Ксенон В6

Техническа и сервизна информация за Passat
Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Re: Ксенон В6

Мнениеот Ivo_ » Съб 15 сеп 2012 10:20

EH4EB написа:Здравейте !
И на мен ми изгоря едната крушка на ксенона и поръчах от ebay.
Интересува ме смяната на крушките , до колкото разбрах май е по добре в сервиз. Вие как и къде ги сменихте ?

Не е задължително да е в сервиз стига да имаш времето и умението. Трябва да се свали бронята и след това целия фар и чак след това е възможно да се свали крушката. Заради оптиката и AFS тялото на фара е толкова дълго, че в задния си край опира на подкалника и невъзможно да се смени крушката. Покрай свалянето на бронята има доста заигравка, датчици парктроник, пръскалки, подкалниците също са захванати за нея. Според мен за сам човек ще е доста трудно. Въпреки че намерих две крушки аз отлагам смяната докато фара не изгасне окончателно. Надявам се да изкара до обслужването на колата и тогава да ги отметна всички задачи накуп.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 15 сеп 2012 11:42

всички колеги с Б6 ВНИМАВАЙТЕ с допълнителните ксенони! същото важи за голф 5. горят електрониките на моторчето за предните чистачки! само то.
имаше излязъл официален сервизен бюлетин от ФВ за това. а и на мене ми се случи да дойде човек с точно тая болка, точно поради тая причина...2 пъти...подред...
така че-предупредени сте! :012:

Ivo_
Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
Двигател:

Мнениеот Ivo_ » Съб 15 сеп 2012 19:11

Васко, кое имаш предвид - това на пръскалките на фаровете или на чистачките на челното стъкло?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 15 сеп 2012 21:32

Ivo_ написа: на чистачките на челното стъкло

:!: :idea:
просто спират да бачкат. пръскалката бачка, задната пръскалка бачка, задната чистачка бачка-всичко е ток, само няма предни чистачки. диагностиката в сентръл електроникс казва че няма комуникация с моторчето, аутпут тестовете не въртят чистачките, и също забива грешка в КАН-а. не помня точно какви грешки бяха, но са 2, в комбинация. едната е за моторчето, другата за кан-а.
и честито... :banghead:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Нед 16 сеп 2012 9:06

Моето моторче го смениха при посещение за смяна на масла. Беше по сервизна акция, сменяват ги безплатно от Фв

Върни се в “Passat”