Здравейте колеги,имам проблем с механизма на предното стъкло (ръчен).Проблема е там,че стъклото се движеше доста трудно до вчера.Вчера нещо изпука и стъклото излезе от водача откъм огледалото.Разглобих вратата,развих водача,сложих го в стъклото,но пак едвам успях да го затворя.Днес го разглобих,махнах уплътнението извадих стъклото,развих всички болтчета и свалих механизма в мен да го разгледам.Видимо нито един пластмасов водач не е счупен.Само на един там ,където има метална щипка му е счупена пластмасата,но това не му пречи да се движи по улея си.Гресирах обилно навсякъде,сглобих го,сложих стъклото и резултата е ,че прозореца се сваля перфектно надолу,вдигането нагоре до 2/3 е перфектно,но идва един момент ,в който прозореца се накланя отново към огледалото и ако продължа да въртя е много трудоемко,но прозореца се вдига.Мине ли този критичен момент с прибирането на прозореца догоре пак се вдига нормално.Мисълта ми е пропускам ли нещо свързано с дефектирането на механизма ?
Всичко,което огледах беше здраво и не даваше индикация,че има проблем докато беше свален..
Пробвах с търсачката да търся,но за ръчен механизъм нямаше тема с подобен на моя проблем.Благодаря предварително