Колко струва пребоядисване на голф 4 3-врати

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колко струва пребоядисване на голф 4 3-врати

Мнениеот taran » Пет 21 сеп 2012 10:13

hooligan_sk написа:Глупости :)
viewtopic.php?f=59&t=284464

От описоното в горната тема не разбрах колата по пощата ли я прати до Ямбол,щото ходенето до там и обратно и то е с пари :D .
Иначе,приятелчета дето имат повечко таксита ги карат за смяна на цвят,някъде из Северозапавнала България за около 400 лв с материялите.Та има и такива цени.

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Пет 21 сеп 2012 10:27

700лв. за цялостно си е направо без пари. Както казаха колегите материалите са едни 300-400лв., има 10-тина дни работа. Като кръгла сума се струва много, но нека да е ясно че ако искаш да стане както трябва не се плаща само за боя - оправят се всички малки кусури (чукното от камъче, драскотинка, отъркано и т.н.), което си отнема време, после си минава с шкурка (за препоръчване да не е с машина, щото с машина е по-бързо, но си има своите кусури), после се минава с шприц, после пак търкане, после търкане на "вода", имаме и сваляне на брави и дръжки и т.н., облепване, после боядисване, после пастиране или полиране (дори в камера остават дребни прашинки и влакънца), после монтаж на всички видове дръжки и т.н., после една мивка вътре и вънка(не да отидеш да си вземеш колата пълна с пепеляка от търкане). Това ако искаш да стане както трябва.

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Пет 21 сеп 2012 10:50

Тука в тая тема има точно три поста на място, единият от които е на градския. А и е възможно накой от писалите тук да не е виждал изобщо отворена курия боя, освен по кабелната. Та, като човек, трезвомислеш и често ползващ услугите на занаятчиите, мога просто да посъветвам колегата, пуснал темата- ако ще боядисва, да мине на лично, да му дадем координати и да ходи да му направят колата как си трябва. А относно темата- достатъчно я оспамихме. Материалите на последните пет-шест коли, които са били боядисвани и върху които имам преки наблюдения, тъй като съм работил по механиката им- не са надхвърляли 200 лв. Със хартиено тиксо, шкурки, и т.н., а за самата камера- необходимо и е поне 20 - 30 литра нафта, за да ти свърши работа. А и с тези многокомпонентни бои понякога слагането в камера става излишно, тъй като самата боя е разработена така, че да се "изпече" на много по-ниска температура и за много по-кратко време. А лака съхне за отрицателно време и е доста устойчив, разликата в материалите с преди 10-15 години примерно, откогато имам допир,, като си боядисвах москвича е потресаваща.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пет 21 сеп 2012 10:51

taran написа:
hooligan_sk написа:Глупости :)
viewtopic.php?f=59&t=284464

От описоното в горната тема не разбрах колата по пощата ли я прати до Ямбол,щото ходенето до там и обратно и то е с пари :D .
Иначе,приятелчета дето имат повечко таксита ги карат за смяна на цвят,някъде из Северозапавнала България за около 400 лв с материялите.Та има и такива цени.

Не си чел внимателно, написал съм цената с горивото и автобусните билети. :да:

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пет 21 сеп 2012 11:44

hooligan_sk написа:
Не си чел внимателно, написал съм цената с горивото и автобусните билети. :да:

Вярно,извинения. :) .
Колега Stoqnov_ ,ха кажете къде ги продават тези бои по 20-40 лв.Ако визирате т.нар алкидни или синтетични бой,значи нещата при вас са още във времето на москвича.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 21 сеп 2012 12:03

Ако става въпрос за Голфа ти от гаража,според мен изобщо няма смисъл да го боядисваш scare Боята е супер и има добра защита :talk: Една паста,полиране и вакса :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Stoqnov_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stoqnov_ » Пет 21 сеп 2012 14:43

Без лоши чувства към кандидат-шопите, но държа и да е двустранно. Ако на теб ти предлагат прехвалени боклуци, ела в "провинцията", където познаваме парите и си купи каквото ти трябва на нормална цена. Мога и да ти дам направо телефона си на лично, но не е проблем и да го напиша в темата, ако ще купуваш, приеми го като лична услуга, ще идем на правилното място, а ти сам си избери каквото ти е нужно. Явно е, че поразбираш от бои- ще останеш доволен и няма да си първият човек, който живее в столицата, а идва да пазарува "при нас". Нито е толкова далече, нито пътя натоварва кой-знае колко. А и една разходка и събиране с нови хора, не вреди никому.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пет 21 сеп 2012 15:26

ПО-малко от 1000 трудно, за свястна боя. Иначе относно "провинцията", на един приятел му пребоядисаха астрата (седан), червена, за малко над 1000 преди четири години в едно село. Резултатът - чак сега почна да изгаря лакът по капаците и тавана. Иначе самото боядисване го направиха перфектно. И според мен в София ще те одерат, те там в това най ги бива (говоря общо). Но не мисля, че, особено сребристия металик на Г4, ще го намериш за под 900 при най-добър късмет.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 21 сеп 2012 16:49

Е те добре са го преебали за над 1000лв, че след 4 години му пада лака :horror: ...на нашия пасат 92ри набор миналата година му падна лака, и то защото бащата го оставил под една джанка за 4 дена и познайте от падналите плодчета какво се е случило...Та по темата...повечето "шопи" както ги нарича колегата, плащат и наем....все пак не всеки ден има кола за правене а в столицата е трудно да плащаш наем на жилище и гараж :beer

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 21 сеп 2012 17:17

pedalchobaba написа:Каква е причината, която налага пребоядисването на колата в конкретния случай?
Питам, защото от една страна това е сериозно вложение на средства, а от друга, намаля продажната цена на автомобила.

Ами като цяло историята е следната :)
Имах ожулено и одрано по заден десен калник .
Брат ми вика хайде с "боята която ми е на колата само че в спрей и се пруска" ще я оправим
Викам му ама да няма разлика ?Не няма бе и така взехме всичко нужно кит лакове боя ми направиха като моята и така ... боядисахме я там където беше проблема или проблемните места че от каското са ми писали някои елементи за боя за да мога да мина каското и да ми важи както си му е редът .
Но чесно казано не ми харесва как се е получило лично на мен не ми харесва :( за това се интерсувах и попитах как стои въпроса .
А след като я боядисахме и оправихме на другия ден един глупак ми влезе в моята лента и се ударихме и пак трябва да оправя малко задния калник и боя .
И като ми изплатят пари от застрахователите да си направя сметката да не е цялата кола но примерно 2 ата задни панела да се минат при майстор и така :)
Защото видях пробвах с брат ми да ги оправим но ... и така :)

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 21 сеп 2012 17:48

първо не знам на кое казвате провинция - ако е на всичко , което не е София е провинция сте в голяма заблуда , аз съм от Поморие и отдавна Хемингуей го е казал "Всичко , което е далеч от морето е провинция" И прав е - от тук тръгва и модата и живота и новостите ... Сега по темата - в моя град има доста читави автобояджии , на моя голф 2 с 3 врати (тоест големината е същата) ми предложиха боядисване за 700 лв , като се има предвид че няма удари и ръжди , освен това не е металик , а обикновена черна боя, това е разговор от преди 2 дни, тенденцията е намаляне на цените , преди 2 години на същия въпрос получих отговор 1000 лв от същия бояджия.. така че изводите ги оставям на теб колега.

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 21 сеп 2012 17:52

Да и аз знам за такива цени 1000++ :)
И като ми казаха 700 лв се изненадах от това че може ли да паднат така цените на този вид дейност за това.
А за това че има майстори които взимат по 200 лв за елемент боядисване може и да има но не са по моя джоб :)
Да сигурно боядисването при тях става по добре от колкото като е боядисана в завода :)
Не искам да навлизам в спорове за провинция и столица ...
Но са ми казвали че има майстори които взимат по евтино извън София или София окръг .
Дори когато карах шофиорските курсове се чудех дали да не се запиша в друг град за да ми излезе по евтино но както и да е това е отделна тема дЕ :)
А какво лошо има ако някой се учи да боядисва върху колата на някой ?
Това че се учи не значи че е с две леви ръце :) не знам не съм наясно по тази тема де :)
Това ми звучи малко като хората нали ходят да си оправят зъбните проблеми не при професионалист ами при начинаещите ученици за да им излезе по евтино : ) :drunk

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 21 сеп 2012 18:35

Въпросът с боядисването е много деликатен поради няколко причини. А именно:

1. Понятието "много добре изглежда" е крайно субективно. За лаиците като мене един току-що пръснат калник може да изглежда супер, но за някой истински бояджия ще бъде пълна трагедия - защото знае какво да гледа и знае тънкостите.
2. Материалите играят огромна роля. Спомням си, че преди време сам си пръсках калника и задния капак на голфа и за моите критерии стана супер, само че с боя на водна основа от Глазурит, която струваше 32 лв за 100 грама (заедно с лака). Хайде сега сметнете колко ще струва тая боя за цялата кола.
3. Не винаги евтиното е скапано, а скъпото е готино. Има майстори, които разчитат на това да имат много на брой доволни клиенти, а не ако хванат някой да го одерат максимално. И да, наистина в провинцията трудът е по-евтин. При това не само трудът на бояджиите.

Така че, щом така си задал въпроса, колко струва пребоядисване на голф 4, ти отговарям по следния начин: м/у 600 и 2000 лева, според зависи кой къде и как ти я прави.
Ако си се спрял на конкретен майстор, иди да го видиш в какви условия работи и с каква техника. Виж коли, които е направил, потърси отзиви.

Но преди всичко си отговори на въпроса искаш ли да си боядисваш колата или не. Удоволствието е скъпо, а след време като тръгнеш да я продаваш ще се наредят големите разбирачи и ще почнат да разправят как тая кола представяш ли си е пребоядисвана и значи е много зле... Ако пък ще си я караш още време и не те кефи във вида, в който е.. тогава давай. Ти си знаеш :да:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 21 сеп 2012 18:43

За мен да се пребоядисва кола на 100 години, с изключение на експонати за изложби, е безмислено.
Една зима по нашите пътища и паркинги и я смятай, че има нужда пак от боя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
S_T_I_N_G

Мнениеот S_T_I_N_G » Пет 21 сеп 2012 18:46

Съгласен съм с всичко казано от теб :)
Да както казах няма да е цялата :)
Няма да я продавам аз си я обичам и харесвам :)
Не искам да я замажа за да я продам
Просто ми е интересно колко ще струва два задни калника заедно целия панел колко ще струва ?
Ако за цялата кола 700 да кажем :)
Да избрал съм си майстор познат е и мисля при него но просто ми беше интересно какви парички струва за да сравня цената която може да ми каже :) :drunk

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”