Пътят към Рупите?

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Пътят към Рупите?

Мнениеот Милослав » Вто 18 сеп 2012 16:42

Опитах се да закарам половината рода на връщане от Гърция до Рупите.

Да, ама греда - пътя затворен. С една алфа се забодохме да опитаме, но той влезна по някакъв черен път, аз не посмях.

Поизчаках и се завърна алфиста, каза че не става. Идея как да стигна до там?

По нормален път, моля, че не съм от най-високите, но за сметка на това съм и дълъг :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Рупите?

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 18 сеп 2012 16:47

Колега, да се беше обадил, веднага ставам навигатор mhihi
Сега сериозно, кажи от къде си минавал за да неможеш да стигнеш до Рупите (Черквата на Баба Ванга)
Явно си минавал от Кулата, по главния път посока Сандански и там си отбил в дясно, и после в ляво! Но там е паднал моста на река Струма и се минава по черен път, който води до другия край на друг път!
Трябвало е да хванеш за гр. Сандански (този път е по-заобиколен) с поне 20 км, Подминаваш град Сандански и доло на спускането се отбива в ляво, през мостчето, и преминаваш през селата Струма, Лебница и след тях можеш да минеш през Рупите!

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 18 сеп 2012 17:07

Ахаааа.
Как е пътя там?

ПС Точно оттам минах, както си го описал :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 18 сеп 2012 17:12

Питя през с.Лебница, с. Струма, за мен не е най-добрият, но съм виждал и по-лоши нещА! Натоварен е има чат пат и Тирове, и е много тесен, повече от 100 км/ч си е рисковано, поне за мен!
А пътя за Рупите, си е старичък до черквата си е добре, накрая има малко черен път, но си е достъпен!
Този недостъпният през който си опитал да минеш, си е за джи"Б" при възможност черен "Г" класа!
Дано си прекарал добре :beer

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 18 сеп 2012 19:16

Откъм Гърция по- удобно е през Петрич. Вариант Б- оставяш колата на гарата в Генерал Тодоров и от там си за 10 минути пеш през жп моста на Рупите.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 18 сеп 2012 20:57

Преди седмица бях там, черен път не видях. Тъй като преди това ходихме до "Самуиловата крепост", затова подходихме откъм Петрич. От там е прав, широк път. Подминаваш табелата за "Рупите" и след няколко км виждаш табелата за "църковен комплекс рупите" или нещо такова. Там свиваш и само направо. Верно, че пътят е тесен, но си беше асфалтиран, при това нямаше нито дупки, нито нищо... само една каруца след един сляп десен завои :bishop . Този път си стига до паркинга на комплекса.
След това, на излизане към главния път, има заобикаляне през разни селца ( явно ремонтират паднал мост или нещо такова ). Излиза се на едно "Т"-образно точно до жп моста дето минава над Е-79 ( много характерно, няма как да се сбърка - спускане, завой, стеснение под моста и малък ад да се включиш в отпускарското движение :horror: )

edit:

Ето това беше маршрута
http://maps.google.com/maps?saddr=Unkno ... a=1,2&z=14

Зуум-ни на точка "А" за да видиш "Т" образното ( гугъл даже не го брои за път )

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Пон 24 сеп 2012 10:09

Офф:
Там, където пътя е затворен, е трябвало да се върнеш 1 км точно в обратната посока посока Левуново, за да видиш друго БГ чудо: Табелката "Информация за пътя Рупите - 1 лв"

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Вто 25 сеп 2012 15:49

Не Офф...вчера слизах надолу към Гърция и забелязах, че точно преди Сандански на разклона за село Струма вече има бодната червена указателна табелка "Рупите , храмът на Ванга".

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 30 окт 2012 15:14

От София за Рупите се завива точно преди преди Сандански в дясно. Покрай синия мотел Мамин Кольо.
Изображение

После се завива на ляво към Струма - Лебница - Рибник

Когато се идва от Кулата е най-удобно през Петрич и от там пътя за Рупите.

Можете да видите на bgmaps.com - всичко е актуално и е отбелязан срутения мост.

Потребителски аватар
qm_parket
Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
Двигател: D40

До Рупите

Мнениеот qm_parket » Сря 06 авг 2014 8:44

Здравейте, колеги!
Скоро сме решили да ходим до Рупите. Някой да ми препоръча маршрут, къде да се спи и т.н.?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: До Рупите

Мнениеот dobrin » Сря 06 авг 2014 9:00

Маршрутът е ясен - София - Дупница - Благоевград - Сандански - Рупите. След Сандански търсиш отбивката за Петрич (което в момента не е много трудно, защото пътят и без това е отклонен именно от там). Има знаци за Рупите, намират се на един километър от пътя за Петрич.

За спане може в Сандански, има един хотел на пътя, малко след ОМВ в ляво. Доволен съм, имат охраняем заключващ се паркинг, добра кръчма и условия, цените са ОК. В Петрич и Мелник също може да се спи, но за там нямам информация, защото много отдавна не съм преспивал там.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Пътят към Рупите?

Мнениеот anonym0us » Сря 06 авг 2014 9:11

Колега, ако не искаш да се буташ по отклонения път, след гр. Сандански (Преди техномаркет е отбивката) може спокойно да отбиеш в дясно след завоя Мамин кольо, в дясно има отбивка минаваш през едно малко тясно мостче, и от там преминаваш през селата Лебница и т.н.
Ако не ти се занимава, си караш направо и табелата за Рупите, няма как да не я видиш. След бензиностанция Лук Оил 700м в ляво се намира посока Петрич!
А относно хотелите, има доста в Мелник, дори и в Петрич.
Ако искаш мога да ти кажа къде точно съм бил. И съм бил доволен!
Само да не е проблем, че споменавам реклама!
Точно при влизането в гр. Петрич, на булеварда правят ремонт. Караш направо на 1-вия светофар и след 500 метра в ляво се пада хотел БАЦ. Имат всичко от което се нуждаеш!
Над-него има малък хотел като къщичка, там цените с по-евтини ама нямат нито басейни нито джакузита. След х-л "БАЦ" на 2-ри светофар завиваш в ляво, продължаваш направо и на 3-тия светофар точно в дясно от теб се намира х-л Белатур. И там имат всички екстри. Хотелите са 4-ри звезди!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 06 авг 2014 9:29

family_hs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот family_hs » Съб 09 авг 2014 22:52

В Петрич може да хапнете в "Детелина" или "Морско Дъно". Когато ходим натам, винаги хапваме в едно от тях, предпочитам Детелина. Даже като се връщахме от Гърция минахме да хапнем там :)
Ето кординати за гпс - улица „Пощенска“ 1
Петрич
41.391490, 23.207421

Върни се в “Пътеводител”