Неволи в блока...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Неволи в блока...

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 12 сеп 2012 14:48

Нов опит за край на междусъседските кавги

60% от етажните собственици избират домоуправител по желание, 10% - чрез задължително гласуване, 20% - се редуват при управлението, а 9% ползват услугите на фирма.

Разбирате ли се със съседите си? Преобладаващата част от хората, които живеят в многоетажни блокове ще отговорят отрицателно на този въпрос. Кавгите и дрязгите са ежедневни, а от общото събрание повечето си отиват ядосани и с повишено кръвно налягане. Законът за етажната собственост не успя да внесе ред. Дори и глобите предвидени за тези, които не образуват етажна собственост в посочените в нормативния акт срокове не успяха да накара хората да се обединят.

Новият опит е проектът e-dom.bg. Идеята на платформата е да помогне в максимална степен при решаването на проблеми на етажната собственост. В нея се създава профил на етажната собственост, който е като домова книга, но с много повече възможности. В нея се описва подробно кога е построена сграда, броят на апартаментите и живущите в тях. На база на идеалните части на всеки собственик автоматично се разпределя сметката за почистване на стълбището и тока, който се изразходва в общите части. По този начин се прави опит да бъде избегнат спорът колко и как да се плаща членския внос.

В секция „бюджет” всеки собственик на апартамент може да проследи какви са направените постъпления в касата, както и да види кога, за какво и колко са изхарчени.

Платформата ще бъде доразработвана като амбицията е в нея да могат да се правят онлайн събрания. Това, което в момента е възможно е връзка с други домоуправители на съседни блокове. При наличието на проблем в даден район живущите в няколко съседни етажни собствености могат да подадат колективното молби и жалби и да имат бърз контакт с общината за решаването на възникналите проблеми.

За физическите лица платформата ще бъде безплатна. Таксата за юридически лица ще е в размер на 20 лв. на месец.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Сря 12 сеп 2012 15:14

xploda написа:... има междинна метална врата и тва ги спасява. А вече си изключиха и звънеца и...

Тегли им един тегел с електрожена или залости вратите с нещо па да викат колко искат после,на 3-я път имаше ефект mhihi

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 сеп 2012 15:23

DoH_KuXoT написа:е добре де само на теб ли ти пречат, съберете се съседи все недоволни и пишете оплакване в община, РПУ и т.н. за шума. Има резултат, мен шибаната верига лидъл ми шумеше със зареждането на стоки от 12 до 4 през нощта и една вечер им пратих 4 патрулки, на следващия ден писах в общината и сега зареждат до 10 и рано сутрин, не ги чувам изобщо. Общо събрание за асансьорите, няма как общината да вземе участие в частен имот, нито пък да Ви ремонтира асансьорите. Общо събрание, ако няма присъствие на всички се взема решение без тях , събира се сума и се ремонтира асансьора. Това вашето ми звучи като на 10 години не правене на нищо и изведнъж ти като по-млад и надъхан се опитваш да оправиш изгнилите от зародиш неща, което ще ти излезе през носа и всичко ще се обърне срещу теб. Не знам на кой етаж си, ако можеш да го качваш пеша направи следното, оставяй си асансьора с отворена врата на твоя етаж и си го ползвай само ти. Сами ще дадат зор да се ремонтира, маймунски метод и егоистичен, но като краен вариянт става, за шума ако няма достъп, спри нета и кабелната на цялото крило, така няколко вечери и остави бележка, защо им е спрян, така лекувах един съсед и имам 6 бушона в нас

То е един апартамент над мен точно, които са редовни т.е. няма как да събера другите около мен, щото на тях реално не им шуми. Има и други, но те си шумят през деня и в "позволените" часове. Само дебилите над мен не се съобразяват.
За асаньорите, все трябва да има някакъв орган, който да казва колко асансьора трябва да има в дадена сграда. На 10-ия етаж съм. Хората до първия етаж се качват на асансьор, какво остава за 10-ия mhihi За пакостите - много пъти съм го мислил, но защо трябва да "наказвам" 20 апартамента, като виновните са само 1 апартамент.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 12 сеп 2012 15:26

PuShE_ написа:
xploda написа:... има междинна метална врата и тва ги спасява. А вече си изключиха и звънеца и...

Тегли им един тегел с електрожена или залости вратите с нещо па да викат колко искат после,на 3-я път имаше ефект mhihi

Електрожен нямам, а и да имам леко е невъзможно пак, но съм замислил ако ще правя пакости да си купя 2-3 масивни катинара и да ги заключа с тях mhihi

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 12 сеп 2012 15:31

DoH_KuXoT написа:....... спри нета и кабелната на цялото крило, така няколко вечери и остави бележка, защо им е спрян, така лекувах един съсед и имам 6 бушона в нас

Хах, на един приятел в блока, абонатите на близу им прекъсва интернета през 2-3 дни за по няколко часа, тия се обадят, заявят авария, ония докато дойдат и интернета се оправи. Когато ходих последния път всички кутии във входа и кабеляци висяха по стените. За 2 месеца не могат да открият аварията. Веднъж случайно дошли по навреме и когато се качили на тавана, забелязали в контакта на захранването им за блока се зарежда някакъв ГСМ :talk: :063:
На една там от блока и били спрели тока за неплатени сметки и нямало къде да си зарежда телефона, та намерила там контакт жената mhihi

Та не е свързано с темата, но е забавна случка за междусъседски отношения в блок и затова я споделих

Потребителски аватар
ilia_d008
Автомобил: VW Golf III GTI
Двигател: ABF 1995

Мнениеот ilia_d008 » Сря 12 сеп 2012 15:49

xploda написа: mhihi За пакостите - много пъти съм го мислил, но защо трябва да "наказвам" 20 апартамента, като виновните са само 1 апартамент.

Не е нужно намери техните кабели за интернет и телевизия и им подай сигнал от електропреносната мрежа mhihi mhihi ще им хареса!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 12 сеп 2012 16:23

Явно само при мен идват полицаите като им се обадя :shock
Досега за 7 години,доста съм ги викал,нямат пропуск :Mr Green Fun
Даже и пожарна съм викал :063:
Последно миналата седмица,едно келешче от входа решило да се праи на велик пред приятелчета си.Ок.
Блъскането ,храченето през балкона,крещенето и позасилващата музика ми дойдоха вповече към 00:00 :twisted:
Показах се на балкона да дръпна цигарка,някъв от там ревеше на някой по телефона,че бил в ст.град.Па ние сме в дианабад :screwy
Викнах му през балкона че бърка,и ония взе да се ежи,с неправилните думички,та чак ми и и мйекаше досадно и неправилно :evil:
Обадих се не на 112,а на 166 и за няма и 5 мин. бяха на място :!:
Лошото е,че дойде и полицайка mhihi
Няма да ви казвам,че жените полицаи са нещо друго :Mr Green Fun
Само ме попита дали им е за 1-и път :applause:
След малко се наслаждавах на тишината и спокойствието преди да свършат дългите празници в София heavy metal zork

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 13 сеп 2012 14:27

Лило е прав,полицията е решението,обаждал съм се няколко пъти докато живеех в блок,и винаги е имало ефект....!
От как съм в къша извън София,се родих!Сега като ми се наложи някога да преспя в апартамента в София,се чудя как съм спал там!-Тропане,викане и аларми от улицата...

Потребителски аватар
shnorhela
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shnorhela » Чет 13 сеп 2012 16:04

аз също имах подобни проблеми
обаждам се на полицията
винаги пращат патрулна кола

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Чет 13 сеп 2012 18:25

Ще взема да ги чакаля куките пред входа, след като им се обадя да пратят патрулка :roll:

Потребителски аватар
Ivaylichko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivaylichko » Чет 13 сеп 2012 18:31

Не се занимавай с 112. Обади се направо в районното.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 13 сеп 2012 18:40

xploda написа:Ще взема да ги чакаля куките пред входа, след като им се обадя да пратят патрулка :roll:

Ами да. Те и без това питат кой ще отвори,ако се заключва входа ;)

Аз си им казвам че ги чакам,та даже до вратата на тормозителите ги водя :)

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 13 сеп 2012 18:53

Изкриви един и после ще почнат да пазят тишина

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Чет 13 сеп 2012 18:55

За начало "со кротце со благо а ако не става со кютек" както е казал народа вади електрожена завари им вратата прикапи я на 4-5 места по малко не и трябва много извикаи пожарната да видим тая врата там ли трябва да е , и ги мятай по ред на номерата полиция пожарна както си му е реда в крайна сметка като не разбират от дума да ядът дървото :beat_butt2

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 14 сеп 2012 1:26

williams_vn написа:За начало "со кротце со благо а ако не става со кютек" както е казал народа вади електрожена завари им вратата прикапи я на 4-5 места по малко не и трябва много извикаи пожарната да видим тая врата там ли трябва да е , и ги мятай по ред на номерата полиция пожарна както си му е реда в крайна сметка като не разбират от дума да ядът дървото :beat_butt2

И недай Боже стане нещо ще ги лежи!!!
Пожарникарите ще си свършат работа, но и ти ще го отнесеш....
Заплетена ситуация ...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”