Обезвъздушаване на парно

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Обезвъздушаване на парно

Мнениеот Милослав » Нед 09 сеп 2012 14:20

Пи, извикай ги ония от фирмата.
Не си прави форумни пишки със системката, че да не каже бау :bishop

Аз му имам страх на тва нещо :) Викам техник да ги гледа и да прави квот трябва :)
Според мене си "сака пръч" :kissy:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 09 сеп 2012 18:20

Мило, утре пробвам последното, преди да викам тежката артилерия
както ми каза Одата и Голф 3 Яхтинг ГТ-долните винтили за пълнене на системата може би са затворени :mrgreen: да се е..а у дневалния...ако е така, просто в радиаторите няма вода, освен в този в банята, чийто винтил е отворен и затова системата се напълни толкова бързо и вдигна налягане като на КРАЗ
утре ще е денят Х eusa

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT
Автомобил: VW GOLF III YACHTING GT VARIANT
Двигател: AEK 1.6-74kW - 1996

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Нед 09 сеп 2012 18:41

Колега при отоплителните с-ми винаги трябва да се остава възможност за разтоварване - в твоя случаи тялото в банятати. Целта е когато се затворят всички термост. вентили(горните вен. когато достигнат за дадените температури) да остане тяло през което да може да върти помпата, защо иначе почва да
вдига налягането.
Препоръчвам ти да не затвраш нигога вентилите на цяло на тялото в банята!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 09 сеп 2012 18:43

Правили са му ремонт на пичагата и бояджийте са забравили да отвият вентилите, плочкаджията обаче се е сетил сигурно, та затова му върти само лирата в банята :mrgreen:
Иначе за разтоварващия елемнт си напълно прав, дори едната лира ми се струва недостатъчна, може би един малък радиатор някъде по стаите да се остави също отворен и без термо глава

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Нед 09 сеп 2012 20:21

Pichaga написа:Мило, утре пробвам последното, преди да викам тежката артилерия
както ми каза Одата и Голф 3 Яхтинг ГТ-долните винтили за пълнене на системата може би са затворени :mrgreen: да се е..а у дневалния...ако е така, просто в радиаторите няма вода, освен в този в банята, чийто винтил е отворен и затова системата се напълни толкова бързо и вдигна налягане като на КРАЗ
утре ще е денят Х eusa

Ох не знам, аз се бях вкарал в едни филми така на вилата и затова :)
После като извиках онез типове и оправиха всичко :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 сеп 2012 18:49

оказа се затворени кранчета...мноого съм тъп...отворих обезвъздуших и имам парно на 80 градуса...
лощото е че съм го препълнил и на студено ми е 1,8 атм, а на топло е 2,3 атм. На съседите на студено е 1,5 атм. Иначе пише в книгата че до 250 кра работи...утре ще търся кранче/клапа да му сваля напрежението :mrgreen:

Одата и Голф 3-едно огромно мерси!
на къщата съм с 16 радиатора и съм ги обезвъздушавал, но нямаме кранчета на тях и изобщо не знаех...човек се учи, учи, учи

Мерси отново

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 10 сеп 2012 21:01

Ееее.Това е прекрасно :Mr Green Fun
Чакаме тогава,зимно чеверме на топло mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 10 сеп 2012 21:21

Pichaga написа:оказа се затворени кранчета...мноого съм тъп...отворих обезвъздуших и имам парно на 80 градуса...
лощото е че съм го препълнил и на студено ми е 1,8 атм, а на топло е 2,3 атм. На съседите на студено е 1,5 атм. Иначе пише в книгата че до 250 кра работи...утре ще търся кранче/клапа да му сваля напрежението :mrgreen:

Одата и Голф 3-едно огромно мерси!
на къщата съм с 16 радиатора и съм ги обезвъздушавал, но нямаме кранчета на тях и изобщо не знаех...човек се учи, учи, учи

Мерси отново

Някъде покрай котлето или в банята при всички случаи е оставено място /кран/ за източване на системата, просто източи малко вода докато постигнеш желаното налягане. Моя съвет е да го направиш на студено да е 1 атм., за да има все пак диапазон за разширението на водата.
Ако няма оставено място за източване, просто отвори обезвъздушителя на лирата в банята да тече от него докато падне налягането.
Виж и пълначката /предполагам е автоматична/ ако на нея има манометър на какво налягане е настроена, за да не се бъхтиш напразно, че ако тя е настроена на 1,8 няма как да го намалиш налягането, защото ти източваш, тя допълва и те така ако се появи някога теч в системата стават наводненията

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 сеп 2012 21:39

Ода пълначката е един кран крилчат, не е автоматична (както е на котлето на твърдо гориво/
като го напълня го затварям
ще огледам за кран на котела отдолу-много е тегаво гъзенето пред тоя котел :mrgreen:
иначе на парното в банята -лирата-има едно беличко отгоре, което се върти, не е обезвъздушител като на другите радиатори, явно то трее се развърти, за да потече водица

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Пон 10 сеп 2012 22:28

Колега радвам се успя да си решиш проблема!
Но има голяма вероятност зимата да се сблъскаш с друг проблем - да спрат да топлят най-далечните тела(радиатори) от котела.
Функсията на RL-вентилите е да създават хидравлично съпротивление и за това се настроиват различно за всяко тяло - за да може топлата вода достига до всички тела.
При еднакво отворени всички RL-вен. топлата вода ще преминиви само през по близките до котела, за това те притварят на някоя от позициите - предпогам преди да са демонтирани не са записани кой на коя е бил?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 10 сеп 2012 22:40

не
аз изобщо не знаех че са затворени...
сега ги отворих на максимум
банята е най-близо
двете стаи са на еднакво разстояние от котлето
хола е най-далеч...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 11 сеп 2012 9:20

Pichaga написа:иначе на парното в банята -лирата-има едно беличко отгоре, което се върти, не е обезвъздушител като на другите радиатори

Или е такъв
Изображение
или такъв
Изображение
Пусни го да потече и ще ти свали налягането.
Golf 3 Yahting GT написа:Но има голяма вероятност зимата да се сблъскаш с друг проблем - да спрат да топлят най-далечните тела(радиатори) от котела.Функсията на RL-вентилите е да създават хидравлично съпротивление и за това се настроиват различно за всяко тяло - за да може топлата вода достига до всички тела.При еднакво отворени всички RL-вен. топлата вода ще преминиви само през по близките до котела

На теория е така, на практика не ми се е случвало още да се сблъсквам с такъв проблем, дори и при инсталацията последната която сглобих с 24 радиатора, 5 подови отопления и 3 бойлера. Всичко си грее еднакво с отворен разширител и само една помпа, което е странно, но пък работи без грешка, та едва ли на Ясен с тия три радиатора ще има проблем

Потребителски аватар
Golf 3 Yahting GT

Мнениеот Golf 3 Yahting GT » Вто 11 сеп 2012 11:56

К.Одаджийски написа:

Колега и аз до преди 2-години с една проста инсталация на 3-етажна къща не се бях сблъсквал с този проблем, макар че бях запознат че по някога се получава.
И там с доста хамалогия(преднастройки без да съм сметнал хидравликата) успях да закарам топлото да най-далечната северна спланя, ама загубих цял ден в игра.
А можех да го сметна и да ги настроя за не повече от час, но бях решил че ще е по лесно на усет.

Та за това предупреждавам колегата, защо с 16-тела системата ако не оразмерена правилно може и да има проблеми - другия вариант е да е с по-мощна помпа и да има топло на всякъде.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 11 сеп 2012 12:54

Съгласен съм че става така и балансирането на системата е тия вентили :да:
Хубаво и пичагата да ги знае тия работи като ползвател, само че едва ли в тая му система ще му се наложи, все пак са 3 радиатора и бойлер. Тая с 16-те тела му е в къщата на твърдо гориво и си работи, проблема му беше в апартамента. :beer

П.С Къща, апартамент, парни, климатици - милЮнер бе :mrgreen:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 11 сеп 2012 17:39

пичове големи сте :idea: , парното е сложна система се оказа
развих на лирата в банята /снимка 1 на Одата/ изфуча въздух и поля водица и свалих на 1,3 от 1,8 атм.
и на котела има изпускател, ама нямах ключ 24 по ръка

та та засега е ок, чакаме студовете и се надявам да не разбирам проблема с винтилите, за който спомена колегата!
Мерси отново!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”