B5.5 смяна на "махагона"
Re: Смяна на "махагона" на B5.5
Идеално
Аз понеделник ще кача .. оставям го за неделя разглобяването. Peteff, не отказвам идеи и съвети 
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ами ще помагам ако мога , питай . като за първи път при мен се получи идеално . не съм ги монтирал нещата още че няма време . фолиото се разтяга като се нагрее и по този начин се прави по ъглите и вдлъбнатите места . пепелника нещо не ми се получи добре и мисля да го направя наново .
правих опити и със новите огледала , обаче нещо не се спрявям сам - 3 опита неуспешни и ми свърши карбоновото фолио
мисля да ги боядисам . поздрави
правих опити и със новите огледала , обаче нещо не се спрявям сам - 3 опита неуспешни и ми свърши карбоновото фолио
Колеги, готов съм с цялата галимация. Още от сега искам да ви кажа, че ако не ви дразни излключително много "махагона" не си струва разправията.
За тези от вас които все пак искат да го сменят съм приготвил снимки на целия процес.
Оказа се, че инструмента е много много важен. Опитах се да махам дръжките на вратите с отвертка но това наранява пластмасата на самата дръжка и става грозно. С тънък но здрав нож се получи по-добре макат и по-трудно. А едната лайсна ( таки дългата на шофьорскта врата ) не можах въобще да я сваля и я облепих на място. С ножчето леко подмушнах фолиото под ръбчетата за да не се разлепя. На всички други места края на фолиото го бях подгънал така,че като ги монтирам да се затиснат плътно.
Централната конзола се сваля лесно. Точно както е написал колегата по-нагоре. Единствената особеност са едни скобички които трябва да се махнат за да излезе цялата конзола.
Пепелника си е тегава работа.
Общо взето гледайте снимките и се надявам да съм полезен на някого.
Благодаря на колегите и за съветие.
За тези от вас които все пак искат да го сменят съм приготвил снимки на целия процес.
Оказа се, че инструмента е много много важен. Опитах се да махам дръжките на вратите с отвертка но това наранява пластмасата на самата дръжка и става грозно. С тънък но здрав нож се получи по-добре макат и по-трудно. А едната лайсна ( таки дългата на шофьорскта врата ) не можах въобще да я сваля и я облепих на място. С ножчето леко подмушнах фолиото под ръбчетата за да не се разлепя. На всички други места края на фолиото го бях подгънал така,че като ги монтирам да се затиснат плътно.
Централната конзола се сваля лесно. Точно както е написал колегата по-нагоре. Единствената особеност са едни скобички които трябва да се махнат за да излезе цялата конзола.
Пепелника си е тегава работа.
Общо взето гледайте снимките и се надявам да съм полезен на някого.
Благодаря на колегите и за съветие.
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Станало е много добре.
Пичове, намерих оригинални панели заедно с пластмасовите дръжки ... Кажете сега как се свалят дръжките
С фолиото се получи добре но пак .. с оригиналните си е по-"европейско" 
Колеги мен също ме интересува как е станал интериора с карбон или махагон. И аз изкам да си опресня тапицерията на колата с нещо ново. Но мисля че с фолиото ще се разлепи при първите жеги. Чувал съм че махагона се преви с една техология "Water transfer printing" или Водно трансферен печат и може да се направи, не само махагон но и карбон и всякакви други графики. Освен това е супер издръжливо и не се потдава на топлина или студ. Ако някой знае къде мога да намеря подобно нещо ще се радвам да го пробвам.
хахах всеки луд с номера си,моите са метални сиви но на мен не ми харесват и съм ги свалил да ги облепя с фолио имитиращо дървен фурнир.Въпроса ми е как свалихте капака на пепелника пред скоростния лост?Вярно ли е че трябва да сваля цялата централна конзола?Как става?
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rammzes написа:...
да сваля се конзолата иначе не излиза
-
penko_pulev
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
http://ewertlak.com/
Бих ползвлал техните услуги относно тези " махагони" Абсолютни пластмаси са на моята кола, само топката е махагон. Пълни боклуци!
Бих ползвлал техните услуги относно тези " махагони" Абсолютни пластмаси са на моята кола, само топката е махагон. Пълни боклуци!
- smash22
- Автомобил:
- Двигател:
Re: B5.5 смяна на "махагона"
И аз мислех да предложа нещо от сорта на хром или никел ,много по елегантно е ...
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
'Карбоновото' фолио върху махагона е отвратително.
Предпочитам пенсионерския изглед с махагон пред резултата, сниман с това фолио наяколко мнения по- горе.
Иначе и пиано лак ефекта не е лош за преобразяване на махагона.
Предпочитам пенсионерския изглед с махагон пред резултата, сниман с това фолио наяколко мнения по- горе.
Иначе и пиано лак ефекта не е лош за преобразяване на махагона.
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Един мой приятел кара ауди S6 и имаше махагон... Свалиха му всичките елементи и ги боядисаха с черен пиано лак. Стана перфектно и все едно си в друга кола!
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Ето в S4: