темперетурен датчик

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Re: темперетурен датчик

Мнениеот Bai Sando » Пет 02 сеп 2011 18:55

Интересно...преди 2 години моя една сутрин държеше 1200-1300 об. и дори загрял не ги сваляше.На таблото си ми отчиташе точно 90гр.,но пак държеше високи обороти и гореше много.Отидох на елкон,закачиха го и показа,темп.на водата 17 градуса :shock а тя си беше на 90.Сменихме оригиналният син със нов от 60лв.жълт.И оборотите се оправиха и на елкона си показа 90гр.Но интересното беше,че на таблото си отчиташе реално.Иначе датчика е абсолютно същия като вашите :roll:

Потребителски аватар
basata-user
Автомобил: pasat b5
Двигател: 1.8T AEB
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 02 сеп 2011 18:57

my heart iS iCe написа:Колега basata-user и ти имаш като моя проблем, или датчика или таблото има разминаване, реално тази температура ако е истинска досега да беше духнала гарнитурата!

п.п Тия дни видях Голф-а ти по Сандански, брутален е! Евала!

мерси :wink: с друго табло от 2е сам пробвал пак 100 слагам старото табло от 1.8 не мърда повече от 90 явно това е болната тема на 2е таблата :?

danushin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот danushin » Пет 02 сеп 2011 18:59

моята стига като на колегата от сандански. не мисля че това е проблем, защото включвателя пуска перката на 95 градуса.

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 02 сеп 2011 19:00

Bai Sando написа:Интересно...преди 2 години моя една сутрин държеше 1200-1300 об. и дори загрял не ги сваляше.На таблото си ми отчиташе точно 90гр.,но пак държеше високи обороти и гореше много.Отидох на елкон,закачиха го и показа,темп.на водата 17 градуса :shock а тя си беше на 90.Сменихме оригиналният син със нов от 60лв.жълт.И оборотите се оправиха и на елкона си показа 90гр.Но интересното беше,че на таблото си отчиташе реално.Иначе датчика е абсолютно същия като вашите :roll:

моя сега държи високи обороти 1100-1200 май ще го сменям датчика и аз :)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 02 сеп 2011 19:11

Можеш да пробваш с някой втора употреба(работещ).Само за проба.Ако се оправят оборотите значи е от него.
Може и на таблото да се нормализират.После ако искаш може и да си купиш нов :да:

Потребителски аватар
basata-user
Контакти:

Мнениеот basata-user » Пет 02 сеп 2011 19:20

Bai Sando написа:Можеш да пробваш с някой втора употреба(работещ).Само за проба.Ако се оправят оборотите значи е от него.
Може и на таблото да се нормализират.После ако искаш може и да си купиш нов :да:

то така и мисля да направя :wink:

Потребителски аватар
nik_kozarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_kozarev » Пет 02 сеп 2011 22:39

Като сложа старият син си даржи между 80 и 90.И утре ще ходя да сменя жълтият със син и ще пиша какъв е резултата.Но според мен е в датчика.Защото като показва 100 порката несе включва,а тя е на 95градуса.

Потребителски аватар
ogogin
Автомобил: Vw Golf MKV
Двигател: BWA

Мнениеот ogogin » Пет 02 сеп 2011 22:53

Според мен перката няма нищо общо с този датчик, тя се задейства от друг датчик, който е на радиатора.

Потребителски аватар
tot_1425
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD 1994

Мнениеот tot_1425 » Пет 02 сеп 2011 23:33

Здравейте.Голф-3 1.4 АБД 94г.Датчик 47 лв., жълт-БЕРУ-Made in Бразилия.Извънградско 84 или 87гр.-според термостата който съм сложил.На място или бавно в града отива на 110гр.и тогава включва 1 степен на перката-работят и двете степени като ги пробвам с мостче.Пали и гори нормално.Антифриза не ври и не надува маркучите.Тихи обороти 840,от маркучето на разш.казанче тече струйка около3-4мм-не я пръска,а се стича надолу(не знам как е нормално да тече).Термостатите са проверени с мултицет във вряща вода-работят коректно.Датчика е с 4 извода-2 за двигателя и 2 за таблото.Според мен вариантите са три-слаб дебит на водната помпа ,грешно показание на датчика или таблото.Моля за вашите мнения!Благодаря ви предварително!

Потребителски аватар
nik_kozarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_kozarev » Съб 03 сеп 2011 11:24

Знам че перката е на друг датчик.Мисълта ми е че явно този датчик нее за този двигател.Между другото какво общо има дебита на помпата с температурата.

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Съб 03 сеп 2011 13:53

Предполагам, че дебита на помпата в случая има значение, защото ако не успява да извърти достатъчно вода, която се предполага, че трябва да минава през радиатора, който от своя страна трябва да я охлади....сещаш се какво се получава. Загряване :)

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Съб 03 сеп 2011 18:43

Един от определящите фактори за дебита на помпата е турбината.Ако има проблем с турбината /счупени лопатки,превртне около оста и така нататък причини/помпата неможе да изтласка необходимото количество охлаждаща течност вследствие на,което колата вдига градуси.Виждал съм подобна ситуация на Аudi A4.Оказа се,че в студа колата е карана с вода и замръзнала.Когато са запалили двигателя турбината на замръзналата пома е счупила лопатки.В случая става въпрос за грешна информация подавана от датчик или некоректно показание на уреда.

Последна промяна от kcars на Нед 04 сеп 2011 20:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nik_kozarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_kozarev » Нед 04 сеп 2011 20:26

Здравеите вкарах се в егати и филма с тези датчици.Смених жълтия със син на друга марка и изненада стрелката на температурата отиде до краи и лампичката започна да мига.След това взех друг на друга марка същата работа,накрая си сложих старият.Които отчита перфектно и сутринта ако няма проблем при паленето няма и да го пипам.Но интересно намерих съпротивление запоено между две ж-ки които даватсигнал за оборотите.От цялата работа резбрах едно че всяка марка си има определен цвят за определен двигател.

Потребителски аватар
nik_kozarev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik_kozarev » Пет 23 сеп 2011 18:00

Колеги въпросът е решен смених водната помпа и си карам със старият датчик.Всичко е ОК за сега.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Сря 19 сеп 2012 9:16

kcars написа:Изображение

Колеги, не мога сложа проклетия датчик, колкото и смешно да звучи. :oops: Двигателя е AFT, а датчика е този на снимката.
Мисля си, че шипката трябва да минава зад металния пръстен, т.е. да контактува на пластмасата... нали? В момента щипката ми защипва върху метала, но ако се дръпне датчика с ръка, ще излезе.
Къде бъркам?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”