Смяна на двигател с по мощен ???помощ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
elian_87
Автомобил: subaru impreza
Двигател: 2.2

Re: Смяна на двигател с по мощен ???помощ

Мнениеот elian_87 » Съб 22 сеп 2012 12:01

muns61 написа:Като искаш да пътуваш и да изпреварваш спокойно, разгледай Сеат Кордоба, нещо такова - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не казвам точно тази, ама 1.8 90 коня на газ на това купе е супер. Вярно, отдалечавам те от темата за засилване на твоята кола, ама ще потрошиш маса пари и резултата може да не ти хареса...
Та разгледай Кордобите, това е отличен бюджетен автомобил.

да и аз съм се замислял дали да не взема друга кола,но много рядко може да попаднеш на нещо читаво.моята я взех със много забележки наистина много не знам дали има смисъл да ги изреждам сега е почти готова само трябва да изчистя дюзите и да оправя гърнето и е готова и някак си не ми се сменя предпочитам на нея да си сложа друг двигател и да си я карам пък и купето си ми харесва ;).Не знам колко ще ми струва двигател да взема и дали ще намеря от g40 или от някое друго поло 1,6 16в или 1,4

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Съб 22 сеп 2012 12:53

По-добре се ориентирай към друга кола, като гледам каква ти е целта, просто не си струва.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 22 сеп 2012 12:58

Пропуснах в предния си пост да ти дам една идея - 1.6 моно от Голф/Поло можеш да наместиш без проблем и да замениш стария мотор. Така пак ще имаш 75к.с. но извадени от 1.6л. мотор - малко повече въртящ момент и по-приятен за каране в градски условия (с по-малко газчица ще си креташ доволно между светофарите).
Освен това се срещат изключително често тези двигатели и не са скъпи. Мисля, че това е най-евтиният вариант. Само че ще трябва да оправиш и инсталацията му, все пак е моно.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 22 сеп 2012 13:03

elian_87 написа:
muns61 написа:Като искаш да пътуваш и да изпреварваш спокойно, разгледай Сеат Кордоба, нещо такова - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Не казвам точно тази, ама 1.8 90 коня на газ на това купе е супер. Вярно, отдалечавам те от темата за засилване на твоята кола, ама ще потрошиш маса пари и резултата може да не ти хареса...
Та разгледай Кордобите, това е отличен бюджетен автомобил.

да и аз съм се замислял дали да не взема друга кола,но много рядко може да попаднеш на нещо читаво.моята я взех със много забележки наистина много не знам дали има смисъл да ги изреждам сега е почти готова само трябва да изчистя дюзите и да оправя гърнето и е готова и някак си не ми се сменя предпочитам на нея да си сложа друг двигател и да си я карам пък и купето си ми харесва ;).Не знам колко ще ми струва двигател да взема и дали ще намеря от g40 или от някое друго поло 1,6 16в или 1,4

Наистина това си е трудоемка работа, изискваща много пари. По-добре продай това поло и вземи нещо от сорта на Passat B4 TDI или 2.0 8V с газов инжекцион и си свиркай. :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 22 сеп 2012 13:32

Така според мен НЕ продавай полото и имаш 2 варианта:
1-Монтираш без преправяне на коша всички двигатели с предно разположен тампон.
2-Влизаш в джаза като мен и почваш да преправяш коша за двигатели с задно разположен тампон.
Плюсовите на 1то са ясни,по малко играчка,по малко средства и по бързо.
На 2то много нерви,пари, но след това може и да побереш всички двигатели 1.8,ВР6,1.8Т и кефа е по голям mhihi

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 22 сеп 2012 13:37

enigma79 написа:На 2то много нерви,пари, но след това може и да побереш всички двигатели 1.8,ВР6,1.8Т и кефа е по голям mhihi

А за такова?
http://www.youtube.com/watch?v=SV20kZLpUxE&feature=related

:Mr Green Fun

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 22 сеп 2012 13:44

Айдеее, тръгна темата...
1.6 моно от Поло и Г3 е доста кофти [според мен] двигател и не се печели нищо от замяната. Пак повтарям, разгледай Кордобите - има и с 2.0 115 коня. Оригинално, не с присаждане.
Все пак, препоръкатра ми е за 1.8 моно, или 1.6 101 коня - и с двата мотора върви добре, гори малко и си в малкия данък.

Последна промяна от muns61 на Съб 22 сеп 2012 13:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 22 сеп 2012 13:47

snuupy93 написа:
enigma79 написа:На 2то много нерви,пари, но след това може и да побереш всички двигатели 1.8,ВР6,1.8Т и кефа е по голям mhihi

А за такова?

Определено не и такова,моята кола не е за един ден в месеца а за всекидневно ползване,в този критерий влиза само нормално разположени двигатели на нормалното си място.Сигурен съм че и колегата е така :banana Но все пак да не забравяме че на такова купе е достатъчен едно ''малко'' ВР6 с една духалка и подковани копита и така да може да си хвърля гумите от джантите mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 22 сеп 2012 14:16

Колега, замислял ли си се, че като смениш двигателя с друг, трябва да минеш КАТ, за да озакониш новия двигател, иначе няма как да минеш на преглед :bishop Влагаш 1 чанта пари, за което не се знае дали ще работи!
Съвета ми е като на колегата по-горе, да си купиш друга кола, но ти си знаеш!

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 22 сеп 2012 14:33

enigma79 написа:
snuupy93 написа:

А за такова?

Определено не и такова,моята кола не е за един ден в месеца а за всекидневно ползване,в този критерий влиза само нормално разположени двигатели на нормалното си място.Сигурен съм че и колегата е така :banana Но все пак да не забравяме че на такова купе е достатъчен едно ''малко'' ВР6 с една духалка и подковани копита и така да може да си хвърля гумите от джантите mhihi

С VR6 става като изтребител... БУКВАЛНО:
http://www.youtube.com/watch?v=dXnZCWgiJF4

Иначе, за да прави тия упражнения, трябва да има свободно време, пари и гараж... инак не става просто. Аз се избъзиках с 4.2-то, за ежедневка мисля, че един 1.6 16V или 1.4 16V ще му дойде перфе на това леко купенце.

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 22 сеп 2012 14:53

my heart iS iCe по въпроса за КАТ ами м@йната им на КАТ,като няма нормална система в тази държава ще е така,иначе прегледа ще си го мине като първия човек.
Така мисля че темата се изчерпа,колегата видя какво се иска от него в различните варианти и може сам да прецени кое е изгодно за него mhihi

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 22 сеп 2012 19:32

един добър вариант
за повече мощност
трябва ти само блок от 1.6 абу и бутала от 1.4
viewtopic.php?f=52&t=118296

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Съб 22 сеп 2012 23:16

moimoimoi написа:един добър вариант
за повече мощност
трябва ти само блок от 1.6 абу и бутала от 1.4
viewtopic.php?f=52&t=118296

и какво ще се получи като кубатура на двигателя и коне ? в крайна сметка ако се направи тази врътка на колегата мотора е 55 коня моя е 75 мисля,дюзите са ни различни и изпускателната система и някой други неща или поне така си мисля иначе за двигател съм подготвил 400лв.и задруги неща около 300лв нещо такова съм го сметнал а двигател от 1.6 16v 101коня дали си влиза точно във коша без да се преправя и дали ще паснат скоростите има и 1,4 16v 101 коня като гледам двигателя разликата е голяма и си мисля,че ще се наложи преправяне на коша ?давайте съвети и мнения !
ако някой разбере,че се продава двигател от g40 да пише :) все пак не са малко конете там .

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 22 сеп 2012 23:22

400 лв за Г40 няма да ти стигнат mhihi
Също и за по новите двигатели които си изброил та пак отиваш към по старите 1.6 и малко коня или 1.8 с много коне.С последните двигатели влизаш в тези 400лв :deal

Потребителски аватар
elian_87

Мнениеот elian_87 » Съб 22 сеп 2012 23:26

enigma79 написа:400 лв за Г40 няма да ти стигнат mhihi
Също и за по новите двигатели които си изброил та пак отиваш към по старите 1.6 и малко коня или 1.8 с много коне.С последните двигатели влизаш в тези 400лв :deal

1.8 90 коня ? :D

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”