Здравейте, обмислям да си купя пасат В6, но колата която гледах днес имаше само един проблем на пръв поглед - бял пушек, даже и след 15-20 мин. работа на двигателя. Нямам опит с коли и мисля просто да я закарам до VW за диагностика и да я взимам ако намерят проблема и няма да е много скъп ремонта.
Какво мислите за този проблем? Да бягам ли от колата или може да е нещо дребно?
Поздрави!

Passat B6 - бял пушек?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Passat B6 - бял пушек?
Ако гледаш автомобил, който е в автокъща и не се кара, е нормално като работи на място да излиза такъв пушек. Един вид конденз. Ако се покара и още го има, тогава трябва да се търси проблем.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Удобно е да кажеш с какъв мотор е колата Ако е 2.0 ТДИ и пуши бяло го забрави ако искаш да ти е мирна главата
Казаха че е стоял близо месец, но го покарахме 15-20 мин и все още пушеше. И (според баща ми) не беше конденз.
2.0 TDI, 170кс фабрично чипосан.
2.0 TDI, 170кс фабрично чипосан.
2.0 170 кс не е фабрично чипосан
такъв си е. по тая логика и 2.0 тди 140 кс е фабрично чипосан щото има и по-слаби
който ти ги е обяснявал тия - не го слушай 
различни са и дюзите и турбото и други разлики има.
та ако това е фабричен чип - ок
по тая логика ако сложиш 3.0 тди си е егати чипа 
разбери се с продавача , ако ремонта е до 1000 лв и ти правят отстъпка от цената поне толкоз - вземай, ако ти кажат за по-голям ремонт ........ да ти намалят повече от цената.
в сервиза с 1 преглед няма да и хванат всичките проблеми на колата. това от опит го знам. (не светело нищо и нямало записани грешки - значи била перфектна
)

различни са и дюзите и турбото и други разлики има.
та ако това е фабричен чип - ок

разбери се с продавача , ако ремонта е до 1000 лв и ти правят отстъпка от цената поне толкоз - вземай, ако ти кажат за по-голям ремонт ........ да ти намалят повече от цената.
в сервиза с 1 преглед няма да и хванат всичките проблеми на колата. това от опит го знам. (не светело нищо и нямало записани грешки - значи била перфектна

Направих едно малко проучване и прочетох че 2.0 TDI преди 2008 имат проблемни дюзи. Шкодите със същия двигател го нямат този проблем, защото те ползват дюзи на bosch, а не на siemens като в пасата.
От ebay.co.uk чисто нова bosch дюза е 195 GBP, а втора ръка - 125 GBP. Стискам палци това да е проблема. Все пак ще питам продавача да се разходим за 30 мин с колата, да не би пък наистина пушека да е защото не е карана 1 месец.
Още нещо - понеже колата е докарана на ход от Германия, ако предположим че е с проблемна дюза и пуши така, това означава че катализатора също ще е за смяна. Гледах ги по 150-200 EUR от немския ebay.
Пак казвам - не разбирам толкова от коли, просто това прочетох. Някой с малко повече опит от мен може ли да посъветва нещо?
От ebay.co.uk чисто нова bosch дюза е 195 GBP, а втора ръка - 125 GBP. Стискам палци това да е проблема. Все пак ще питам продавача да се разходим за 30 мин с колата, да не би пък наистина пушека да е защото не е карана 1 месец.
Още нещо - понеже колата е докарана на ход от Германия, ако предположим че е с проблемна дюза и пуши така, това означава че катализатора също ще е за смяна. Гледах ги по 150-200 EUR от немския ebay.
Пак казвам - не разбирам толкова от коли, просто това прочетох. Някой с малко повече опит от мен може ли да посъветва нещо?
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако наистина не разбираш, отиди да видиш автомобила с някой, който има хабер от такива автомобили и двигатели. Да му се направи диагностика. След това вече да се говори за цена и т.н.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега кажи кода на двигателя,да ти кажем какво да о4акваш.
J_O_E написа:Коя година е колата,има ли DPF-филтър? На колко хиляди километра е?
тия неща едва ли са ориентир

щом е 170кс е или BMR или BMN (май беше другия двигател). не вярвам да е комон рейл (почти не съм виждам 2ра ръка в БГ и са доста по-скъпи).
километрите да са тия на таблото - почти пак никакъв шанс, още повече щом пуши.
Иначе проблеми за пушенето - помпа дюза, гарнитура, турбо ..... причини много може да има. Ако пуши през ДПФ - вече си е голяма греда. В другия случай ДПФ е изтърбушен , ама ако е внос - малко вероятно да са и правени такива манипулации. ДПФ улавя почти всичко, само миризмата остава след него.
Днес отидох пак да видя колата и вече не пушеше. Сега пък продавача ми твърди, че като я докарал сменил и 4-те дюзи за 3000лв общо
Щял да ми покаже 4-те стари дюзи и такива истории.
Както и да е. Ако я закарам във VW ще разберат ли от какво е пушила? Или да не се занимавам с тази кола повече и да не хвърлям 60лв да я гледат?
Благодаря за помощта до сега!

Както и да е. Ако я закарам във VW ще разберат ли от какво е пушила? Или да не се занимавам с тази кола повече и да не хвърлям 60лв да я гледат?
Благодаря за помощта до сега!
Добре, приема се
Малко обяснение защо, за да съм наясно следващия път поне?
Мерси

Мерси
Ето малко инфо от друга тема за този мотор и пушенето бяло
" 2.0 тди за мен е един доста проблемен двигател, както и всички компоненти около него. Потърси в google примерно информация за проблема с пукането на главите...пълно е просто, а oт VW казват нямаме проблем...и на моята се спука главата...на 2 места даже, а беше само на 120000 и колата никога не съм я ръчкал и не съм я ползвал за състезания или гонки... само пътуване. Главата струва 2400 ако върнеш старата. А да не забравя, че моята е от по късните модели, при които по номера на главата не би трябвало да има проблем, а проблема се вижда много ясно... на 30 градуса навън, пуши бяло отзад. Казват, че и новите глави се пукат. "
Тема :
viewtopic.php?f=24&t=293611

" 2.0 тди за мен е един доста проблемен двигател, както и всички компоненти около него. Потърси в google примерно информация за проблема с пукането на главите...пълно е просто, а oт VW казват нямаме проблем...и на моята се спука главата...на 2 места даже, а беше само на 120000 и колата никога не съм я ръчкал и не съм я ползвал за състезания или гонки... само пътуване. Главата струва 2400 ако върнеш старата. А да не забравя, че моята е от по късните модели, при които по номера на главата не би трябвало да има проблем, а проблема се вижда много ясно... на 30 градуса навън, пуши бяло отзад. Казват, че и новите глави се пукат. "
Тема :
viewtopic.php?f=24&t=293611
Върни се в “Дизелови агрегати”