Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Re: Дилема относно отоплителен уред - радиатор или конвектор.

Мнениеот MMX » Вто 18 сеп 2012 14:20

key написа:бях писал тук миналата година и реших сега пак да пиша. купих си конвектор за отопление на банята- адакс и съм изключително доволен. още през август си купих по-голям конвектор за отопляване на спалнята- тя е към 13-14кв.м. може би защото беше малък конвектора, но нямаше голям скок в сметките ми- може да са били с 10-20лв по-големи от предната зима. и реших да си взема и за спалнята, че и там е бая студ. просто реших да напиша, че съм доволен от тази марка и я препоръчвам, ако някой се чуди :)

Забрави да кажеш на кой етаж си в блока, обграден от отоплявани апартаменти. Аз взех адакс за банята и съм изключително НЕдоволен. Вярно, че ако беше повече от 600W (колкото е) можеше да върши работа. Но продавача толкова беше убеден че за еди колко си квадрата е достатъчен, че даже и 400W твърдеше че стигат.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 18 сеп 2012 17:02

MMX написа:Забрави да кажеш на кой етаж си в блока, обграден от отоплявани апартаменти. Аз взех адакс за банята и съм изключително НЕдоволен. Вярно, че ако беше повече от 600W (колкото е) можеше да върши работа. Но продавача толкова беше убеден че за еди колко си квадрата е достатъчен, че даже и 400W твърдеше че стигат.

Тая баня освен ако не над 10кв/м и самостоятелна постройка насред полето да е би трябвало да се стопли със 600 вата без да ги изключваш,вече ако искаш да го пускаш 5 мин преди да се къпеш и да очакваш да се стопли вътре няма как да стане :idea:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 18 сеп 2012 17:11

Stivi написа:....600 вата без да ги изключваш,вече ако искаш да го пускаш 5 мин преди да се къпеш и да очакваш да се стопли вътре няма как да стане :idea:

:Mr Green Fun

Поне за мен е логично второто, 2kW но ги ползвам когато ми трябват,но моя джоб не е толкова дълбок, затова :D .
Няма да се начудя, също в тоя смисъл, коя е тази сила, дето ще накара един студент на квартира примерно,дето си е вкъщи максимум 3-4часа (говоря образно) да си остави денонощно климатика (или конвектор/радиатора) нон-стоп вкключен, защото така било "много по-икономично" , хайде сега :mrgreen: .

Последна промяна от milmar на Вто 18 сеп 2012 17:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 18 сеп 2012 17:14

Кой е вносител на адакс, че не ги намирам по веригите :roll:

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 18 сеп 2012 18:12

milmar написа:Поне за мен е логично второто, 2kW но ги ползвам когато ми трябват,но моя джоб не е толкова дълбок, затова :D .
Няма да се начудя, също в тоя смисъл, коя е тази сила, дето ще накара един студент на квартира примерно,дето си е вкъщи максимум 3-4часа (говоря образно) да си остави денонощно климатика (или конвектор/радиатора) нон-стоп вкключен, защото така било "много по-икономично" , хайде сега :mrgreen: .

За така описаната ситуация Адакса не е подходящ,той е на принципа "включи и забрави" ако ще е за бързо стопляне на студентска баня една качествена духалка ще свърши работа mhihi

Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 18 сеп 2012 19:48

Winner25 написа:Кой е вносител на адакс, че не ги намирам по веригите :roll:

Ела до Стара Загора и ще те заведа .

Потребителски аватар
kikata
Автомобил: vw passat b6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kikata » Вто 18 сеп 2012 21:03

Аз миналата година си поръчвах от този сайт: http://www.gaudi-ds.com/%D0%BA%D0%BE%D0 ... 1%80%D0%B8

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 19 сеп 2012 9:05

Eй тия:
http://bergbg.com/sofia_1.html
:beer

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Сря 19 сеп 2012 9:27

Ljubon написа:

Eй тия:
http://bergbg.com/sofia_1.html
:beer

Точно те са.
И моя Адакс е от там.

Толкова съм доволен миналия сезон, че сега ще купувам втори. :да:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 19 сеп 2012 9:49

само да кажа, че идеята на конвекторите е да НЕ СЕ СПИРАТ никога, докато има нужда от отопление
това не е вентилаторна духалка

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 19 сеп 2012 10:00

Stivi написа:
MMX написа:Забрави да кажеш на кой етаж си в блока, обграден от отоплявани апартаменти. Аз взех адакс за банята и съм изключително НЕдоволен. Вярно, че ако беше повече от 600W (колкото е) можеше да върши работа. Но продавача толкова беше убеден че за еди колко си квадрата е достатъчен, че даже и 400W твърдеше че стигат.

Тая баня освен ако не над 10кв/м и самостоятелна постройка насред полето да е би трябвало да се стопли със 600 вата без да ги изключваш,вече ако искаш да го пускаш 5 мин преди да се къпеш и да очакваш да се стопли вътре няма как да стане :idea:

За 5 мин не искам, но половин час като не може да стопли не го приемам за нормално. Отделно че докато изляза може да минат още 20-30 мин и пак е хладно. Преди с един стар нагревател 1.5kW ставаше "баня" както се казва за 15-20 мин. Значи ако 1 час на 600вата не успява да стопли е по-изгоден стария радиатор - работи на пълна мощност докато трябва и после се изгася. Ако денонощно работи конвектора, разходът със сигурност ще е доста по-голям. Трябваше да е 1kW конвектор и работата щеше да става както трябва, но продавача нали трябва да си рекламира ненагледната стока - приказва измислици.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 19 сеп 2012 10:16

Да си държиш включено непрекъснато отоплението за мен е излишен разход на пари и по-скоро показност "аз мога да си го позволя" от колкото някакъв конфорт, напълно излишен, да не говорим че не е екологично :D . Доводи от типа " 600W като се включи постоянно, започва да си регулира мощността и консумира по-малко от нагревател 1.5kW ,който също може да е с регулатор, включен за половин-един час при нужда" са напълно безпочвени за човек, който може да смята.

Потребителски аватар
sp_konsulov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sp_konsulov » Сря 19 сеп 2012 12:26

Климатикът не е необходимо да се изключва, просто се наглася на по-малка температура

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Сря 19 сеп 2012 19:49

Pichaga написа:само да кажа, че идеята на конвекторите е да НЕ СЕ СПИРАТ никога, докато има нужда от отопление
това не е вентилаторна духалка

И сега ако се обосновеш защо си мислите така грешка няма да имаш.Всеки уред от духалката до климатика можеш да го държиш пуснат нонстоп.И ако конвектора има терморегулатор духалката и климатика също.И понеже както отбеляза милен математиката е точна наука и обяснява защо на един нагревател пт 600в да речем му е нужно да достигне определена температура за 3 часа примерно,а нагревател от 1200в за 1,5 часа а климатик 2400 вата отдавана мощност само за 45 минути.И същата математика казва че първия ще изгори 1,8 кВч,втория 1,8кВч а третия няма да смятам че става грозно :D Единственото предимство на конвектора пред изброените отоплителни тела е неговата безшумност избийте си от главата тая глупост че е икономичен печка с кантал (реотан) е икономична само толкова колкото пише на табелката.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 19 сеп 2012 20:03

Аз съм супер доволен от АДАКСА па кой каквото иска да обяснява 110квадрата 4-конвектора настроени на 20-22гр най голямата сметка зимата ми е 350лв

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”