Обухте ли зимните гуми?
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Обухте ли зимните гуми?
Мале като гледам какво е времето май ще се налага да се сменят.Нали уж тези летните се втвърдявали от студеното време и губят сцеплението си.Така ли е?Че и сняг превалява,да му мислят тези които сменят гумите нали,щото има такива и с всесезонни,нали? 

- Tishku
- Автомобил:
- Двигател:
ABS, ESP, EDC … звучи добре и е полезно – няма спор! Проблемът е, че при летни гуми върху заледена повърхност се провалят и най-модерните, високотехнологични системи за сигурност. Не само при заснежени пътища, а в момента, при който температурата падне под 7 ˚С рискът за злополука се покачва шест пъти от колкото през лятото. А автомобилите без споменатите ABS, ESP, EDC …са още повече застрашени.
Специалните „високоскоростни“ летни гуми са конструктивно оптимирани за сухи и мокри летни пътища. Затова те не могат да предложат сигурносттa и сцеплението на „зимните специалисти“ при сняг, лед и ниски температури. Само те притежават смеси, с висок процент silika, за да остане гумата и при студ еластична, естествен каучук и съответния профил с многобройни, фини ламели. Така те успешно предават задвижващата сила на двигателя върху път
Копирано от сайта на МОТОЕКСПЕРТ, смятай и си прави сметки за температури и тн. Дано да съм ти отговорил на някой от въпросите
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Tishku перфектен си,точно това ми трябваше,защото предните ми са летни а задните зимни и се чудя какво да правя,ама ще се сменя няма как.С ABS съм,преди малко се прибрах в нас,по пътя имаше участъци, които бяха леко заледени,пробвах на широк път (за да не стане някой фал) как ще реагира и системата за антиблокажа и гумите как ще се представят.Ами хич да не е колата се поднеси,но не замина на една страна ,а запази положението си на пътя,но зимните гуми други ще кажат,пък да влизам в по големи тестове по завои и темп подобни няма смисал.
Още утре сменям гумите, че не се знае кога ще ни хване големия сняг!
За темата,както реши управата
Още утре сменям гумите, че не се знае кога ще ни хване големия сняг!
За темата,както реши управата

- koki_folza
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”