Пружини за Пасат Б3 комби - Г60 и КР
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пружини за Пасат Б3 комби - Г60 и КР
На Г60 по-твърди ли са пружините от тези на КР-ския пасат?? Има ли смисъл да сложа такива от Г60 на моя КР, за да се повдигне с някой друг сантиметър?? За комбито става дума
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: Пружини за Пасат Б3 комби - Г60 и КР
Вероятно ще ползваш пружини втора ръка, така че не може да се каже преди да ги сложиш и да замериш. Ако са уморени/омекнали има възможност и да са по-зле от тез с които си в момента.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, пружините от Пасат Г60 би трябвало да са по-твърди от тези на КР. И предните и задните.
П.С. С уговорката, че КР-а не е синхро, а Пасат Г60 е.
П.С. С уговорката, че КР-а не е синхро, а Пасат Г60 е.
Последна промяна от myrshavija на Пет 14 сеп 2012 11:41, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не, нови ще купувам. Значи Г60 сток ще свършат работа
-
- Автомобил:
- Двигател:
КР-а ми не е синхро. А задължително трябва от Г60 синхро, не от Г60 с предно, така ли
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля, че всички Б3 Г60 са синхро. Лесно можеш да провериш.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
има много по-хитри начини за повдигане на б3 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ако ще казваш нещо - давай, ако не ...
- pe6kata
- VW експерт
Мирка, ми аз го казвам във всяка тема за пасат, чак ми е неудобно вече да пиша едно и също
ако смятате че не съм досаден:
амортисори от б4.
качени на б3-ка, повдигат колата с около 30мм
отзад втулки под чашките на амортисорите, на които ляга пружината
ако смятате че не съм досаден:
амортисори от б4.
качени на б3-ка, повдигат колата с около 30мм
отзад втулки под чашките на амортисорите, на които ляга пружината
-
- Автомобил:
- Двигател:
това за амортисьорите от б4 го четох по форума, но ми се струва по-лош вариант от пружините от към сигурност.. и аз не знам защо
а ако се комбинират такива амортисьори от б4 (еднакви ли са за всички двигатели на б4??) + пружини от г60 има ли смисъл

- pe6kata
- VW експерт
tovarisht.dmitry написа:това за амортисьорите от б4 го четох по форума, но ми се струва по-лош вариант от пружините от към сигурност.. и аз не знам защо![]()
а ако се комбинират такива амортисьори от б4 (еднакви ли са за всички двигатели на б4??) + пружини от г60 има ли смисъл
и двата пасата са гт. да не останеш неприятно изненадан от резултата накрая
Пружините имам цветови индекси, който индекс обозначава килограмите на пружината и дали е понижаваща спрямо оригиналната. За пасат има толквоа много варианти, че...
изясни си дали и защо ти се струва по-лош вариант. това е ПЕРФЕКТНИЯ вариант за повдигане отпред. Амортисора е точно предвиден и работи в нормалния си диапазон. разликата в амортисорите б3/б4 не е само във височината на чашката, а и в дължината на стеблото-нещо което има отношение към работния диапазон на аморотисора за който писах
И отзад има по-умен вариант, но е по-трудоемък, а и втулка от 3см е напълно досатъчна и реално проблем няма
-
- Автомобил:
- Двигател:
Бе неудобно му било ...
Аз съм съгласен, че по-високи амортисьори с подходящите за тях пружини е по-добре, отколкото да се разпъне оригинален амортисьор с по-висока/твърда пружина. В първия случай се запазва ходът на работа на амортисьора, докато във втория - не и е много вероятно да се разпъва амортисьора докрай понякога - на мен ми се с случвало с Б3-ката - опред най-вече.
А за отзад пасват предни пружини от Вартбург и колата се вдига прилично нагоре - даже повече от 3см ... което донякъде не е добре, защото се изменя доста ъгълът на полуоската и при мен едното каре се беше разтропало. Може да му беше дошло времето просто, но мисля, че беше най-вече заради повдигането. От друга страна тоя КР не е синхро и няма полуоски отзад ... Все едно нищо не съм казал.

Аз съм съгласен, че по-високи амортисьори с подходящите за тях пружини е по-добре, отколкото да се разпъне оригинален амортисьор с по-висока/твърда пружина. В първия случай се запазва ходът на работа на амортисьора, докато във втория - не и е много вероятно да се разпъва амортисьора докрай понякога - на мен ми се с случвало с Б3-ката - опред най-вече.
А за отзад пасват предни пружини от Вартбург и колата се вдига прилично нагоре - даже повече от 3см ... което донякъде не е добре, защото се изменя доста ъгълът на полуоската и при мен едното каре се беше разтропало. Може да му беше дошло времето просто, но мисля, че беше най-вече заради повдигането. От друга страна тоя КР не е синхро и няма полуоски отзад ... Все едно нищо не съм казал.

-
- Автомобил:
- Двигател:
значи експертното мнение е амортисьори и пружини от Б4. има ли значение двигателя на Б4-ката или от всеки става?? и друго - ако сменя и 4те амортисьора и пружини има ли смисъл от тези втулки, да не вземе много да се вдигне задницата.. и трябва ли някакво преправяне или директно купувам частите и си пасват?? извинявам се за глупавите въпроси

- pe6kata
- VW експерт
задните амортисори на б4 и б3 са еднакви.
Ако отзад амортисорите ти са ок, си оставаш с тях
амортисора няма значение от това какъв е мотора.
просто си вземи сакс, буге или билщайн
за втулките отзад- много е лесно, просто реши с колко искаш да си повдигнеш задницата и си направи такава втулка.
пак какзвам отазд втулка докъм 3см.
при положение че имаме уникалния шанс да позлваме най-доброто решение за повдигане отпред и то без преправяне на каквото и да е било, само съсс мяна на стокова част, е грехота да се обсъжда дори друг вариант
моя е оригинално гт и беше доста нисък (и много красив), и съм го повдигнал именно така
За отпред същото важи и за голф3
За пасат б4 пък това е идеалното решение за понижаване на предницата.
Ако отзад амортисорите ти са ок, си оставаш с тях
амортисора няма значение от това какъв е мотора.
просто си вземи сакс, буге или билщайн
за втулките отзад- много е лесно, просто реши с колко искаш да си повдигнеш задницата и си направи такава втулка.
пак какзвам отазд втулка докъм 3см.
при положение че имаме уникалния шанс да позлваме най-доброто решение за повдигане отпред и то без преправяне на каквото и да е било, само съсс мяна на стокова част, е грехота да се обсъжда дори друг вариант

моя е оригинално гт и беше доста нисък (и много красив), и съм го повдигнал именно така
За отпред същото важи и за голф3
За пасат б4 пък това е идеалното решение за понижаване на предницата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много благодаря за изчерпателния отговор, колега!!