Тривитаминол срещу оплешивяване?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
TedoM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Тривитаминол срещу оплешивяване?

Мнениеот TedoM » Пон 10 сеп 2012 20:30

@znainainai и @веселин :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 11 сеп 2012 12:43

Ако има ефект, има. Ако няма, здраве да е. То и без това на празна плевня покрив не и трябва.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Вто 11 сеп 2012 13:00

Ха, и при мен така се получава - започна преди 7г. като бях в щатите (на 24 бях тогава). От вода ли, стрес ли незнам. После косата намали да пада (което сега като се замисля е нормално, все пак останала е по-малко :Mr Green Fun ).
От 2-3 години нито пада, нито расте. Засега не са ми избили комплексите да се бръсна, в крайна сметка - който ме харесва - харесва, който не - не ми дреме.

Освен това плешиво магаре да сте виждали??? Няма и да видите mhihi

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 11 сеп 2012 22:10

Косопадът и побеляването се дължат на гени и на недобро хранене. За съжаление няма витамин, който да може да пребори гените. Затова трябва да се установи причината за тези проблеми. Ако се дължи на лошо хранене тези мазила могат да спасят положението - маски, витамини, скъпоструващи шампоани, ампули на Виши, Керастас и пр. В този случай - да. Но ако се дължи на ген - за съжаление процесът е необратим. Затова погледни баща си например. Ако баща ти и дядо ти са оплешивяли на 35, не чакай Виши да ти спаси положението. С побеляването е същото. Имам приятелка, чиято майка на 40 год. беше с 80% бели коси. Е, нейните бели косми започнаха да се появяват още в 8-ми клас. Няма как да е иначе. Моят баща например е на 60 и кусур вече и почти няма бял косъм. В това отношение знам, че съм се спасила, но пък има тънък косъм и си страдам с моята бавнорастяща, тънка косица... С каквото и да я мажа, каквото и да слагам - тя е такава и няма да е друга, не може да расте по-бързо, не може да стане повече или по-гъста. Точка. Ако мазилата действаха, нямаше да има присаждане на коса. Косопадът може да е на генетична основа, на хормонална (тук вече е най-вече засегнато при жени, чиито хормони се объркват и започват да произвеждат повече мъжки - това се лекува с хормонални препарати, но това е занимание на ендокринологията, не на тривитаминола). А също това е и причината само мъжете да оплешивяват, защото косопадът си върви с мъжките хормони. За съжаление витамини А, D и Е (което е въпросния тривитаминол) не са способни да се изправят срещу генетичната информация в твоята Y-хромозома. Кутикулите на косъма си умират малко по малко, той може само да направи лъскави и здрави космите прорастнали от наличните ти такива. :?

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Вто 11 сеп 2012 22:56

PyMu написа: Кутикулите на косъма си умират малко по малко,

Може ли по подробно разяснение по този въпрос?!
Благодаря.
Какво е кутикула?

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Вто 11 сеп 2012 23:14

Моя грешка, ето защо не трябва да обясняваш на 3 чаши вино :mrgreen: имах предвид корена на косъма, а кутикул е външната му обвивка... тук вече и рекламите за шампоани ме пернаха през устата/пръстите :mrgreen: защото те наблягат на блясък и лъскавина и тази думичка се спряга често... както и да е... Устройство: http://fema-bg.com/index.php?m=1699&lang=1
А иначе това, което се опитах да кажа е, че оплешивяването е просто умиране на корени най-просто казано. Там, където имаш активен такъв, косъмът пада, но после израства нов, но коренът загине ли, няма нов, а оплешивяването е това. Затова единствен изход е присаждане - това е трансплантация на жив корен на мястото на вече "умрял" такъв, който да може да "произведе" косъм. Скъпоструващо, не знам колко струва на кв. см, не ми се рови, но го има в нет-а, който иска може да се информира. Като резултат като ти ги посеят тези живичките, ти расте чудна косица.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 12 сеп 2012 10:49

maikomila 3 чаши вино ... :bishop

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 14 сеп 2012 12:35

PyMu написа:Косопадът и побеляването се дължат на гени и на недобро хранене. :?

И още....хормонален статус,фокална инфекция(гранулом на зъб например),свръхупотреба на миещи средства(детергенти),алергия,системни заболявания,медикаменти,козметики и т.н...много са причините.Косопадът трябва да се различава от наследственото оплешивяване.
Обикновено мъжете които побеляват рано не оплешивяват!

Потребителски аватар
ivkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivkata » Пет 14 сеп 2012 21:59

joker написа:Обикновено мъжете които побеляват рано не оплешивяват!

Хммм :roll: ,почнах да побелявам на 15 г. :| в момента 20 години по късно, имам същата много гъста и твърда коса(четина), но доста прошарена вече mhihi ! Може и да е вярно. :wink:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 14 сеп 2012 22:34

Вярно е...аз съм на 22години и дори късо подстриган (3мм приставка на машинката за бръснене) се виждат едни 150-200 косъма...направо съм си побелял :012: а косата ми е адски гъста и не много твърда....като цяло с нормален косъм нито много мек, нито много твърд...каквито прически се сетите съм си правил...бретони нагоре, бръснати баки, боядисване в русо, зелено, червено, синьо....олигофрения :beat_butt2 ...може и затова да е побеляла от части, но JOKER като каза наследство се сетих бащата колко бяла коса има сега а е едва на 40 ....Така че живейте си животеца и не го мислете кво се случва горе...важно е долу как са нещата mhihi ...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Сря 26 сеп 2012 16:37

Не спира да пада пустата му коса :( Като мина с ръка по главата си пада едно и също количество косъмчета... Все пак няма и месец още. Но май започна да расте по-бързо. Този път няма да изкарам месец и половина без подстригване. Да видим след месец дали няма да има резултат... Казаха ми, да не го очаквам светкавично бързо и всичко щяло да стане с времето... като паднат всички :banghead:

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Сря 26 сеп 2012 17:00

Леко офф, но искам да коригирам някои от колегите - "плешивият ген" не се предава от бащата, а от майката. Тоест, гледайте дядовците си по майчина линия плешиви ли са или не. Съдейки по това имам още няколко години, после обаче отварям кабриолета - ако са ме моделирали правилно. :)

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 28 сеп 2012 13:13

Абсолютно съгласен съм с написаното от 420. Моят баща е на 70 години и си има коса навсякъде, като само е прошарена (тоест въобще не е и побелял на цяло). За сметка на това бащата на майка ми си е бил кубе още на 25. Аз сега съм тръгнал по неговия път, но по-бавно. Та така: търсете проблема от дядо си по майчина линия (не гледайте въобще бащите си).

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 03 окт 2012 21:58

VATIKA е индийски биопродукт(нямам идея дали се предлага в бг)от познати с този проблем съм чувал че не е чудо на чудесата ,но значително намалява косопада

Върни се в “ОФФ-Топик - други”