Здравейте колеги ,полото е 1.4 АЕХ 1996 60к . пълна инжекция , от 2,3 седмици имам проблем с паленето , акумулатора като ,пада,но си мисля,че проблема не е само от него.
Заредих го както трябва , сложих го пак и има няма 2,3 дни и сутрин колата не пали.
Дайте съвет как да разбера дали е от акумулатор , алтернатор или нещо друго,просто акумулатора ми изглежда читав.
Не оставям пуснати фарове или лампи гася всичко,когато бутнеме колата и тя си пали от рас ,въпроса е като седи без да се кара 1 нощ и дотам.
Проблем с акумулатор поло 1.4 АЕХ 1996
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Проблем с акумулатор поло 1.4 АЕХ 1996
замри си алтернатора на празен ход с включени консуматори трябва да дава 13.8/14.4V
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Съвсем така си дава алтернатора, той е наред.
Пробвах нещо ,смених акумулатора с такъв от опел корса и полото запали от раз ,а корсата също запали с акумулатора на полото обаче малко по трудно , дали защото е 1.0 а полото е 1.4 и да има такава разлика при паленията ,защото ако няма е проблем от полото.
Как мислите
Пробвах нещо ,смених акумулатора с такъв от опел корса и полото запали от раз ,а корсата също запали с акумулатора на полото обаче малко по трудно , дали защото е 1.0 а полото е 1.4 и да има такава разлика при паленията ,защото ако няма е проблем от полото.
Как мислите
- doje
- Автомобил: Vw polo 6N 1996
- Двигател: AEX 1.4i
Проблема е решен колеги.
На изгасена кола когато измерих акумулатора беше 12V , когато понечих да запаля падна до 4 V и от акумулатора почна да мирише на шахта,купих нов и всичко е ок.
Моля да затворите темата благодаря
На изгасена кола когато измерих акумулатора беше 12V , когато понечих да запаля падна до 4 V и от акумулатора почна да мирише на шахта,купих нов и всичко е ок.
Моля да затворите темата благодаря
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”