Формула 1, Сезон 2012

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Нека ние изберем шампион на Сезон 2012 (възможност за 3 гласа)

Себастиан Фетел
32
26%
Фернандо Алонсо
52
42%
Кими Райконен
21
17%
Марк Уебър
0
Няма гласове
Люис Хамилтън
6
5%
Дженсън Бътън
5
4%
Нико Розберг
1
1%
Михаел Шумахер
2
2%
Фелипе Маса
2
2%
Серхио Перес
2
2%
Пастор Малдонадо
2
2%

Общо гласове: 125
Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2012

Мнениеот bai_ILIA » Нед 23 сеп 2012 19:39

xploda написа:Ми има си предимство сам да си правиш двигателя и да му знаеш всичко 1:1. Не мяза някой друг да ти доставя двигателя и тепърва да ти казва кое как му е на двигателя.
Предния път фетел заради алтернатор, сега хамилтън заради скоростна кутия. Идиотщина до шия. Цял шампоинат да зависи не от пилотите, а от техниката :banghead:

пилотите винаги ще са фактор и то голям - някои имат по 7 катастрофи, други нямат по тяхна вина...но колите станаха прекалено надеждни последните години и почнахме да се учудваме като се развали нещо. преди се разваляха яко, сега е доста по-различно...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 23 сеп 2012 19:47

Мдам, 8 цилиндровите мотори ако не се лъжа ги бяха изнасилили до 23 хиляди оборота когато беше необходимо, но не бяха замразени моторите и нямаше нужда да изкарваш 3 състезания с един двигател, скоростните кутии пък не бяха фактор изобщо по въпроса, за всяко състезание нова, сега са 5 състезания май.
Ще разчитаме за интрига с новите турбо мотори, но и там ограничителя ще е в ръцете на ФИА, та едва ли ще могат да си правят каквото искат отборите.
Сега единственото с което се повишава екшъна по време на състезанията е кой, колко време ще устиска с гумите. Имам чувството че някой нарочно казва на пирели да правят галоши дето не устискват грам време и това става опасно. Като изключим днес на дедко катастрофата, всички останали критични и опасни ситуации се случиха благодарение на износени гуми.
Какво ли щеше да стане ако нямаше 14-15 обиколки кола за сигурност!? Просто нямаше да има сила която да ги държи на асфалта.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 23 сеп 2012 20:31

Навсякъде по новините казват,че Фетел се е възползвал от проблем в скоростите на Хамилтън :Mr Green Fun
Великана,както някои го наричат,защо не го догони,ами все седеше на 2 + секунди зад него mhihi
Другата писта с новите скорости,пак ще си пишем :mrgreen:

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 23 сеп 2012 21:24

Тоя лисугер Алонсо и в Рено доказа, че не е отборен играч, колкото и да се прегръщаше с Бриаторе. Затова и няма да направи опит да доближава Фетел и Бътън, точкаджия не биткаджия.
Та тоя Точкаджия мисля, че си е направил сметката, че едни 55-60 точки му трябват още

Последна промяна от 110afn на Нед 23 сеп 2012 21:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 23 сеп 2012 21:29

110afn написа:Тоя лисугер Алонсо и в Рено доказа, че не е отборен играч, колкото и да се прегръщаше с Бриаторе. Затова и няма да направи опит да доближава Фетел, точкаджия не биткаджия.
Та тоя Точкаджия мисля, че си е направил сметката, че едни 55-60 точки му трябват още

тоест по-добре биткаджия с катастрофи като доста други негови конкуренти или интелигентен модерен пилот във Формула 1 който знае къде, кога и как се печелят точки и победи....времената се менят. незнам кое е по-доброто...ясно е кое е по-резултатното :D

аз се кефя на карамболистите като правят мелета понеже е зрелищно. дали им се кефят тяхните шефове и фенове най-вече, незнам и не ме интересува :Mr Green Fun

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Нед 23 сеп 2012 21:35

Бай Илийчо, първо го направи великан, после интелигентен и модерен. Свали на къси ,че ша ми запалиш ризата

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Нед 23 сеп 2012 21:40

"Kimi is fatern than you, confirm that you understand!" хахах

Това в кръга не шегата, надявам се Кими-феновете да не се засегнат.

Катастрофата на Шумахер 1:1 с тази от миналата година, даже на същия завой по същия начин. Коментарите от негова страна са, че е спирал, но силата с която спирал не била както обикновено и щели да анализират ситуацията за да разберат защо е станало така. И на мен ми се видя странно защото и Кими зад него почна да спира, а тези пред него доста късно натиснаха спирачките. Странен инцидент.

Иначе относно състезанието - честно да Ви кажа, Алонсо прави това, което правеше преди години Михаел, когато колата му не пасваше на пистата - вземаше максимума. Късмет за Фетел и за Алонсо.

Груба грешка на Макларън - с тази скорост Хамилтън, почти сигурно щеше да е на подиум - дори и да беше стартирал 6ти, по-добре повече точки от Алонсо, отколкото 0.

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Нед 23 сеп 2012 21:41

110afn написа:Бай Илийчо, първо го направи великан, после интелигентен и модерен. Свали на къси ,че ша ми запалиш ризата

добре тогава явно не съм прав братле - какъв е? селяка от Ферари, който води шампионата цяла година...и на това съм съгласен :D

въпреки, че всички Ф1 анализатори и спецове са единодушни, че Фернандо Алонсо е мега талант, винаги ще има такива, които ще са на друго мнение...понеже им е трън в очитеееее. разбирам Ви, понеже и аз го мразех зверски преди години като се изгаври с Шумичката. Боли, но сега е в правилният отбор и всички Фераристи отдавна сме му простили за това :063:

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 23 сеп 2012 21:50

добре тогава явно не съм прав братле - какъв е? селяка от Ферари, който води шампионата цяла година...и на това съм съгласен :D

въпреки, че всички Ф1 анализатори и спецове са единодушни, че Фернандо Алонсо е мега талант, винаги ще има такива, които ще са на друго мнение...понеже им е трън в очитеееее. разбирам Ви, понеже и аз го мразех зверски преди години като се изгаври с Шумичката. Боли, но сега е в правилният отбор и всички Фераристи отдавна сме му простили за това :063:[/quote]

:applause: :beer :bowdown

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 24 сеп 2012 2:16

bai_ILIA написа:имам предупреждение за едноседмична ваканция

И тримесечната минава бързо. От опит го казвам mhihi Гледай да си изкараш твоята преди Япония mhihi

Lilo, разочароваш ме с разсъждения :cry:

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Пон 24 сеп 2012 5:29

bai_ILIA написа:
110afn написа:Бай Илийчо, първо го направи великан, после интелигентен и модерен. Свали на къси ,че ша ми запалиш ризата

въпреки, че всички Ф1 анализатори и спецове са единодушни, че Фернандо Алонсо е мега талант, винаги ще има такива, които ще са на друго мнение...понеже им е трън в очитеееее. разбирам Ви, понеже и аз го мразех зверски преди години като се изгаври с Шумичката. Боли, но сега е в правилният отбор и всички Фераристи отдавна сме му простили за това :063:

:beer :bowdown

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 24 сеп 2012 8:23

Ludia написа:Някой има ли снимка на колата на фетел, ама отпред, че да видя в какъв цвят му светят пръскалките :roll:

Доста мангасарянска каска... явно чака звездите да му проговорят mhihi
Състезанието стана скучно, по ирония, заради сейфти кара. Всички бяха със свежи гуми в последните обиколки, съчетано с тясна писта... скука :)

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 24 сеп 2012 8:47

Я да питам: Някой играе ли F1 2012?

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 24 сеп 2012 8:55

Barboukov написа:Я да питам: Някой играе ли F1 2012?

Мернах я в маймундата, но дори уиндоус нямам за нея... facepalm

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 24 сеп 2012 9:01

Страхотен гейм плей има... А пистата в САЩ е уникална... Вече имам над 200 обиколки там :D Ако някой я играе да каже да направим един мултиплейър.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”