голям разход на гориво голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
tigarman
Автомобил:
Двигател:

голям разход на гориво голф 2

Мнениеот tigarman » Чет 02 ное 2006 15:27

имам ГОЛФ 2 1.3 карбуратор 1987г. от няколко дена ми дава много голям разход на гориво. От 7 - 7.5 гас скочи на 12 на 100. Същия проблем го имам когато я карам на бензин и там има такава голяма разлика. Сменил съм въздушния филтър и не дадеде никаква разлика в разхода все така голям. Сменя и масло и маслен филтър. Моля ви ако някои може да ми даде съвет да пише. Незнам и в кои сервиз да отида (нямам опит в ходенето а навсякаде искат пари и всеки бара и ме е страх да не стане по-зле). Възможно ли е да е от свещи. А и от жреме на време сякаш губи обороти започва да тресе волана при работа на място но не винаги. предварително благодаря. :) . Извинявам се за грешките (правописни)и неточните обяснения.

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 02 ное 2006 16:54

колега браво за темата и аз съм със същия проблем само че аз като падна на 12,5 и съм щастлив а вдигателчето ми е същото и горе долу с 10 кинта газ минавам 66 км ... градско според мен това е АДСКИ разход някои може ли да даде идея каде и какво да почовъркаме аз ходих на един "майстор" там праи центровки с газ анализатор вика "готов си сичко е 6" е да ама не същия разход някой да има предложения ?

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 02 ное 2006 17:19

Е какво толкова се чудите не знам,причината е в застудяването.Когато е студен изпарителя пуска много газ :wink: Палете на бензин да отвърне малко и няма да е така :wink:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 02 ное 2006 18:34

rusiq_24 написа:Е какво толкова се чудите не знам,причината е в застудяването.Когато е студен изпарителя пуска много газ :wink: Палете на бензин да отвърне малко и няма да е така :wink:

точно ти пък знаеш че моята винаги гори толкова без значение -> лято/зима кажи няква идея и направо дай да я напраим че ще ме разори :)

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Чет 02 ное 2006 19:00

B_O_S_S_S написа:
rusiq_24 написа:Е какво толкова се чудите не знам,причината е в застудяването.Когато е студен изпарителя пуска много газ :wink: Палете на бензин да отвърне малко и няма да е така :wink:

точно ти пък знаеш че моята винаги гори толкова без значение -> лято/зима кажи няква идея и направо дай да я напраим че ще ме разори :)
Ооооооо дълъг нали знаеш че само докато ти отворя предния капак зимам 20кинта апак нататакааааа mhihi А сега по темата,наистина аз преди като имах газова кола зимата разхода ми беше ужасяващ и когато е студена колата миришеше яко на сурова газ и когато се кара на къси разстояния мисля че не е чуден този разход :wink: п.п А дълъг твойта що горяла ами батко ти си наредил 2kW музика бе на 1.3 мотор само генераторчето ша ти дигне с 2/100 разхода :lol:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 02 ное 2006 19:25

ся давай ми ти такива акъли да махам музиката :) абе знаеш ли че ... има някаква логика май преди като бях без усиловател ами само на СД-то като че ли по-малко гореше тая котура апък ся.... и аз непрекъснато съм на Музика, халогени с габарити... трябва да взема да пробвам да покарам без стъпалото известно време

Потребителски аватар
psiho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psiho » Чет 02 ное 2006 19:28

Аз имах проблем с пасат В3 '88 - 1800 кубика 90 к.с. гореше ми 15 на сто газ зиме и лете на дълго и на късо на 10 маистори я карах 200 лева ми вземаха и нищо не направиха ПОБЕСНЯХ :censored И взех че я продадох и сега съм добре 5 на сто нафта :yeaha:

Потребителски аватар
B_O_S_S_S
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот B_O_S_S_S » Чет 02 ное 2006 19:34

psiho написа:Аз имах проблем с пасат В3 '88 - 1800 кубика 90 к.с. гореше ми 15 на сто газ зиме и лете на дълго и на късо на 10 маистори я карах 200 лева ми вземаха и нищо не направиха ПОБЕСНЯХ :censored И взех че я продадох и сега съм добре 5 на сто нафта :yeaha:

хахаххаха добро решение ама много парички налях в тази колица и мисля да си я потъркалям още известно време пък ако случайно успе rusiq_24 да ми свали разхода :))) може и да го почерпя :)

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Чет 02 ное 2006 20:15

Аз бях така до скоро, гореше ми 10 извънградско и 15-16 градско :shock
Само да вметна че каручката е Голф 2 '90 1.8 моно инжекция.

Ходих 2 пъти на газ анализатори, всеки вика аууу кой ти е правил предишната настройка ... леле мале как няма да ти гори - оня си е оставил ръцете. След настройките обаче пак засичам и ефекта - нулев. После ходих на диагностика на двигател в Дунев до ЦСКА, пича ми взе 40 лева, каза отново че тия дето са ми правили настройката преди са били бездарници и каза сега си 6 - карай.. е да ама аз едва излязох от сервиза - тя няма мощност да тръгне :) Връщам се при него и му викам че незнам дали не харчи ама със сигурност не върви... и той вика добре, аз ще ти пусна още газ и ще върви ама не е това целта, сега е настроена перфектно. Питах го защо става така и той ме прати при газаджията да ми сменя плочката на моноинжекцията че била с големи дифузери и трябвало да сложи с 2 мм. по-малки :roll: Докато се намеря с газаджията обаче ходих да си сменям гарнитура и гумички на клапаните и майстора вика я да ти направя една центровка... и о чудо ! Разхода падна значително, като не съм го засичал чисто извънградско или градско, но смесено с 40 градско и 220 извънградско ми изхарчи около 21-22 литра газ. И върви :)

Извода е че ако не си ходил на центровка скоро - сигурно е полезно :)

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Чет 02 ное 2006 20:43

за реглаж на клапаните ли говориш или за центровка на газовата. от известно време голфа (1.8 90к.с.) от 10-11 газ градско скочи на 13-14. филтри, свещи , диагностики, и разхода висок. та сподели как си се оправил, моля

tigarman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tigarman » Пет 03 ное 2006 10:59

аз с 1.3 голфа дето създадох темата така и не получих конкретен отговор :evil: При мен разхода е висок и на бензин и на газ и нямам много музика даже хич музика нямам ако не броим оригиналната. А и времето когато го останових небеше студено. :) .Относно центровката павих такава преди няколко месеца (март)незнам дали да правя пак.
А ако отида на ЕЛКОН да ли ще могат да ми кажат или само ще ми вземат парите. Възможно ли е да е от вакомния регулатор или от свещи.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пет 03 ное 2006 18:25

tigarman написа:аз с 1.3 голфа дето създадох темата така и не получих конкретен отговор :evil: При мен разхода е висок и на бензин и на газ и нямам много музика даже хич музика нямам ако не броим оригиналната. А и времето когато го останових небеше студено. :) .Относно центровката павих такава преди няколко месеца (март)незнам дали да правя пак.
А ако отида на ЕЛКОН да ли ще могат да ми кажат или само ще ми вземат парите. Възможно ли е да е от вакомния регулатор или от свещи.

Оти при Вальо на ЕЛКОН,ако вече не си ходил там де :roll:

Потребителски аватар
dimitkoto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitkoto » Пет 03 ное 2006 18:32

Настройваха палеца на делкото при мен. Явно не е бил където трябва, въпреки че колата пак си вървеше, но харчеше доста.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 03 ное 2006 19:56

dimitkoto написа:Настройваха палеца на делкото при мен. Явно не е бил където трябва, въпреки че колата пак си вървеше, но харчеше доста.
:shock Колега какво са му настройвали на палеца ти че не разбрах,то какво му се настроива????

Потребителски аватар
nikibol
Автомобил:
Двигател:

Относно високия разход на гориво.

Мнениеот nikibol » Съб 04 ное 2006 23:56

Здравей колега.
Причините за високият разход на горивомогат да ти идват от няколко места.
Първото нещо което трябва да провериш: Вакумният регулато намиращ се на карбуратора. В мн. случай мембраната е спукана.
Гледаш вход и изход на водата на карбуратора. Там има една спираловидна пружинка и мисля, че беха 3 винта. С това се опртеделя, колко време ще ти работи смукача. На 30, 50, 60гр......
Трябва да си провериш и запалителната система: Свещи, кабели, Чукче и наковалня ( ако не е електронно).
Успех и късмет.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”