Нормално ли е? Висок разход на газ.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Нормално ли е? Висок разход на газ.

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 12:47

Преди 2 седмици сложих ГИ на Голф 4 2.8 vr6 4motion, от сервиза ми казаха да очаквам по висок разход в началото докато олегне системата (2-3 зареждания на бутилката) и казаха ако ще замервам разход да го напрявя след 150-200-300км. Но аз понеже съм си подозрителен реших да зануля временния километраж и да видя с пълна газова колко км. ще измина, бутилката пое 32л. газ, днес газ-та свърши и за мое удивление бях изминал само 110км :horror: Тааа въпросът ми е това нормално ли е? Да очаквам ли че разхода ще падне или да ходя при майсторите? По принцип по каталог разхода на бензин на този двигател е 15л/100км(и на мен ми дава този разход 15-16л/100км на бензин), но при мен на газ даде 30л/100км това си е 100% увеличение при работа на газ. До колкото съм запознат с ГИ разликата в разхода газ/бензин не би трябвало да е фрапантна (т.е. 1-2л/100км). Давайте съвети, мнения и идеи :?:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Нормално ли е? Висок разход на газ.

Мнениеот muns61 » Пон 17 сеп 2012 13:03

При 15/100 бензин ще ти гори 18/100 газ. Няма какво да Уляга, това са бабини деветини от монтьорския фолклор. Не винаги настройките се получават от първи път, та с тези приказки се застраховат, бягай за реглаж.
Какво ти е оборудването - комп, рейки, изпарител?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 13:12

За марката мога да кажа на 100% довечера, че не помня, само знам че беше Италиянска, но дали беше Романо или Ловато ще излъжа в момента. Ами довечера ще хода да му споделя какъв разход ми е дало на майстора и да каже какво правим. По принцип не съм много запознат с газовите изпълнения защото това е 1вата кола на газ която карам. Иначе не усещам някаква разлика във вървежа, колата си върви супер на газчица.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 17 сеп 2012 13:18

Според мен те хвърлят по върбите с това "улягане". Защо не пита кое точно "уляга"?
Не зная дали има нещо по-специфично при ГИ на Голф 4 2.8 vr6 4motion, но ще споделя за моята - от монтажа до сега разходът на гориво е един и същ и е около 2л/100 повече отколкото на бензин, а по-точно 20-21/100 бензин и 22-23/100 газ градско, което е в рамките на 10% увеличение. Разход във вървежа има, но почти не се усеща.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 13:24

Ами и при мен няма разлика във вървежа, но разликата в разхода е повече от фрапантна... Иначе от както сложих ГИ имам и др. лек проблем, веднага щом запаля колата (на бензин) веднага губи обороти и гасне. След това паля и поддавам малко газчица и не угасва(държи си стабилно обороти). Това може ли да се получава от заминаващ си акумулатор? Също осещам когато има повече консумация на ток, че леко падат оборотите за секунда и това ме навежда на мисълта, че акумулатора си заминава, правилно ли съм се насочил към него?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 17 сеп 2012 13:39

Сравнявай работата на мотора на бензин с тази на газ. Не би трябвало да има разлика. Да гасне хич не ми се вярва да е заради акумулатор - ако акумулаторът е достатъчно "добре" за да запали колата, то няма как да е причина за гаасненето.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 14:09

myrshavija написа:Сравнявай работата на мотора на бензин с тази на газ. Не би трябвало да има разлика. Да гасне хич не ми се вярва да е заради акумулатор - ако акумулаторът е достатъчно "добре" за да запали колата, то няма как да е причина за гаасненето.

Ами не усещам разлика за момента в работата на мотора. Проблемът ми е сегашният разход, но това предполагам ще се донагласи и няма да е проблем. Другото което малко ме притеснява е това с гасненето. Вчера даже ми се случи да угасне в движение... преди сфетофар я пуснах по енерция(без да е на скорост) и след натискане на спирачката колата изгуби обороти и изгасна. Понеже има доста електроника по автомобила това ме наведе на мисълта, че може проблемът да е в акумулатора, а и това че докато са ми монтирали ГИ акумулатора е паднал и те са го зареждали, това отново ме води към същият ред на мисли.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 17 сеп 2012 14:22

Пак ще те питам - ако наистина е слаб акумулаторът, тогава как палиш - с бутане?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 14:27

Пали си по нормалният начин т.е. без бутане, но според мен се мъчи малко т.е. не пали от 1вата секунда. Може да има достатъчно мощ да запали, но не и да изхрани консуматорите на ток които се включват веднага след старта на двигателя. За това и питам, от скоро съм собственик на Голфа и не съм много запознат още с тезим им прищявки. Просто нещата които се случват ме насочват към акумулатора, защото ако беше нещо по горивната система, колата не би трябвало да върви добре, щеше да забива нос или да губи мощ или нещо от сорта или греша?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 17 сеп 2012 14:41

zografski написа:Може да има достатъчно мощ да запали, но не и да изхрани консуматорите на ток които се включват веднага след старта на двигателя?

Такъв момент няма.
Нито такъв мотор пали от раз, чакат се сигнали от куп датчици и тогава пали.
Поискай от тези майстори конкретни данни: това което пита мунс, плюс на колко мм са газовите инжектори.
За протокола: руски дръгел ГАЗ-53 натоварен, със 100 киловатово BRC харчи колкото твоят голф :No
Има нещо много не в ред, дано успееш да го хванеш.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 15:00

Ами то сам на дали ще го хвана, нито разбирам от газ, нито съм много вещ по голф 4ките. Довечера отивам при майстора и да видим какво ще стане. BTW ако има някой колега с VAG-com който няма да ми иска пари за 1 бърза диагностика (и е от София) нека ми пише на Л.С. ще съм му много благодарен за услугата.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 17 сеп 2012 22:28

muns61 написа:При 15/100 бензин ще ти гори 18/100 газ. Няма какво да Уляга, това са бабини деветини от монтьорския фолклор. Не винаги настройките се получават от първи път, та с тези приказки се застраховат, бягай за реглаж.
Какво ти е оборудването - комп, рейки, изпарител?

Погледнах и всичко по ГИ е Романо с изключение бутилката която беше др. марка. Минах през 1 колега от форума който ми пусна 1 диагностика на VAG и показа грешка на дебитомера (номера на грешката беше P0102 Mass or Volume Air Flow Circuit Low Input), та изтрихме грешката, загасих, запалих, пак загасих двигателя и дадох на контакт и грешката не се показа има ли вариант от това да ми се е дигнал разхода според вас? БТВ след като изтрихме грешката колата не ми е гаснала в движение повече, въпреки че се опитах да я провокирам след това още 15тина км. Изгасих я и след 30-40 мин. пак я запалих и 1вият път пак угасна... не знам дали грешката пак се е записала, но в движение не ми угасна до вкъщи, а само при запалването (въпреки всичко имам чувството че пак грешката ще бъде на лице при закачане на VAG)... утре ще я карам и до газаджията, че днес не можа да я закачи на комп.

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Вто 18 сеп 2012 16:22

aaa възможно е :) но чак пък толкова голям разход :) а ти нали знаеш че поприницп при първото пълнене се пълни догоре но след като спре да ти работи на газ (тоест ти е свършила) то тоест в самата бутилка има още 4-5 литра газ (поне така са ми казвали де )

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 18 сеп 2012 19:49

Ами днес пак не можахме да я настроим... явно грешката пак се е записала или свещите не са наред. Смени картата, но колата започна сега да дава твърде богата смес и да пука и дави. Нещо не е както трябва и утре сутринта ще я закарам да погледнат свещите дали са наред и дали грешката отново е на лице.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 19 сеп 2012 13:29

Много важно е при монтаж и преди настройка на газ да се направи следното:

- Смяна въздушен филтър
- Проверка/смяна свещи - за газ препоръчително едноелектродни
- Кабелите ако не са читави също да се подменят

След това вече правиш настройките. Но ако има грешка в дебитомера, то от това може да е целия проблем, но не пречи да прегледаш и свещите!

Върни се в “Автогазови уредби”