Голф3 изхвърля вода от ауспуха
-
lubo_7878
- Автомобил:
- Двигател:
Голф3 изхвърля вода от ауспуха
Здравейте колеги,пиша ви за един проблем с голфа ми-преди известно време смених главата на двигателя(той е 1.4 бензин АБД),защото беше пукната.Намерих друга здрава,същата,сложихме я с майстора,и всичко стана ок.Колата си работи добре.Но в последствие забелязах,че изхвъпля доста вода през ауспуха,а самият той вече е ръждясъл от вътре-с една дума не може да изгаря добре газовете.Иначе работи добре,гори нормално бензин и т.н.т.Забелязах обаче,че от гарнитурата на главата тече по малко масло.Направихме изглежда грешка,защото не я шлайфахме.Та искам да попитам дали е от нешлайфаната глава това неизгаряне на газовете или пък да се види центровката,която мисля,че е с предварение,и дали ако се свали и се прешлайфа,ще се оправи,Забравих да кажа,че някяк си и не върви толкова,колкото преди-няма ряз.Пишете ако някой се е сблъсквал с такова нещо или знае по този въпрос.Благодаря предварително
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф3 изхвърля вода от ауспуха
Здравей колега, и моят ГОлф, страда от същите симптоми! От ауспуха (ДупиТУ) яко мята дестилирана вода! Няма лято няма зима, само когато го карам извън града спира, да мята вода, и после в града пак се почва.
И моята няма ряз, дали щото е родена Асматик, немога да кажа, но си ме вози да не и е зарек! Та според мен проблем нямаш, поне така си мисля аз
Ако си охлажда както трябва, не меши антифриза с масло, или обратното!
А за теча за масло, може гарнитурата да си е отишла! Сменя се и няма да сълзи!
И моята няма ряз, дали щото е родена Асматик, немога да кажа, но си ме вози да не и е зарек! Та според мен проблем нямаш, поне така си мисля аз Ако си охлажда както трябва, не меши антифриза с масло, или обратното!
А за теча за масло, може гарнитурата да си е отишла! Сменя се и няма да сълзи!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да сложиш нешлайфана глава е равносилно на това да хвърлиш една гарнитурка в кошчето и да проспиш 2-3 дена (времето за работа)
Глава задължително се шлайфа!!!
Пък дори да е само контролно!
Повишения вододобив може да се дължи и от каране на газ, ама то зависи колко е повишен
Повишения вододобив може да се дължи и от каране на газ, ама то зависи колко е повишен
-
lubo_7878
- Автомобил:
- Двигател:
Колата няма газ,не меша антифриза и маслото,всичко е добре,не загрява
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
radotom написа:Да сложиш нешлайфана глава е равносилно на това да хвърлиш една гарнитурка в кошчето и да проспиш 2-3 дена (времето за работа)
Всичко е на късмет колега аз вече 3 години карам след смяна на издухана гарнитура без да съм шлаифал главата.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
И моята отзад хвърляше вода по-малко и губише антифриз.. Виках си че е от газта... И неочаквано гарнитурата се съсипа.... Общо ми легна с труда и смяна на маслото 246лв...
Но доста неща се смениха по мотора... Ако някой прояви интерес ще кача снимки от работната карта
Но доста неща се смениха по мотора... Ако някой прояви интерес ще кача снимки от работната карта- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ми аре де дай некоя снимка
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
На братовчед ми беше по същия начин.направо течеше вода от ауспуха.двигателя му е 1,4 абд.какво ли не прави докато не откри изгорял нагнетателен клапан.смени го и теча от ауспуха спря...също така на празен ход двигателя му работеше като на 3 цилиндъра,а на високи обороти се оправяше и си имаше перфектна мощност.така че ако освен конденза имаш и нестабилен празен ход и ти работи като на 3 цилиндъра сиг и при теб е клапан ...успех колега 

- predat0r
misho_kr написа:ми аре де дай некоя снимка
Работната карта е от 13.05.2012г...
daniel golf 3 написа:На братовчед ми беше по същия начин.направо течеше вода от ауспуха.двигателя му е 1,4 абд.какво ли не прави докато не откри изгорял нагнетателен клапан.смени го и теча от ауспуха спря...също така на празен ход двигателя му работеше като на 3 цилиндъра,а на високи обороти се оправяше и си имаше перфектна мощност.така че ако освен конденза имаш и нестабилен празен ход и ти работи като на 3 цилиндъра сиг и при теб е клапан ...успех колега
Същият проблем отстраних през Февруари 2012. Моторът отново 1.4 ABD. Поведението, такова каквото колегата го описва. На снимката по-долу се вижда всичко. На мен обаче всичко ми излезе 320лв.
- predat0r
Аз да подчертая че при мен става дума за 1.8ABS 

- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
за да ти няма ряз провери си центровката
ако ти фърля масло от гарнитурата на главата- шлайфай я и нова гарнитура при смяна на гарнитура главата задължително се шлайфа + тва и разхода на гориво ще ти падне,
всеки двигател си има определен начин на центровка, просто спазвай мярките да са ти както трябва, има тема по въпроса с центровките
относно конденза, е ми ако не ти изхвърля от охлаждащата течност, значи зимаш една бургия 0.5 и правиш една дупка на гарнето и няма да ти хвърля вода или много вероятно със бензина да си купуваш и водичка в него!
ако ти фърля масло от гарнитурата на главата- шлайфай я и нова гарнитура при смяна на гарнитура главата задължително се шлайфа + тва и разхода на гориво ще ти падне,
всеки двигател си има определен начин на центровка, просто спазвай мярките да са ти както трябва, има тема по въпроса с центровките
относно конденза, е ми ако не ти изхвърля от охлаждащата течност, значи зимаш една бургия 0.5 и правиш една дупка на гарнето и няма да ти хвърля вода или много вероятно със бензина да си купуваш и водичка в него!
- misho_kr
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги забелязах че и моя голф изхвърля вода от аспуха,но пък антифриза немърда(не доливам).Некви идей?
daniel golf 3 написа:На братовчед ми беше по същия начин.направо течеше вода от ауспуха.двигателя му е 1,4 абд.какво ли не прави докато не откри изгорял нагнетателен клапан.смени го и теча от ауспуха спря...също така на празен ход двигателя му работеше като на 3 цилиндъра,а на високи обороти се оправяше и си имаше перфектна мощност.така че ако освен конденза имаш и нестабилен празен ход и ти работи като на 3 цилиндъра сиг и при теб е клапан ...успех колега
Къде се намира този нагнетателен клапан?
- daniel golf 3
- Автомобил:
- Двигател:
нагнетателния клапан на един от цилиндрите колега,само че незнам точно на кой цилиндър беше 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”