Къщите - контейнер

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Къщите - контейнер

Мнениеот icoico » Пет 21 сеп 2012 20:23

Matematiks написа:Основата я имам вече,на един гараж.Или поне частично я имам или наполовина е построена

Чудомире именно за такова нещо иде реч :да:

От позицията на човек, който в момента се намира в такъв контейнер на втория етаж(нощна смяна съм mhihi ) мога да кажа:
1. Скъпичко излизат. Стандартен оборудван 6 на 2,4 м. по спомен излиза над 4000 евро.
2. Чувството да живееш в такава конструкция не е приятно...
3. Даже и да не се изисква никакво разрешение за това нещо (по- опитните казаха ,че се изисква)ядовете със съседите са сто процента гарантирани, един приятел в момента го съдят за нарушено право на собственост по този член от Закона за собствеността:

Чл. 109. Собственикът може да иска прекратяване на всяко неоснователно действие, което му пречи да упражнява своето право.
и изобщо не се знае кой е по- по- най...

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 21 сеп 2012 21:44

dobrin написа:Мисля, че има едни, които са със статут на фургон. И за тях не трябват никакви разрешителни.
Реално, това не са временни или преместваеми обекти по смисъла на ЗУТ. Но! Това важи според мен само ако са едноетажни. Ако започне някаква надграждане, етажи, съединяване ... Друг е въпросът, че одобряващите органи са много чувствителни на тази тема и ще гледат да докарат от 100 кладенеца вода, че трябва разрешение, най-малкото за поставяне.

аха
1 етаж и до 70 кв.м.
временни обекти
виж мисляяя чл. 49,50 от ЗУТ
закона за устройство на територията, да не говоря неподготвен за квадратури

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 21 сеп 2012 22:48

Като квадратура се вписвам,но ми трябва и втори етаж :?

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 22 сеп 2012 1:12

Matematiks написа:Основата я имам вече,на един гараж.Или поне частично я имам или наполовина е построена

Matematiks написа:Като квадратура се вписвам,но ми трябва и втори етаж :?

Колега, извинявай не разбрах- Основата на гараж ли имаш, гараж ли, частично основата на гараж или частично гараж. Моля уточни, защото предполага наличие на бетонова основа. Едно време са ме учили, че за капка бетон трябва да има разрешение да падне на земята, иначе се води незаконно. Така ако нямаш разрешение за гараж, дори и да не се иска разрешение от общината за контейнерите, ако мине някой от инспекторите на които им се работи, може да обереш сливите заради основата.
За втория етаж ти трябва пространство, дори и да не се иска разрешение, понеже имаше едни изисквания при проектирането, където имаш минимални отстояния до съседни обекти съобразени с височината на сградата заради сянката която Фърля сградата ти върху тях. Дори и да минеш по ръба на ЗУТ, ако комшиите ревнат, че не ги грее достатъчно слънцето, а от общината не си взел разрешение, почти е сигурно, че ще те резнат.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 22 сеп 2012 11:19

http://www.mig-03.com/
Ето в този сайт има доста информация, освен това има и доста обяснения в едно видео.
Преди време гледах за такива в този сайт, защото зет ми искаше да си купува и да го ползва за заведение.
Ама ми се струва, че са вдигнали цените малко ...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 22 сеп 2012 12:38

Като гледам,големят зор са разрешителните :? ще се насоча първо към тях да видя колко франка ще ме одрусат :shock а и нерви ще има не малко.Ще говоря и със съседа,те не живеят там,дъщерята е в Щатите от години, и са приятели сравнително,но нищо не се знае.Ще тръгна от там :horror: после ще се поинтересувам с общината къв ще е големия .... :horror:

Това като мине,знам как да действам ,ръцете не са ми отзад :applause: мога да си я направя сам без проблем :dummy: че тия ценички ми се видят дебелшки малко :012:

Ако няма да е фургон,ще е желязна конструкция,ОСБ-3 отвън с изолация и мазилка отвън и Гипсокартон отвътре + вата по средата(мисля ще е достатъчна изолация :обичам ви ) и отгоре ОСБ-3 и Битумни керемидки.

Така ги виждам аз нещата :roll:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 22 сеп 2012 13:49

Ако го правиш с подръчни средства, т.е. сглобяема конструкция, със сигурност ще ти трябват разрешителни.
Съвсем друго са готовите къщички - тип фургон, които могат да бъдат преместени по всяко време.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 22 сеп 2012 16:51

Е май се оказва,че ако е на 2 етажа,дори фургон(преместваем) ще искат разрешително... :shock :?

Ако ще се наложи така и така да се прави разрешително,тогава да намалим цената със системата развали си сам :mrgreen:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”