Здравейте колеги, от известно време колата ми (голф 4 1.6 ср 1999г. 101хп) се струва по-тромава. Тази вечер установих, че педалът е леко пропаднал - ходът му е скъсен с 1/4 или 1/3 дори.... Как мога да го върна отново на нормалното му положение, защото го тикнах на горе и видях, че може да е по-горе? Знам, че въпросът може да се стори смешен ,но съм на 20г. и това ми е първата кола. Четох за опъване на жилото, но може ли да ми обясните точно къде да го търся , а и други мнения - ако не е от жилото? 100 процента не е от стелки и тапицерия.
Благодаря Ви предарително .
голф 4 1.6 ср Къс ход на педала на газта .
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Re: Къс ход на педала на газта .
отвори капака незнам дали на 4ка е като при 3ка но нищо не пречи да провериш
таа на другия му край в двигателния отсег трябва да има реглаж със нещо наподобяващо гайка надявам се нататък да се сетиш сам 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Горе, при дросела, вадиш зегерката 2 и си го гласиш както ти е сгодно.
Там ще видиш едни канали. С защипването на зегерката на различно място "удължаваш" или "скъсяваш" бронята на жилото и по този начин го опъваш или разхлабваш.

Там ще видиш едни канали. С защипването на зегерката на различно място "удължаваш" или "скъсяваш" бронята на жилото и по този начин го опъваш или разхлабваш.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, златен си ! Мисля, че го оправих. Педалът сега има може би само 2мм свободен ход... Но тук идва проблемът опънах го от минимум на максимум, ако педалът пропадне пак от къде ще го опъвам вече? И от какво е станало това? От къде мога да опъна още жилото ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”