Здравейте собсвеници на Пасати с този проблем - карам Passat B5.5 1.9TDI - помпа дюза 2003 г., км. не знам показва 172 000, но поне 100 000 мисля са скрити. От миналата година съм минал 25 000 км. - в началото се строши турбината и я замених с нова от Порше-България. Притеснява ме, че в последните 2000 км почна да гори много масло, около литър на 1000 км. Маслото е оригинално по спесификация за VW ПД. Ако сте имали този проблем споделете как сте го решили. Ако имате опит кажете как и какво да тествувам. Има VAG-COM, но не го познавам много.
Аз също ако реша проблема ще споделя.
Очаквам взаимно да си помогнем. Генко Димитров
Passat B5.5 1.9TDI - ПД голям разход на масло
- unitop
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Голям разход на масло на Passat B5.5 1.9TDI - ПД.
Забележите ли, че разхода на масло доближава литър на 1000 км. , вдигнете пръчката за проверка на маслото, ако пуши и се отделят капчици масло като при мен, просто ще Ви очаква голям ремонт. В най-добрия случай може да се оттървете само със смяна на сегменти. За съжаление трябва да се отвори цилиндровата глава. Тогава всичко се вижда, ако има надран цилиндър или износени бутала много вероятно е да се наложи шлайфане на цилиндровия блок. Ако Ви интересува по-нататък какво Ви чака ...
... пишете.
http://www.vbox7.com/play:669d380d84

http://www.vbox7.com/play:669d380d84
-
- Автомобил:
- Двигател:
Опитвам се да разбера каква може да е причината ей така за 2000км.,дет се вика от веднъж, да започне да гори така така масло и да пуше.Предполагам като си я купувал си дръпнал щеката за проверка ,нали?И сигурно не е била така. 

Щом да кажем, не е от турбото остава да е от самия мотор, примерно сегменти или гумички на клапаните.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Сменяй гумичките на клапаните,ако не помогне,сипвай жълтото Xado за дизели! Нямаш си и идейка дори това металокерамично покритие какво прави със стар и износен мотор.Сипвахме наскоро на един опел с 1.7 исузу мотор,ми мотора вече не тресе,разхода падна с почти литър,почти не пуши,харчеше масло по 2 литра на 1000 км,сега след 1800 километра от сипването на добавката маслото не е мръднало.Първите 500 км доливахме,после спря харча,мотора утихна,лесно пали,не тресе като гасне и запалва.Изобщо е невероятна разликата.Трябва маслото да има поне още 2000км живот в него за да сипеш добавката.Пробвал съм и други подобни продукти,ама това е първото което действително работи,най-добре изхарчените ми 80лв. от доста време насам! Още една идейка само да подхвърля,има ли PCV клапан този мотор? В какво състояние е? Да не е запушен,ако е,то ще минава масло през гумичките та във цилиндрите,няма как да не го гори тогава,провери го за всеки случай! Изведнъж може да почне да го гори именно ако се запуши този клапан.
-
- Автомобил:
- Двигател:
филтъра картерни да си сменял ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Jivko7777 написа:филтъра картерни да си сменял ?
Обясни моля къде е този филтър,как се сменя цена и др.каквото се сетищ.
- RadoShopa
- Автомобил: Vw Passat
- Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
- Контакти:
Да.....нещо се забавиха нещата
Ни вест ни кост......иначе двигателя го видях на съставните му части на снимки
.....да не е заминало всичко на моргата,Генко...? 

- Shpeka
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: 1900 TDi AHU 98г
Гена същия проблем с 1.9 ТДИ 90 коня AHH мотор
Сега ми предстои в студа да направя един по обстоен оглед дали няма течове от някъде . Колата я взех от сигурен човек и съм я карал преди да я взема и нямаше такъв проблем.За месец и половина , което ще рече 2500 км 2 или 3 литра ги няма за нищо.Сега следва да я запаля и да видя какво ще стане ,дали ще пуши от щеката.Силно се надявам да не е това а да е нещо по дребно , но каквото е писано .
И да попитам само има ли някаква възможност този проблем да се е получил от това , че изкормих ЕГР клапана и изведох маслените пари навън ?
Сега ми предстои в студа да направя един по обстоен оглед дали няма течове от някъде . Колата я взех от сигурен човек и съм я карал преди да я взема и нямаше такъв проблем.За месец и половина , което ще рече 2500 км 2 или 3 литра ги няма за нищо.Сега следва да я запаля и да видя какво ще стане ,дали ще пуши от щеката.Силно се надявам да не е това а да е нещо по дребно , но каквото е писано .
И да попитам само има ли някаква възможност този проблем да се е получил от това , че изкормих ЕГР клапана и изведох маслените пари навън ?
-
- Автомобил: VW Golf MK4 TDI 4motion
- Двигател: ATD 101кс 2002г
Здравейте колеги!Нов съм във форума и за да не отварям нова тема,реших да ползвам тази.Преди вече 4 месеца се сдобих с Голф 4 2002 г. 1.9 TDI 4motion ATD 101 кс. PD на проверени и реални 325000 км.(по табло 165000).След покупка естествено дойде време за смяна на консумативи-масла,филтри,ремъци и т.н. Понеже е PD му сложих 5 W 40 505.01,както го дават по каталог-4.5 л.-Fuchs Titan е марката.След тези интервенции колата измина безпроблемно 11000 км. докато не ми светна лампата за маслото(по време на път).Спрях,изчаках,вдигам щеката и какво да видя едвам го хваща,даже е под минимума и то доста.За мой късмет имах резервно в багажника и му налях-2л. от същото и вече след нови 2000 км. стои над максимума не е мърдало....Та проблема и при мен е ясен-загуба на масло,само че при мен е да речем 2 литра за 11000 а не по 200-300 гр. на 1000 км.(като се има в предвид,че редовно съм го следил и винаги до преди това е стояло по средата на щеката).Въпросът ми е следният:може ли заради големият вече пробег маслото да му идва тънко и трябва ли да мина на 10 W 40 и ако не от какво може да е проблема ? Благодаря :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Смени марката на маслото,като за начало.
10W40,няма да реши проблема.
И за този двигател,на тези километри,не мислиш ли че е по-добре да сменяш маслото на 10000км?
10W40,няма да реши проблема.
И за този двигател,на тези километри,не мислиш ли че е по-добре да сменяш маслото на 10000км?
-
- Автомобил: VW Golf MK4 TDI 4motion
- Двигател: ATD 101кс 2002г
Ами за интервала не бях се замислял,а относно марката някакви предложения-Castrol,Motul,Mobil 1?
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
най-добре го сменяй на 10000 км може да пробваш и с друга марка важното е да отговаря на 505 01
Колеги, здравейте!
Ако позволите да споделя моят опит с ПД за вече 6 години.
На този двигател задължително 5В 40 и 505.01 иначе може да си докараш много главоболия. От хората, които ми поддържат колата, зная, че ако 505.01 се сменя на 10к км само се мие мотора.
Миналата година отворих моя мотор 1.9 ТДИ ПД AJM гарнитура на главата и сменихме всички видове гумични, сегменти и лагери. След ремонта на 8000 км ми светва жълтата лампа, доливам 800 гр. и пак светва малко преди 15000 км. Карам доста, предимно извънградско и я натискам доста.
Ако питаш мен, карай си колата, като поиска масло за доливане, долей, не ти е висок разходът на масло, поне засега. А и мисля, че за двигател на тия години и тия километри е ок. Не си търси излишно работа.
Ако почнеш да наливаш по 1л на 3000 км, както беше при мен преди смяната на сегментите, тогава му мисли.
Ако позволите да споделя моят опит с ПД за вече 6 години.
На този двигател задължително 5В 40 и 505.01 иначе може да си докараш много главоболия. От хората, които ми поддържат колата, зная, че ако 505.01 се сменя на 10к км само се мие мотора.
Миналата година отворих моя мотор 1.9 ТДИ ПД AJM гарнитура на главата и сменихме всички видове гумични, сегменти и лагери. След ремонта на 8000 км ми светва жълтата лампа, доливам 800 гр. и пак светва малко преди 15000 км. Карам доста, предимно извънградско и я натискам доста.
Ако питаш мен, карай си колата, като поиска масло за доливане, долей, не ти е висок разходът на масло, поне засега. А и мисля, че за двигател на тия години и тия километри е ок. Не си търси излишно работа.
Ако почнеш да наливаш по 1л на 3000 км, както беше при мен преди смяната на сегментите, тогава му мисли.
Върни се в “Дизелови агрегати”