Дневни светлини за 10лв за Голф 3
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дневни светлини за 10лв за Голф 3
itso2222 колега интересно ми е на мойта кола ако сложа нормални кружки а не както съм сега с 90W едната и още толкова другата говоря за H4 и не ползвам никаква друга кунсомация като музики и т.н... колко под 13л на 100км защото сега толкова ми гори с настъпването което е присъщо за мен ще ми падне разхода а мотора ми е 1,8 EV механичната инжекция 112кончета 

- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
@TiL
Има начин естествено, и теми за този начин има ( не е със теглене )
За снимките съм писал по горе, чети преди да публикуваш. Корекция: гледам по едно и също време сме писали и двамата, случва се
@little_red_devil
Има и по 100W едната H4. Много хубав мотор, да се радваш на колата дълги години ти пожелавам. За това колко ще ти падне разхода, ще те помоля сам да си направиш изследването. Всички мои писания по въпроса са ( приблизителни )
Успехи
Има начин естествено, и теми за този начин има ( не е със теглене )
За снимките съм писал по горе, чети преди да публикуваш. Корекция: гледам по едно и също време сме писали и двамата, случва се

@little_red_devil
Има и по 100W едната H4. Много хубав мотор, да се радваш на колата дълги години ти пожелавам. За това колко ще ти падне разхода, ще те помоля сам да си направиш изследването. Всички мои писания по въпроса са ( приблизителни )
Успехи
- crashman
- Автомобил: Bora
- Двигател: AUS
- Контакти:
Към автора - тези сметки с падане на разход и т.н. са безсмислени. С половин литър при LED светлини не можеш никога да го докажеш - 100 км си е доста разстояния. Не говори за идеален случай - такъв няма.
Относно това дали да ми светят светлините отзад - и аз предпочитам да светят и така съм ги направил, не ми обяснявайте, че при слънце не се виждало. Задните ми светлини всички са LED и точно светлини, спирачки и задна скорост се виждат и различават много добре, колкото и да пече слънце. За светлината за мъгла - само бъди зад мен като ги пусна и двете
Давам тези примери, защото не може всеки да знае кой с какво кара и как кара. Нищо в общия случай не важи за всички. На който му харесва да го направи. Аз лично винаги съм бил за светодиодите, но не и китайските
Наистина искам да видя снимки как изглеждат денем и вечер, любопитно ми е. Дано има ефекта на толкова дискутираните в последно вр. LED DRL.
Относно това дали да ми светят светлините отзад - и аз предпочитам да светят и така съм ги направил, не ми обяснявайте, че при слънце не се виждало. Задните ми светлини всички са LED и точно светлини, спирачки и задна скорост се виждат и различават много добре, колкото и да пече слънце. За светлината за мъгла - само бъди зад мен като ги пусна и двете

Давам тези примери, защото не може всеки да знае кой с какво кара и как кара. Нищо в общия случай не важи за всички. На който му харесва да го направи. Аз лично винаги съм бил за светодиодите, но не и китайските

Наистина искам да видя снимки как изглеждат денем и вечер, любопитно ми е. Дано има ефекта на толкова дискутираните в последно вр. LED DRL.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Снимки до ден, два, точно си заредих батериите за фотото. Обаче не гарантирам че ще са на слънце, понеже такова няма напоследък
За разхода, възможно е да съм се заблудил, напоследък и в лукойл масово лъжат с газта ( колонките са настроени да показват повече, отколкото реално се сипва ).

Въпроса за задните габарити е също толкова сложен и подлежи на дискусии, колкото и ДРЛ.
Всеки си има право да свети и отзад, да естествено, че стоповете светят доста по ярко, но съгласете се, че ще се възприемат много по добре ако светнат от "нищото", отколкото ако вече свети нещо!
Надявам се поне имате "трети стоп"!
Всеки си има право да свети и отзад, да естествено, че стоповете светят доста по ярко, но съгласете се, че ще се възприемат много по добре ако светнат от "нищото", отколкото ако вече свети нещо!
Надявам се поне имате "трети стоп"!
- crashman
- Контакти:
При мен поне третия стоп първи претърпя интервенцията със светодиоди за да не бера грижи има ли изгорели крушки, свети ли и т.н. Стоп светлината ми е в отделна секция и повярвай ми забелязва се достатъчно добре. Снимки съм дал в друга тема в друг форум.
За мен светлините са важни и затова гледам всичко да е както трябва. Затова и ми е интересно как светят въпросните крушки в гнездо с рефлектор. Забелязвам, че много хора си поръчват такива силносветещи LED крушки за дневни светлини уж. Интересен ми е ефекта и най-вече колко време траят, че аз не им вярвам ама хич
За мен светлините са важни и затова гледам всичко да е както трябва. Затова и ми е интересно как светят въпросните крушки в гнездо с рефлектор. Забелязвам, че много хора си поръчват такива силносветещи LED крушки за дневни светлини уж. Интересен ми е ефекта и най-вече колко време траят, че аз не им вярвам ама хич

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
itso2222 написа:Разбирам те, но тук едва ли става въпрос за повече от 20W всичко. За задните габарити, въпреки че няма законово изискване да светят,
При мен само осветлението на таблото беше 24 вата, задните габарити са с двойни крушки 4х5 - айде още 20 вата. Имам 3 ти стоп , но е с 5 крушки. Су светодиодни крушки не свеи добре. Ще му бая съ светодиоди с голям интензитет по 2-3 диода на място на всяка лампа. Но отвора е малък и рефлектора е скапан.
Последна промяна от kris11 на Нед 23 сеп 2012 20:07, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз имам и друго питане. Как успявате да засечете разлики от 0.5л. в разхода? Че то дори само вятърът ако е с различна посока и ето ти разликата 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stefan4o написа:Аз имам и друго питане. Как успявате да засечете разлики от 0.5л. в разхода? Че то дори само вятърът ако е с различна посока и ето ти разликата
Не отчитам разлика в разхода, но пазя акумулатори при ктарки пътувания 3-5 км от голямата консумация. Сега идва и зимен перидо /мотор на парното, чистачки,нагреватели../
- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
Ugeorge написа:Имайте предвид, че КПД-то на алтернатора е около 80%, така че тези 140W / 0.8 = 175W консумация от двигателя, естествено и това няма как да направи 0.5/100 разход
блажени са вярващите колега Ugeorge! момчето не е помислило реално на нещата
- crashman
- Контакти:
Аз още чакам въпросните снимки, но.. 

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
За икономия едва ли може да се говори. Ако консумацията на двигателя е 350г/кВт/ч то очакваната икономия ще е 70г на час при условие че сте спестили 200Вт. Не можах да намеря точна цифра за разхода по този начин, но за 18кВт дизелов е 275г , така че е там някъде или по-малко.
Пък онова дето се пъха в запалката... нямам думи.
Иначе идеята не е лоша, що да ти греят фаровете?
Пък онова дето се пъха в запалката... нямам думи.
Иначе идеята не е лоша, що да ти греят фаровете?
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
хайде някой да качи снимки, не само да спорите дали е икономия или не.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето ги и дълго очакваните снимки ( надявам се
) Забавянето е по вина на пощенските служби от хонк конг до тук ( а дали е така кой ще ми каже )
От Далеч:

От Далеч със зуум :

От 20-тина метра :

От 10-тина метра:

От 5 метра:

От метър:

От 50см право насреща:

Снимките са правени по залез слънце. Предстоят снимки по обяд с фаровете срещу слънцето.

От Далеч:

От Далеч със зуум :

От 20-тина метра :

От 10-тина метра:

От 5 метра:

От метър:

От 50см право насреща:

Снимките са правени по залез слънце. Предстоят снимки по обяд с фаровете срещу слънцето.
- refresh4o
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил: VW POLO B5188PP
- Двигател: AEX 1996
то като ксенон
през деня само на габарит ли караш (ако си с тези 25 диодни крушки)