Пускане на 3d филм от лаптоп (или PC) на телевизор

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
chezzar
Автомобил:
Двигател:

Re: Пускане на 3d филм от лаптоп на телевизор

Мнениеот chezzar » Вто 24 апр 2012 14:17

Пробвал съм със 3 програми и с трите ефекта е същия. А относно формата на филмите съм пробжал със почти всички 3д филми от замунда... мисля да пробвам варианта със кабела (да си купя HDMI 1.4 понеже незнам моя дали е точно 1.4). Ако някои има други идеи да сподели моля :) и още веднъж благодаря!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Вто 24 апр 2012 22:12

Мисля, че в такъв случай има голям шанс да разрешиш проблема с нов кабел. Пиши като опиташ!

amauri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот amauri » Съб 28 апр 2012 21:10

Здравейте! Мисля, че и аз имам същия проблем като на колегата по горе. Телевизорът ми е Samsung LCD Led UE-40D6000 Пускам филмите през лаптоп Toshiba Satelit A500 6GB RAM Video 1GB Nvidia GT330M Процeсор Intelcore 5 Проблемът е следния след като пусна 3D SBS филмът тръгва нормално, но при сцените с по голяма дълбочина се появява размазване като ореол над фигурите. В някои филми е повече в други по малко. И аз започнах да си мисля че е от HDMI кабела, защото не знам каква версия е знам само че е от най евтините, нямам от къде да взема да пробвам да не стане така да не е от него. Като пусна филма чрез хард диск през usb пак го има това размазване. Можете ли да ми кажете от къде да си изтегля оригинален 3D sbs филм, защото си мисля че това е понеже филмите са конвертирани от 2D.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 29 апр 2012 10:26

Оригиналните 3D са значително повече от конверитраните :) Просто изтегли такъв, който се знае, че има 3D версия - те ти Аватар, те ти Cats and Dogs - The return of Kitty Galore, те ти Final destination, Inception, Alice in wonderland и т.н. и т.н.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 24 юли 2012 23:55

Я и аз да се запиша тук, пък да видим дали ще се реши моят проблем.
Имам PC с добра видео карта (не я знам наизуст, ама знам, че е огън), достатъчно хард, процесорът е читав, май само паметта ми е малко - 2 GB. Имам си HDMI кабелче (не знам дали е 1.4), и телевизор SHARP LC-40LE830E AQUOS Quattron Led 3D.
С TotalMedia Theatre 5 съм, пускам без проблем блу рей филми (други 1080р също без никакъв проблем с Classic Media Player). Но не мога да стартирам такива, които са 3D. Последно беше Green Hornet, файлът беше ISO, но ми се струва, че има проблем при маунтването на виртуалния диск, който имам. До сега не съм имал проблеми от такова естество с други подобни файлове, но естествено те не са били толкова големи. Не знам дали това има значение, но може и там да е проблема. Мнения?

chezzar
Автомобил:
Двигател:

Re: Пускане на 3d филм от лаптоп (или PC) на телевизор

Мнениеот chezzar » Пет 14 сеп 2012 11:29

пробвах със hdmi 1.4 и всичко е същото...

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 14 сеп 2012 14:36

Ами май трябва да потърсиш проблема в компютъра... или в телевизора, но най-вероятно хардуерен или софтуерен проблем на компютъра. Недостатъчна процесорна/видео мощност...

@dobrin - ти реши ли си вече проблема? При теб очевидно пробелмът е софтуерен.... не знам точно какво маунтваш и как и в какъв формат е вътре.... аз ползвам само mkv 3D филми.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 14 сеп 2012 22:35

Не, още не съм успял да пусна 3D, да не говорим че и не съм опитвал след това, чаках някакъв отговор с насоки, за да пробвам.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 14 сеп 2012 22:55

dobrin прати ми линк към филма, за да видя какво се е объркало.Иначе изтегли си най-обикновено .mkv и би следвало всичко да е ок.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 15 сеп 2012 10:40

Опитай наистина с .mkv 3D и виж какъв е резултата за да знаем дали това работи както трябва.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Нед 16 сеп 2012 16:05

Май успях. Ама с ISO файлове не става нищо - маунтвам ги първо, след това ги пускам през TotalMedia Theatre. Уж се стартират, но си остава черен екран. Едиственото, което пуснах, беше мисля мкв, получава се 3D ефекта, но имам чувството, че отстрани има някакъв проблем - не успява като че ли да напасне съвсем напълно двете картини и те като че ли се разминават с малко в двата края.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 16 сеп 2012 17:17

Ако артефакта е в ляво-дясно мисля, че е нормално и то не точно разминаване а цветово несъответствие.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 16 сеп 2012 17:20

Май и колегата и той има подобен проблем :| Интересно е наистина каква е причината. Бях заложил на кабела.... но да не би да е все пак проблем на видеото, което ме съмнява ама какво друго остава :hmmmm

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Нед 16 сеп 2012 18:46

Пак залагаш на платноходки.Бях ти споменал да не драскаш, когато аз пиша, но явно си знаеш своето.

chezzar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chezzar » Сря 19 сеп 2012 3:54

Haralampi написа:Ами май трябва да потърсиш проблема в компютъра... или в телевизора, но най-вероятно хардуерен или софтуерен проблем на компютъра. Недостатъчна процесорна/видео мощност...

видеото ми е 1гб а процесора Intel i5 na 2.6 ghz съмнява ме да е недостатъчна мощност... и при мен 3д ефекта го има,но проблема е както някои беше споменал по-скоро цветово несъответствие...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”