От октомври 50лв глоба за стикер на застраховател
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
Re: От октомври 50лв за стикер на застраховател
а тези,които са за алармите?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Те не са поставени от застраховател.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Всички стикери с изключение на гражданската и винетката се забраняват
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Като махнете стикерите дръжте копието на полицата на удобно и видно място в жабката или даже ако много си обичате колата на седалката на пасажера 

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен каското ми залепиха стикер Аз дарих с червен кръст ... Трябва ли да го махна ? 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Имало едно време една измислена ''държава'' наречена БълХария... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Не. Това е един от триковете на застрахователните компании да покажат, че автомобила има каско, без да нарушават закона.donotdisturb написа:На мен каското ми залепиха стикер Аз дарих с червен кръст ... Трябва ли да го махна ?
- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
Кой каза нещо за бълхария?
Нов удар по изтънелия джоб на българина
Водачите на моторни превозни средства отново ще бъдат изненадани неприятно.
Напоследък, автомобилът от необходимост се превръща в истински лукс. След като управляващите удариха сериозно по джобовете ни с новите цени на горивата, сега се оказва, че ще трябва да плащаме по-скъпо и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.
Тази новина разбуни обществото и хората коментираха, че цените на всички стоки и услуги не спират да вървят нагоре, а междувременнодоходите им остават същите (и това в най-добрия случай) или пък биват понижавани от работодателите заради кризата.
Вестник „24 часа” отбелязва, че цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” ще стигне до 1743 лева.
Прогнозите са, че полиците ще поскъпват непрестанно, докато стигнат тази граница.
Най-скъпо ще плащат младите собственици на мощни возила, които живеят в столицата, Перник или Варна.
Тази цена бива наложена от факта, че се приема, че тази група шофьори са по-рискови и могат да причинят пътнотранспортно произшествие по-често от останалите по-възрастни шофьори или пък от тези с по-скромни и не толкоз мощни коли от малките населени места.
Някои от застрахователните компании ще оскъпят полиците допълнително с до 150%, ако автомобилът ви е станал причина за едно или няколко пътнотранспортни произшествия в рамките на една до три години назад.
За сметка на това обаче, за внимателните шофьори се предвиждат отстъпки.
изтоник: http://pravda.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0% ... %82%D0%B5/
И сега какво правим ?
Нов удар по изтънелия джоб на българина
Водачите на моторни превозни средства отново ще бъдат изненадани неприятно.
Напоследък, автомобилът от необходимост се превръща в истински лукс. След като управляващите удариха сериозно по джобовете ни с новите цени на горивата, сега се оказва, че ще трябва да плащаме по-скъпо и за задължителната застраховка „Гражданска отговорност”.
Тази новина разбуни обществото и хората коментираха, че цените на всички стоки и услуги не спират да вървят нагоре, а междувременнодоходите им остават същите (и това в най-добрия случай) или пък биват понижавани от работодателите заради кризата.
Вестник „24 часа” отбелязва, че цената на задължителната застраховка “Гражданска отговорност” ще стигне до 1743 лева.
Прогнозите са, че полиците ще поскъпват непрестанно, докато стигнат тази граница.
Най-скъпо ще плащат младите собственици на мощни возила, които живеят в столицата, Перник или Варна.
Тази цена бива наложена от факта, че се приема, че тази група шофьори са по-рискови и могат да причинят пътнотранспортно произшествие по-често от останалите по-възрастни шофьори или пък от тези с по-скромни и не толкоз мощни коли от малките населени места.
Някои от застрахователните компании ще оскъпят полиците допълнително с до 150%, ако автомобилът ви е станал причина за едно или няколко пътнотранспортни произшествия в рамките на една до три години назад.
За сметка на това обаче, за внимателните шофьори се предвиждат отстъпки.
изтоник: http://pravda.bg/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0% ... %82%D0%B5/
И сега какво правим ?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да се вдигнат толкова на този етапDiv Selqnin написа:....

-
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:От октомври 50лв за стикер на застраховател
Ако стикера е нещо друго дали ще има проблеми?
50лв за какво - ако имаш или, ако нямаш? Ще плащаме или ще ни дават?
Ако ще казваш нещо, кажи го ясно! Инак си на всяка манджа мерудия, а едно смислено заглавие не можеш да напишеш.
По темата - някой може ли да каже в кой брой на ДВ е публикувано това или да даде линк с актуален ЗДвП? Или отново дъвчем журналистически сензации?
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:KirilGeorgiev написа:От октомври 50лв за стикер на застраховател
Ако стикера е нещо друго дали ще има проблеми?
50лв за какво - ако имаш или, ако нямаш? Ще плащаме или ще ни дават?
Ако ще казваш нещо, кажи го ясно! Инак си на всяка манджа мерудия, а едно смислено заглавие не можеш да напишеш.
По темата - някой може ли да каже в кой брой на ДВ е публикувано това или да даде линк с актуален ЗДвП? Или отново дъвчем журналистически сензации?
Едва ли са журналистически измислици , зашото като си подновявах каското ми махнаха от стъклата лепенките с маркировката от кога до кога е валидно каско към коя компания и не сложиха нови.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
myrshavija написа:...
Много се занимават във форума със застраховки ама да взема да ти отговоря

В приетия през юли 2011 г. Закон за допълнение на Кодекса за застраховането бе предвиден тримесечен срок, в който дружествата трябваше да премахнат от общите условия по полицата изискването за поставяне на стикери като задължение на застрахованото лице. Срокът изтече през октомври.
От октомври ще глобяват с по 50 лева
Глоба от 50 лв. ще отнася всеки шофьор, който има по колата си знаци, белези или други индикации, свързани с "Каско". Санкционирането влиза в сила от 6 октомври. Тогава изтича преходният период, през който от автомобилите трябва да се премахнат всички стикери.
Няма да бъдат санкционирани хората, ако на части от колата им има микрогравировка, когато тя пряко или косвено не указва наличието на сключен застрахователен договор. Вече маркираните коли (гравиране на номера на рамата на отделни детайли на колата, които се крадат най-често) и тези, които по желание ще бъдат маркирани тепърва, не попадат в забраната.
Застрахователите могат да отнесат глоба и в момента, ако продължат да изискват поставянето им. За всяко неспазване на закона са заплашени с имуществена санкция от 30 000 до 60 000 лв., а при повторно нарушение - от 60 000 до 120 000 лв.
От 8 октомври 2011 г. дружествата не могат да изискват поставянето на знаци и белези по колите от клиентите си под никаква форма като предварително условие за влизане в сила на застрахователния договор.
Това не променя принципа на сключване - той продължава да е в писмен вид като полица.
- Div Selqnin
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:Няма да се вдигнат толкова на този етапDiv Selqnin написа:....Споко
А на кой етап ще стане това?
Взимаш минимална заплата колко стана последно 280лв?
Мрънкат ти че автопарка на българина е остарял
Караш в дупки неравности в повечето случаи застрашаващи не само целостта на автомобила а и живота на ХОРА
Плащаш задължителни граждански прегледи на автомобила винетни такси ЗА всеки твой автомобил (независимо че е в разрез с някои закони) прегледи на пожарогасители аптечки.
Тока водата парното данъците и цените на храните няма да коментирам

Ами те на всичкото отгоре се чудят как още да ни оскубят от джоба...
Ако стане минималната заплата 600лв поне съм съгласен ама минималната далеч не е толкова...
Искате ли да ви кажа нещо забавно ? Забавно е странна дума...
Казаха ми че в Германия да си немски гражданин и да не си на работа получаваш помощи в размер на 600евро месечно като ти плащат тока водата и кабелната да не говорим че чух и видях с очите си как на един човек му предложиха заплата в сервиз от 800 евро на месец и той им се ИЗСМЯ ... Който иска нека вярва на тая история

А после се чудят всички къде отиват младите умните и можещите . Не предявявам претенции че съм можещ или кой знае колко умен ама все си мисля че съм млад и че ще съм един от тези които при първа възможност ще е(и)мигрира от това подобие на държава...

https://www.youtube.com/watch?v=hrPgTd1WFl4
ПП а акцизите и цените на горивата цигарите и т.н. няма пък изобщо да ги спомена

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От октомври 50лв глоба за стикер на застраховател
Някой да са го спирали вече по този повод 

- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: От октомври 50лв глоба за стикер на застраховател
KirilGeorgiev написа:Някой да са го спирали вече по този повод
Един приятел вчера ми каза че е изгорял 10 лева заради тригълничетата на Армеец на предните прозорци

п.с 10 лева не е точно официалната глоба, те за поощрение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”