Теч на масло В3 90г
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Теч на масло В3 90г
Преди 2 дена смених маслото на двигателя-В3 90г и тази сутрин видях че под колата има капало масло.Мястото от където капе е между двигателя и скоростната кутия.От къде може да изтърва масло?Преди не съм забелязвал да има масло под колата.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: Теч на масло
Най-вероятно гарнитурата на картера, може и семеринга на коляновия вал да е ..
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Има вероятност да не си затегнал хубаво пробката и оттам да е цялата тая работа, да капе и олива на друго място, точно между скоростната кутия и двг-то, имах подобен проблем с мойто комби.Залягай под колата и виж дали си затегнал и после газ до ламарината.
- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
От картера и от пробката не е.Там е сухо но най вероятно е от този семеринг и сигурно трябва и кутията да се смъква за да се смени.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
А този Б3 90г, знаем само че има двигател, или знаем и какъв е?
Иначе и аз предполагам, че е семерингата на коляновия вал.

- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Теч на масло В3 90г
Преди малко хвърлих боб, колата на колегата е пасат б3 1,6 ЕЗ, нека ме поправи ако греша.
- berkant3008
- Автомобил: PASSAT B3
- Двигател: ABS-93
- Контакти:
да колега прав си с боба 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Преди да тръгнеш да си чупиш колата за смяна на гарнитури и семеринги, виж ако на филтъра за маслото отгоре има датчик, махни му гуменото калпаче на клемата и гледай за тънка струйка докато работи мотора.
На мен ми беше омазало целия под на колата, смених гарнитурата на картера първо, на другия ден хвърлих и скоростите на земята да сменя и семеринга на коляновия вал, който се оказа сух на барут. Накрая вече установих че е от тъпия датчик, но заради гумената шапка се стичаше точно между двигателя и скоростната кутия, все една е от там. Много хубаво гледай, защото маслото ти е ново и е все още чисто и трудно се вижда в точно тая омазана черна част
На мен ми беше омазало целия под на колата, смених гарнитурата на картера първо, на другия ден хвърлих и скоростите на земята да сменя и семеринга на коляновия вал, който се оказа сух на барут. Накрая вече установих че е от тъпия датчик, но заради гумената шапка се стичаше точно между двигателя и скоростната кутия, все една е от там. Много хубаво гледай, защото маслото ти е ново и е все още чисто и трудно се вижда в точно тая омазана черна част

- MAXXYY
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за неточноста Пасата е 1.6 ЕZ.Огледах навсякъде за теч но няма.С датчика за маслото съм имал такъв проблем и ми светна лампата в движение и съм го сменял.Остава само семеринга.Има ли вероятност да влезе масло към съединителя?Сега не съм я карал 2 дена и има петно на асфалта колкото железен лев.
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да правиш каквото и да е измий двигателя с обезмаслител и особено около омаслените части и виж от къде точно тече и къде отива, за да не стане, както при К.Одаджийски. И аз съм правил доста хамалски неща и накрая излиза, че е било нещо просто и лесно, но човек се учи от грешките си. 

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
ако си сигурен че тече точно между двигатела и скоростната кутия,би трябвало да е диференциално масло...така си мисля.
-
- VW експерт
- Двигател: AQY 2001
Добър вечер колеги!Препоръчайте некъв читав семеринг за разпределителния вал.Колата е Б4 АБС мотор.Този,с който съм момента е Елринг и е сменен преди 15 000км и протече,ама вече тече доста.За 3000 км 1л масло го нЕма! 

-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
К.Одаджийски написа:Преди да тръгнеш да си чупиш колата за смяна на гарнитури и семеринги, виж ако на филтъра за маслото отгоре има датчик, махни му гуменото калпаче на клемата и гледай за тънка струйка докато работи мотора.
Колегата добре се е сетил, послушай го
Свали шлауха и виж, макар че е сменян.
- Al Bundy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, чета, че до сега никой не се е сетил за масления филтър който се предполага, че си сменил с маслото. Погледни да не би случайно да не си го затегнал како трябва, поне на мен това ми идва като идея. Пък знае ли се, може да се окаже той
! Лека и успешна 

-
- VW експерт
- Двигател: AQY 2001
Мамка му и прасе!Не е семеринг,а гарнитурата на капака на клапаните.Утре ще се сменя.Питам-гумена или коркова?В Аутоплюс дават и двете за АБС и РП моторите.Гумена нямаха,гледах корковата,ама нема нищо написано или дадено като схема за стягане на болтовете.Отворен съм за вашите съвети.АБС е моят двигател.