проблем с кормилната уредба на пасат цц 2.0тди

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

проблем с кормилната уредба на пасат цц 2.0тди

Мнениеот borri » Сря 19 сеп 2012 20:09

и така колеги не след дълго доиде и първия проблем,светна ми лампичката на кормилната уредба без никакви симптоми,представлява едно кормило и свети в оранжево не в червено,волана се върти няма странни шумове просто стана малко по тежък и лампичката не изгасва,ходих във Фолцваген закачиха на диагностика но не откриха какво е казаха ми че,ще изпратят имеил до Германия да и кажат какво да правят,това става в Испания не в България ако беше в БГ.знам къде да отида,единсвеното което казаха че можеби е от някой датчик,та колеги ако може да ме насочите къде евентуално може да е проблема или от какво,ако някой се е сблъсквал с подобен проблем ще съм много благодарен :bowdown а и кормилната уредба е изцяло електрическа,колата е vw pasaat cc 2.0tdi CR.2009g голямо благодарско на всички отзовали се :обичам ви

frec
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с кормилната уредба на пасат цц 2.0тди

Мнениеот frec » Чет 20 сеп 2012 10:10

това може да се получи и ако си откачал акумулатора.
Според мен не е притеснително и не се нуждае от ремонти.
Обаче най вероятно ще ти се наложи да обучиш кормилото (Знам че звучи глупаво, но е така :) ). С Ваг ком си става. Включва се самообучението и се кара бавно с около 20-30 км доколкото помня и имаше инструкции какво се прави - леви и десни завои :)

Ако не изчезне след тази манипулация - тогава търси проблем някъде чак.
На мен ми се случи като я бях закарал на сервиз за ремонт на стартер. не знам как се получава грешката, според мен ако нещо е въртяно кормилото без акумулатор (това е само предположение )

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Чет 20 сеп 2012 11:39

колега мерси за отговора,не съм откачал акумулатара значи е нещо дребно така да разбирам,в сервиза ми казаха че,най вероятно е някакъв сензор на кормилото но не са сигурни,те тук в Испания са едни майстори да не ти дава господ да ходиш при тях,ама нямам друг избор нямам ВОГ КОМ при мен,и ми казаха че мога да карам така няма проблеми до като разберат какво е.В понеделник ще ги накарам да направят това обучение на кормилото и ще видим дали ще стане.Колега а при теб така ли се оправи и беше ли ти малко по тежък волана,при мен е малко по тежък но това ми казаха че,е влезнала в сервизен режим и не проблем :|

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Чет 20 сеп 2012 11:54

Откачи, изчакай и закали акумулатора. Включи на 1 и покарай в права линия 20-30 метра без да въртиш волана. Трябва да изгасне лампата. Ако не гасне, имаш проблем в рейката. Най-вероятно някой датчик. Тя е с електромотор ...
п.с. провери читав ли е акумулатора.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 20 сеп 2012 12:09

frec написа:това може да се получи и ако си откачал акумулатора.
Според мен не е притеснително и не се нуждае от ремонти.
Обаче най вероятно ще ти се наложи да обучиш кормилото (Знам че звучи глупаво, но е така :) ). С Ваг ком си става. Включва се самообучението и се кара бавно с около 20-30 км доколкото помня и имаше инструкции какво се прави - леви и десни завои :)

Ако не изчезне след тази манипулация - тогава търси проблем някъде чак.
На мен ми се случи като я бях закарал на сервиз за ремонт на стартер. не знам как се получава грешката, според мен ако нещо е въртяно кормилото без акумулатор (това е само предположение )

На тази кола обучението става точно за първите 15 метра след откачане на акумулатора, без значение накъде въртиш волана.

Поне не ти ли казаха дали има грешка записана в модула. Ако няма, търси прекъснати кабели до рейката или четки на електромотора.

Последна промяна от Andonov на Чет 20 сеп 2012 12:17, променено общо 1 път.

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Чет 20 сеп 2012 12:13

не съм я карал така, не мога да кажа дали по трудно се върти. оправиха си я в сервиза направо като видяха че свети. на мен зимата ми се е случвало веднъж да остане да свети след като запали колата. но след 100-200 метра и си изгасва сама лампата, а тогава в сервиза така си остана. наистина пробвай и тоя номер с рестарт-а като откачиш и акумулатора. Ако е рейка - тя ще е текнала. и ще се вижда отдолу като свалиш кората. освен това трябва да ти намалява и хидравличното масло.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Чет 20 сеп 2012 12:24

Рейката е суха

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Чет 20 сеп 2012 13:58

благодарско на всички колеги,за грешка май няма те за това не могат да разберат какво става,значи казвате да откача акумулатара и да изчакам малко и пак да го закача,после да покарам малко в права линия,и ако не изчезне грешката да огледам рейката за проблем.При мен стана изведнъж без никакви признаци,просто спрях в един магазин за да си напазарувам и след палене на колата лампата светна и така,сега отивам да пробвам и ще пиша после дали се е оправила или не,а и нормално ли е да е малко по твърд сега като е в сервизен режим :(
И пак благодаря на всички :обичам ви :beer

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Чет 20 сеп 2012 16:53

колеги проблема е решен сега ще опиша какво направих,както ми казаха колегите махнах клемите на акумулатора изчаках и ги сложих,карах направо както ми казахте 20метра но лампата не изгасна спрях колата и си викам да завъртя кормилото в крайно ляво и крайно дясно и чудо завъртанията бяха последвани със сигнал,лампата изгасна и волана се оправи,стана си отново като преди.Не знам от какво се беше получила грешката но се оправи и дано да не става вече.Искам искрено да благодаря на момчетата във този форум без ваша помощ нямаше да се справя :обичам ви :applause: :beer

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 21 сеп 2012 7:59

:applause: Всичко е добре , когато свърши добре.

Може проблема да не е в рейката тогава, а в самия модул, който се намира непосредствено под волана.
Отговарящ не само за управлението на рейката, но и за ключ мигачи/фарове, ключ чистачки, ЕСП, темпомат, МФА.

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 21 сеп 2012 8:09

а дали е било само грешка или има нещо и това което направих е временно решение :|

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 21 сеп 2012 8:44

Само времето ще покаже.
Дори и да е модула, цената беше около 350лв миналата година.

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Пет 21 сеп 2012 14:43

:да:

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Нед 23 сеп 2012 13:13

love.vwclub

Потребителски аватар
borri

Мнениеот borri » Съб 29 сеп 2012 16:09

колеги пак проблем и да не пускам нова тема ще питам в тази,та на проблема значи вчера както си карам спирам да си купя цигари и гледам колата държи 1000об а не 800об както е нормално,викам си като изгася и запаля ще се оправи да ама не,като запаля оборотите са добре и като тръгна и мина стотина метра спирам и пак са високи и не се оправят до следващото гасене и палене,а и охладителните перки работят като са високи оборотите просто не знам какво става стая кола :screwy на ВАГ КОМ не съм я закачал още понеже днес е събота и сервизите тук в Испания не работят,пък и не искам да ходя при тези глупаци.....Може ли да е дал фира температурния датчик или е нещо друго,ще съм ви благодарен ако дадете някакви предложения какво може да е.Благодаря на всички предварително :обичам ви :beer

Върни се в “Passat”