Покупка на VW Bora Diesel

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Re: Покупка на VW Bora Diesel

Мнениеот kn9453 » Съб 15 сеп 2012 9:37

NUFC написа:Благодаря на колегата за предложението на голф-а , но просто ми е малка .

Кое му е по-малко на Голф4??? Смея да твърдя че "вътре" пространството е абсолютно еднакво,от тук и комфорта е същия!!! Единствено може би Бора-та е по-тиха когато си на задната седалка,но може би това е до конкретен екземпляр.Даже,ако става на въпрос за превоз на обемни товари Голф-а е по-удачен заради хетч-а.
Аз също си харесвах моята Бора и дадох една торба пари за нея. В нея се чувстваш различно,не си в поредния РК Го'Уф

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Съб 15 сеп 2012 9:47

offtopik:
Например ми е по-гот като седна в Ауди А4 1995г., отколкото в Леон 2001г. Усещането за по-качествено и скъпо изпълнение е в полза на дъртото Ауди.

Просто не може да се сравнява гнусните "пластмантерии" на Голф 4 базираните таратайки с усещането на по-старите, хеле пък от "родата" на Ауди или Пасат ( пасата го споменавам специално, защото аз от такъв се качих на Леона) просто слезнах от кола ( е вярно че беше бавничка) и се качих на...тротинетка :mrgreen: А Леона наистина седи най-долу в това семейство...то не случайно и като визия (поне за моделите около 2000 година) дали гледаш Кур-доба, Еби-са или Лай...он - все една ... добре че отзад пише коя каква е... сеатите са най сивата и безлична част от семейството :012: Тъжно , но факт. :bishop

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Съб 15 сеп 2012 9:51

Коли с размерите на Г4 и Леон отпадат...

Бюджета ми... е нормален за кола от този тип.. заделил съм и пари за обслужване и други простотии които биха изскочили. Да кажем около 7 хил. за колата.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 сеп 2012 10:00

А какво ще кажеш за Ауди А4, след фейслифта 2000-2001 модел? Цените им като гледам са като на Бора, а иначе... караш по-кола със сигурност :wink: Не че Бора е лош вариант, но има доволно много аудита също, или си твърдо решил да се качиш само и единствено на Бора? :wink:

Последна промяна от stefan4o на Съб 15 сеп 2012 10:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
NUFC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NUFC » Съб 15 сеп 2012 10:01

Твърдо съм за VW, конкретно Бора.

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 15 сеп 2012 11:02

лошо няма... ще търсиш...вземи каквото си наумил, защото после винаги имаш терзания... не забравяй все пак че бората е голф4 с багажник и е 20 сме по дълга, ама не знам къде са ги сложили - в багажника на седана или ... базирам се на това де:
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12376.html
и
http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/12207.html
Возил съм се на бора отзад ..веднъж...къде ли бяха mhihi

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Съб 15 сеп 2012 11:18

Когато седнеш на шоф. място няма абсолютно никаква разлика! Разката е когато си извън автомобила, или знаеш че управляваш определения модел!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 15 сеп 2012 11:20

kn9453 написа:Когато седнеш на шоф. място няма абсолютно никаква разлика! Разката е когато си извън автомобила, или знаеш че управляваш определения модел!

Не е баш тъй. Бора има светещи духалки и малко по-голям багажник от Голф :Mr Green Fun

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 15 сеп 2012 11:45

Аз търсих и взех Бора,защото е последния модел, който е в производство в момента и е със стоманени носачи отпред,другото определящо за мен бе ,че караш компактен седан,а поддържаш масова кола като Голф 4,по сервизите и разбират и от окачване и от двигател(даже и от ПД :D ) и не я гледат като голям камък,пък и друго си е поддръжката на vwclub.bg :D .

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:

Мнениеот kn9453 » Съб 15 сеп 2012 12:04

stefan4o написа:Не е баш тъй. Бора има светещи духалки и малко по-голям багажник от Голф :Mr Green Fun

Ох .... как можах да пропусна това съществено различие!!! :oops: Моля за извинение!

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Съб 15 сеп 2012 12:06

еее стига де... тя Бората освен това някак си се мъчи да прилича на порасналите роднини - Пасат да кажем , а голфа си е....голф някакъв си ... :mrgreen:

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Чет 20 сеп 2012 22:57

Това което съм забелязъл е че Бора та вози по-меко от Голф,за по-големия багажник и по-доброто обезшумяване на задните седалки също е ясно!По-конкретно при смъкнати облегалки и затворен з.капак се събира товар със дължина 3метра.

Gurk0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gurk0 » Пет 21 сеп 2012 10:21

juve написа:еее стига де... тя Бората освен това някак си се мъчи да прилича на порасналите роднини - Пасат да кажем , а голфа си е....голф някакъв си ... :mrgreen:

То и сеата се мяза да прилича на голф, ма нали знаеш ....

Потребителски аватар
n_todorov
Автомобил: VW polo
Двигател: AEV

Мнениеот n_todorov » Съб 12 окт 2013 16:47

Здравейте колеги.Мислех да пускам нова тема, но видях че вече има подобна та реших да пиша тук. Дано не възразява някои. Дойде време и за смяна на моето Поло. Отдавна заглеждам тия Бори и най накрая събрах паричките, реших да купувам и от няколко седмици обикалям по автокъщите. Колата разбира се ще бъде дизел, но ако може да ме посъветвате и да си кажете мнението за това кой двигател е най надежден и здрав. Изчетох мненията назад и разбрах че 90 к.с. с малкия данък е номер 1, но гледам че няма много от тях а и аз лично предпочитам PD. Също така гледам че има доста с 6 скорости. Някои казват че хич не били добри и да бягам от тях, нещо се чупели, други пък ги хвалят. карам предимно извънградско и тази 6- та скорост мен ме устройва идеално но......кажете си мнението. Бюджета ми е до 7000 бона. На тези съм се спрял засега.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11378300616633163&f1=details&slink=4gsf4u
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11380439152173822&f1=details&slink=4gsf4u

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 окт 2013 17:06

Така по картинки трудна работа. На мен по ми харесва втората - светъл цвят металик го предпочитам пред тъмен. Освен това е с по-добро ниво на оборудване - Климатроник, ASR, което според мен са плюсове (наясно съм отчасти, че климатроникът е малко по-тегав за обслужване, има ел.моторчета и т.н.). 6-тата скорост не я брой като голям плюс. Едва ли ще видиш някаква кой знае каква разлика от кола със същия мотор с 5 скорости.
Коя колко се чупи и колко ремонти ще й направиш няма как да се каже - освен ако не се хвърли боб. Каквато и да вземеш винаги има варианти повече да караш и по-малко да ремонтираш, както и обратното. Просто избери по-запазената и тая, чието моментно състояние е по-добро. И последно - не очаквай да ти гори 5 нафта градско тая кола. :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”