Смяна на въздушен филтър на 1,4 МПИ. Как?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
nasko86
Автомобил: bmw
Двигател: 1999
Контакти:

Смяна на въздушен филтър на 1,4 МПИ. Как?

Мнениеот nasko86 » Сря 12 сеп 2012 20:38

Здравейте!

От няколко дни съм горд собственик на Поло 1,4МПИ 2000' Реших сам да се занимавам с колата и опрях до смяната на въздушния филтър. Моля за малко помощ.
Следващия проблем е, че от толкова четене не можах никъде да намеря какъв е вида на хидравличната течност за тези коли? Благодаря предварително !

ПС: Ако знаете от къде може да се намери сервизна книжка и упътвания за ремонти ще съм много благодарен !

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Re: Смяна на въздушен филтър на 1,4 МПИ. Как?

Мнениеот i.e.i » Чет 13 сеп 2012 6:53

Напиши кода на мотора.Ако е АКК ,обръщаш кутията ,развиваш рапидите и имаш достъп до елементите(2 бр са 20-30лв.).

nasko86
Автомобил: bmw
Двигател: 1999
Контакти:

Мнениеот nasko86 » Пет 14 сеп 2012 0:05

AUD е кода на мотора , като развия болтовете които държат капака той не пада ... сигурно има скрити някъде, не не ги виждам.

Потребителски аватар
Dii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dii » Пет 14 сеп 2012 7:50

Или се държи на скобки освен болтовете и иска по-яко напъване...при Лупо е така..

geshuin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geshuin » Съб 22 сеп 2012 14:03

9 или 10 болта са пада без никакво усилие мойто е AUD мотор 20 30 лв неадекватна цена за тези два филтъра последния път ги взех на FILTRON 14 15 лв не напвай огледай хубаво дали си развил всичко после като разглобиш вътре има един клапан с гумена обвивка той ти е омаслен спокойно почисти го от там влиза маркуч с маслени пари от главата внимавай с този маркуч и от двете страни щото ако ти се извади като на мен отиваш на миене на мотор успех НО ЗАПОМНИ кутията излиза свободно с леко издърпване към горната и част без усилие успех :да:

Потребителски аватар
vaskom
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskom » Съб 22 сеп 2012 19:12

Здравейте колежки и колеги!Моят мотор е същия 1.4 MPI , AUD.Значи първо извади маркучите от ляво и от дясно както те посъветва колегата (гледай кой къде е боднат - много важно),после развиваш двата болта мисля че бяха 10 които са под двете капачки (ако имаш такива) на пласмасовата кора , вътре в която се намират двата въздушни филтъра . Самата пластмаса излиза малко с напъване вертикално нагоре едновременно от двете страни (ляво и дясно) !След като я издърпасх като я обърнеш обратно ще видиш 8 или 9 рапидки.Развиваш и вътре виждаш колко е чист въздуха в по пътищата scare !така или иначе си махнал пластмасовата кора на двигателя моя съвет е да си почистиш дроселовата клапа ако е много мръстна!Вниматлено разбирасе! Успех! :beer

Потребителски аватар
MaLixx
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaLixx » Нед 23 сеп 2012 21:12

И аз съм с мотор AUD само, че боднат в ибиза. Е трябва да ви кажа, че тази кутия с два филтъра като за 3 литров мотор е пълна пародия. Всичко е правено с цел декоративност, а не ефективност.. Да не говорим, че клапата за топло/студено почти не реагира и си влиза само горещ въздух. Твърдо съм решил да я махна тази кутия и да сложа от старото 1.4 AEX. Много по ефективна и елементарна с филтър за 6-7лв.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”