"Цяла Западна България без кръв"
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1542399
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1541895
Предлагам да се закачи темата за да може повече хора да научат и да дарят кръв, ако имат желание.
"В Министерство на здравеопазването (пл. „Света Неделя" № 5) от 9.00 до 12.00 часа днес ще бъде открит пункт за безвъзмездно кръводаряване, съобщиха от ведомството. Над 30 служители от МЗ са изразили готовност да станат кръводарители. Освен тях в пункта кръв могат да дават и граждани. Следобед от 13.00 часа пункт за кръводаряване ще бъде открит и в централата на БЧК - ул. „Джеймс Баучер" 76.
Акцията е във връзка с появилия се недостиг на кръв и кръвни продукти от кръвни групи А и 0 в лечебни заведения в гр. София и в Западна България.
Причината за намаляване на наличностите от двете кръвни групи е провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения.
Освен във временните пунктове за кръводаряване, всички, които желаят да дарят кръв, могат да направят това и на следните места:
- в НЦТХ - София, ул. „Братя Миладинови" №112, всеки делничен ден от 8.00 до 18.30, а събота и неделя от 9.00 до 15.30 часа
- в кръвните центрове към УМБАЛ „Света Анна"- София и в МБАЛ в Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Лом и Перник."
"Отменени са десетки операции заради липса на кръв"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Re: "Отменени са десетки операции заради липса на кръв"
Няма войници на който с/у отпуска им точеха кръвта 

- veronika92
- Автомобил:
- Двигател:
Ще отида до св Анна да даря кръв '0 -' е моята
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Отдавана има тема за кръводаряването във форума,но няма никакъв интерес...
viewtopic.php?f=4&t=164670&hilit=%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Иначе аз давам поне 3 пъти в година... Просто отивам в центъра по кръводаряване и за 30-40 всичко приключва...

viewtopic.php?f=4&t=164670&hilit=%D0%BA%D1%80%D1%8A%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5
Иначе аз давам поне 3 пъти в година... Просто отивам в центъра по кръводаряване и за 30-40 всичко приключва...

- 110afn
- Автомобил: Audi A6
- Двигател: AFN
santo_trafficante написа:Няма войници на който с/у отпуска им точеха кръвта
Има го и този момент, но не е само там проблема. То какво ли е в ред в държавата?
Ако нямам здравна осигуровка нямам право на никакво безплатно лечение, но имам право да дам кръв
Какъв е проблема на неосигурени да и се поемат вноските и да станат редовни кръводарители, примерно.
Недопустимо е кръвната банка да остане без кръв, но това е Булгаристан.
Другото, не знам в днешно време шефа ми дали ще ме потупа по рамото като му кажа, че днес няма да бачкам, щото отивам да дам кръв
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
110afn написа:santo_trafficante написа:Няма войници на който с/у отпуска им точеха кръвта
Има го и този момент, но не е само там проблема. То какво ли е в ред в държавата?
Ако нямам здравна осигуровка нямам право на никакво безплатно лечение, но имам право да дам кръв
Какъв е проблема на неосигурени да и се поемат вноските и да станат редовни кръводарители, примерно.
Недопустимо е кръвната банка да остане без кръв, но това е Булгаристан.
Другото, не знам в днешно време шефа ми дали ще ме потупа по рамото като му кажа, че днес няма да бачкам, щото отивам да дам кръв
И тогава всички ще станат кръводарители и никой няма да плаща здравна осигуровка

- 110afn
В голяма грешка си. Наблегнал си само на едно изречение и там визирам редовно кръводаряване. Една банка кръв върви 150-200лв , колко е осигуровката за една година?
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Просто не исках да коментирам другото...
Кръводаряването отнема 1 минута + 30 минути отиване и връщане.
А Булгаристан казват само в Турция, извинявай ако живееш там.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Закачих темата предвид ситуацията, въпреки че доколкото разбрах доста хора са се отзовали.
Избягвайте ненужните дискусии, моля!
Избягвайте ненужните дискусии, моля!
- 110afn
hooligans написа:Просто не исках да коментирам другото...
Значи за 1 минута може да дадеш само проба. Ти после пращиш от сила и енергия щом след 30 минути за теб въпроса е приключил. Забравих, че ще ти дадът шоколад и кока-кола. Не съм редовен кръводарител, но доста пъти съм давал и пак ще дам, а такива дето за една минута дават кръв са най-много.В профила ми пише от къде съм и не търси под вола теле
- veronika92
- Автомобил:
- Двигател:
Доста боли когато ти пробиват вената, но иначе е приятно да виждаш как ти точат кръвта 

Последна промяна от Vlad777 на Нед 16 сеп 2012 21:20, променено общо 1 път.
Причина: Темата не е случайно закачена и подобни спамчета получават директно предупреждение.
Причина: Темата не е случайно закачена и подобни спамчета получават директно предупреждение.
- veronika92
- Автомобил:
- Двигател:
Хей Vlad777, Аз дадох кръв и направих нещо добро, ти какво направи ??? !!! Направи добро за твоето ЕГО.
Познавам такива хора като теб, а не бих искала ...
Опитай се да направиш нещо добро безвъзмедно за някого ... и ще раззбереш за какво говоря.
Хей Vlad777, Ако обичаш ми махни предупреждението !
Опитай се да направиш нещо добро безвъзмедно за някого ... и ще раззбереш за какво говоря.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
veronika92 написа: Аз дадох кръв и направих нещо добро, ти какво направи ??? !!!!
Сканирай, или снимай документа, който ти дадоха при кръводаряването и го постни тук.
-
- Автомобил:
- Двигател:
veronika92 написа:Хей Vlad777, Аз дадох кръв и направих нещо добро, ти какво направи ??? !!! Направи добро за твоето ЕГО.
Хей, veronika92, моля те, спести ни присъствието си в тази тема, а защо не и във форума!
Последна промяна от IvanMan на Вто 18 сеп 2012 20:32, променено общо 2 пъти.
Причина: Наложен едноседмичен модул на veronika92 за натрупване на 3 предупреждения.
Причина: Наложен едноседмичен модул на veronika92 за натрупване на 3 предупреждения.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
За последен път
Моля мненията в темата да са по същество, кой къде присъства и защо е друг въпрос!
Всяко следващо мнение, което не е пряко свързано с проблема и с нуждата от кръводаряване в момента ще бъде последвано от официално предупреждение и почивка в модула.

Моля мненията в темата да са по същество, кой къде присъства и защо е друг въпрос!
Всяко следващо мнение, което не е пряко свързано с проблема и с нуждата от кръводаряване в момента ще бъде последвано от официално предупреждение и почивка в модула.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”