За триене!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
akrap0vic
Автомобил: POLO 6N
Двигател: AFN

За триене!

Мнениеот akrap0vic » Пет 14 сеп 2012 22:21

.

Последна промяна от akrap0vic на Пон 22 окт 2012 18:43, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Re: Въпрос за педала на съединитела?

Мнениеот push » Пет 14 сеп 2012 22:31

по принцип пеДАЛА трябва да има място за закачане на пръчката на хидравличната помпа.. но най-вероятно цялата конзола ще е различна

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 16 сеп 2012 21:27

Принципа на работа е различен, както и лостовата система. Помпата на спирачките няма предвиден щуцер за масло.

Съединителя си е с жило и така ще си остане ;) Разбира се че няма невъзможни неща, но това е поредната тема която ще остане висяща и без развитие поради нужните финанси!

Проблема в насичането и скърцането на педала не е нито в жилото нито в самия педал ;)

Дерзай!

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Нед 16 сеп 2012 21:54

по скоро проблема е в притискателния диск на съединителя, моя ми скъса нервите една година, насича трудно натискане,е най накрая го смених и сега е лек като перце,проблема е в пластините на притискателния диск ,като е нов съединителя така да се каже са на кантар и съвсем малък натиск им трябва за да освободят, с течение на времето се изкривяват и им трябва повече натиск-това е проблема
а решението нов съединител или притискател
инък моя беше оригинален,не беше сваляна кутията, и феродовия и притискателния диск бяха почти без износване, само на притискателния тия пластини се бяха прецакали,отделно къде ги натиска лагера се бяха изтъркали и се появи гаден шум при натискане на съединителя, аз и за това го смених моя 200лева лук-мисля най евтиното решение,отколкото конзола,кутия,помпи

akrap0vic
Автомобил: POLO 6N
Двигател: AFN

Мнениеот akrap0vic » Пон 17 сеп 2012 8:40

Май не сте ме разбрали аз нямам проблем нито с педала нито със съединитела просто слагам тди мотор и за това ми е нужен такъв педал с помпа заради скоростите на тди мотора нали са с помпа!

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 17 сеп 2012 19:15

Как да те разберем колега? Кое от всичката информация в последния ти пост е посочена в първия?

Какъв ТДИ мотор ще присаждаш? Към него няма ли си насъщния педал с него? Защо не търсиш такъв а от друга кола ?

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 17 сеп 2012 19:21

moimoimoi написа:по скоро проблема е в притискателния диск на съединителя,.... насича трудно натискане,...проблема е в пластините на притискателния диск ,...с течение на времето се изкривяват и им трябва повече натиск-това е проблема
а решението нов съединител или притискател
...бяха почти без износване, само на притискателния тия пластини се бяха прецакали,отделно къде ги натиска лагера се бяха изтъркали и се появи гаден шум при натискане на съединителя, ..

Да колега , но и втулката в кожуха която отива към лоста на който е закачено жилото се пълни с мизерия и с времето запича и си иска чистене и смазване!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”