каква марка амортисьори пасат б4 комби?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Re: каква марка амортисиори пасат б4 комби?

Мнениеот vasilb » Вто 18 сеп 2012 15:32

Iezekil написа:добра идея,няма що...да даде пари за още 2 ама аради няква гаранция дето никой няма да ти я признае??

Когато гаранционната карта е заверена в сервиз с дата, километри и печат + касова бележка/фактура няма да имаш проблем. Връщал съм от плстмасови боклучета за по 2-3 лв. до неща за по 200-300 лв. Трябва да сте убедителни и настойчиви и дори и да не си знаете перфектно правата - поне да създавате такава илюзия. :-)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: каква марка амортисьори пасат б4 комби?

Мнениеот Iezekil » Вто 18 сеп 2012 18:49

дам,не уточних точно идеята си.А тя е,че като идеш в такъв сервиз първо ще ти излезе златна смяната им и второ след година и половина няма как да убедиш някого,че не си ги прецакал ти с товар амовете или пък ментеливите прахоуловители които са ти шътнали ще са скъсани и пак ти ще си виновника.Абе общо взето филм голям,за това и аз съм на принципа на колегата-слагам най-евтиното и пея.
За справка на моето комби за задните ми веха по 15лв.на брой за смяната,а самите амортисьори ги купих по 65лв/бр.без гаранция-газови.

Последна промяна от Iezekil на Сря 19 сеп 2012 21:16, променено общо 1 път.

AphexTwin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AphexTwin » Сря 19 сеп 2012 18:14

Аз сменях преди 2 месеца на мойта Б4-ка ,комби , 1Z мотор.... купих си Билщайн маслени,задни по 55 кинта бройката.
Майстора каза че са истински като ги видя.Засега са много добре,но все пак са на 2000 км...ще видим след още 20К как ще са.

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 19 сеп 2012 21:15

Момчета, привет и от мене.
Аз чух за билщайн, хубави били, истински и прочее. Съгласен съм. Карал съм с такива амове и наистина си личи че са истински. Такааааа.
Днес обаче, се запознах с колега/професионално/ от бранша, и той ми се похвали че откакто си е сложил четири и едни подложки отзад, товарел по 9плочи/нарязано и кантирано ПДЧ 18мм/ и Пловдив - Стара загора било като разходка в парка. Знам че съм с Б3, но предполагам че разликите с Б4 не са толкова големи, изключая визията.
Интересно ми е обаче, що тук в Смолян ми предлагат комплект на Билщайн за отпред и отзад за около 450лв със смяната, а вие коментирате цени с по 100лв разлика надолу. И се питам: Аз или съм в дълбоката провинция, или съм въведен в дълбоката заблуда за реална цена. И не-не ме боли да дам толкова пари, но ми е интересно защо е такава разликата??? :screwy
А някой може ли да ми каже цените на Захс и Боге??

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 19 сеп 2012 21:22

Взех за баща ми газови Билщайн за Пасат Б5.5 задни - 2бр. за 180 лв. При все, че говорим за по-скъп модел кола и газови, които са по-скъпи от маслените. За моята Джета от същото място взех маслени БОГЕ на цена 105лв. комплект задни. Държа да подчертая, че ползвам отстъпка. без нея цените са малко по-нагоре - може би 20%, не зная с точност. Цените се определят от продавача. Ако иска може и за 1000 лева да ги продава, само да има кой да ги купи.
п.п. сега видях, че тук влиза и монтаж - не е висока цената, ако е без никакви отстъпки, определено.

Последна промяна от stefan4o на Сря 19 сеп 2012 21:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Сря 19 сеп 2012 21:26

wishsalor написа:Момчета, привет и от мене.
Аз чух за билщайн, ...

Ако включва амортисьорите, тампони на макферсона, смяната на предни и задни амортисьори и реглаж, то цената я бива. Около 350лв. са ти амортисьорите, по 20-25лв. тампоните, смяна по 15лв. на парче и реглаж 30лв. ... сметката излиза, та и си на печалба. Просто зависи какво включват в цената. :) Виждал съм и цени на едни и същи амортисьори, с еднакви номера на моделите, в един град, които се различават със 100% (85лв и 170лв.), а никой не работи без печалба, та не ми се мисли, колко ли кяри този с високата цена. Въпрос на фантазия на продавача и заблуда на купувача! :)

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Сря 19 сеп 2012 22:28

Баш там е белята, че по твойто описание работата отива към 500-600лв
То май ще е по лесно да грабна един казан ракия и да дойда в Пловдив да ги правя
Хем по-евтино, хем ще почерпя, хем работа ще свърша...
И да, мога и самичък да ги сменя, и да-знам че гаранция има само за това: :bishop

Върни се в “Passat”