Катастрофи...поуки разни...

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Re: Катастрофи...поуки разни...

Мнениеот Ixidor » Пон 24 сеп 2012 9:24

http://dnes.dir.bg/news/katastrofa-zhertvi-12050958?nt=10
Снощи минах от там и беше страшно. Едната кола беше мерцедес и беше понамачката, а другата мога да кажа, че беше зелена... толкова смазана кола не съм виждал. Имаше труп в аварийната лента :(
Скапания мерцедес е ударил спрял автомобил в аварийната лента. Глупаците явно са изпреварвали от там... :beat_butt2 А малоумниците от dir.bg са го написали едва ли не че човека от аварийната е виновен :evil: Резултата ми е ясен - "шефът на фенклуба на „Левски” Владимир Владимиров-Гугутката" и "Ели Ваташка от БФС" ще си ходят по живо по здраво :evil: лайняна държава

p.s. а и колите не бяха изобщо изгорели......... тотална измама!

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 24 сеп 2012 20:20

И аз минах снощи от там.......
Гледкатата беше ужасяваща, жалко че заради Плиткоумието на шофьора на мерцедеса загина невинен човек.....дано си получи заслуженото.......
Колко трябва да си Слабоумен за тръгнеш да се движиш с бясна скорост в аварийната лента.... "трябва да се мисли ама няма с какво" :screwy
Още снощи щях да пусна клип от местопроишествието, но жената изпусна апарата от ужасяващата гледка.....

п.с.
Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено:
1. да спира пътното превозно средство за престой или за паркиране извън специално обозначените за това места;
2. да завива в обратна посока, да се движи назад, да навлиза в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната;
3. да се движи по лентата за принудително спиране.
Чл. 59. (1) Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това върху лентата за принудително спиране извън платното за движение, като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал. При невъзможност да отстрани повредата и да продължи движението той е длъжен да вземе мерки за изтегляне на пътното превозно средство от автомагистралата по най-бърз начин.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 25 сеп 2012 9:53

petko5 написа:

А дали е имало поставен триъгълник поне на 30 метра преди авариралата кола? Не омаловажавам инцидента, но целта му е да предотврати точно такива катастрофи.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Вто 25 сеп 2012 10:28

petko5 написа:като през нощта и при намалена видимост сигнализира спряното пътно превозно средство с предупредителен светлоотразителен триъгълник или включен авариен сигнал.

18:00 не е през нощта все още, а и надали е имало намалена видимост, ако съдим по синоптичните условия (не казвам, че е лошо да се слага триъгълник, препоръчително е, но не и задължително в случая, явно). Просто разни идиоти взимат животи с безумието си.
В неделя следобяд, но от другата страна на Стара планина, се нагледах на подобни (единият със сребрист Мерцедес СО****) бързаци, изпреварващи през аварийната, понеже не могат да изтраят хората от лявата лента, движещи се/изпреварващи по правилник със 130-140, да намерят празно място вдясно, за да им направят път да се самоубиват. Как пък пичът с Порше бяло някакво си, доста ново, можеше да чака колкото е нужно човекът пред него да се свие, а разни такива идиоти не?

П.п. Разбира се има и обратните случаи - някой, който вижда, че има къде да се свие, но не се дърпа... Но въпреки това, търпение му е майката, иначе в комбинация с малоумие стават горните неща...

Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Вто 25 сеп 2012 14:00

slimmer написа:18:00 не е през нощта все още, а и надали е имало намалена видимост, ако съдим по синоптичните условия (не казвам, че е лошо да се слага триъгълник, препоръчително е, но не и задължително в случая, явно).

Това се е случило на прав участък при ясно, слънчево време. Каква по-добра видимост да има?

Слушах го сутринта по БиЧиВи тоя дебел мазен мутрафон Гугутката - тъжно му било... неам думи... :evil:

Изобщо за изминалите 2-3 дена се нагледах на катастрофи. Вчера беше турбо простия скапан турчин в студентски град... Не знам как е нямало смъртен случай.

:не:

П.П. Аз лично не смятам повече да спирам при никакви обстоятелства (освен ако колата ми не се разглоби тотално) в аварийната лента на кой да е път в България.
Миналата година в лявата лента (маг. Тракия) имаше огромно парче гума от камион. Беше след един завой и трудно се вижда. Реших да сляза да я махна (трафикът беше много слаб) да не се убие някой. Доста бях изненадан от един рейс, който изпревари през аварийната лента... мина на 1м от мен и на ~50см от колата ми, която беше на 10м зад мен. Имах жилетка и с шовера на автобуса се гледахме в очите.
Тотално малоумие!

Потребителски аватар
Ivo_Dinkov
Автомобил: Audi Quattro Turbo
Двигател: BGB
Контакти:

Мнениеот Ivo_Dinkov » Вто 25 сеп 2012 14:32

Наложи ми се след последния тунел преди София по Хемус да спра, за да нахраним дъщеря ми. Това бяха най- страшните 10 минути от живота ми от доста време насам.
Хората са обезумели, лошото е, че се улавям, че и аз правя глупости напоследък :banghead:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 26 сеп 2012 10:00

http://www.blitz.bg/news/article/156364
Пияните и Господ ги пази... :не:

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Мнениеот Freakylol » Чет 04 окт 2012 18:02

Благовест написа:http://www.blitz.bg/news/article/156364
Пияните и Господ ги пази... :не:

Нямам думи, 19 годишен л**нар ( не че аз съм много по-голям ама .. ) със С-класа най-вероятно седнал пиян да кара като ненормален през нощта, боже грам акъл нямат..

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 05 окт 2012 6:26

Може би са имали късмет, че катастрофата е станала точно пред няколко полицейски коли прибиращи се от Лом към Монтана, освен мястото на нанизване на мантинелата де :)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 05 окт 2012 9:58

Ivo_Dinkov написа:Наложи ми се след последния тунел преди София по Хемус да спра, за да нахраним дъщеря ми. Това бяха най- страшните 10 минути от живота ми от доста време насам.
Хората са обезумели, лошото е, че се улавям, че и аз правя глупости напоследък :banghead:

Ами внимавай Братле щот ти не е като да не си си патил. Имаш обеца вече !

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Възмутен съм!

Мнениеот snuupy93 » Нед 07 окт 2012 1:01

Днеска ква нелепа ситуация се случи... гледам някъв се сили с пасат... викам тва е дизел.. отивам, лафиме си... Passat R34, единственият в България, 350 коня с турбо... лафиме си, пича вика отивам до Орландовци и се връщам... викам добре... тръгва да излиза от паркинга като има знак за предимство, обаче един с БМВ го удря странично, като той има знак за непредимство, не можах да повярвам, човека е налял 50 бона в пасата, ония дришльо го удря и резултата е изкривена колонка и две врати, като ремонта струва около 1500-2000лв... БМВ-то и то е на кайма, ама той си е виновен... Направо се ядосах мега много и викам тоя от паста са го уби... човека се въздържа и просто попита как ще му покрие разходите....

Изображение Изображение Изображение

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 15 окт 2012 9:19

Млад мъж е с опасност за живота след челен удар на лека кола и автобус на главен път Е-79. Пътният инцидент стана към 4.30 часа тази сутрин малко след Симитли в посока Креснеско дефиле. Пострадалият е откаран в МБАЛ Благоевград.

На прав участък лек автомобил, движещ се в посока дефилето, навлиза в насрещното, най-вероятно, след като е заспал или му е прилошало.
Катастрофа край Симитли

Идващият насреща му автобус се опитва да избегне удара, отбивайки вдясно към банкета. Въпреки тази маневра, лекият автомобил, в който бил само водачът, се блъска в преданата лява част на автобуса. Ударът е бил толкова силен, че след него колата отхвръква и спира на банкета вдясно от лентата за движение.

Близо 30 минути спасители са рязали ламарините на купето, за да извадят пострадалия. В автомобила не са открити документи, полицията изяснява чий е автомобилът и кой го е управлявал.

Той е на видима възраст, не повече от 30 години, има травма на гръден кош, фрактури на ръце и крака, има поражения на вътрешните органи. Лекарите се борят за живота му.

Пътниците в катастрофиралия автобус са извозени с друг автобус на фирмата-превозвач на фирмата. Движението по Е-79 в района на катастрофата бе спирано за кратко, докато се извърши огледът на местопроизшествието. Автобусът е пътувал от Гърция за Бургас.
http://btvnews.bg/bulgaria/incidenti/mlad-mzh-v-koma-sled-chelen-udar-na-kola-i-avtobus.html
facepalm

Потребителски аватар
didinka
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFT 1996
Контакти:

Мнениеот didinka » Пет 26 окт 2012 13:34

Преди няколко месеца ми се случи нещо,което няма да забравя никога.С един приятел решихме да се повозим с неговия мотор из нощна София. Тъй като той беше от малкото останали разумни мотористи ние се движехме с разрешената скорост в града. В един прекрасен момент от лявата ни страна изникна автомобил (някои от моментите ми се губят и не мога кажа всичко с точност),водачът му явно беше пил или просто се правеше на много велик след като ту минаваше в насрещното платно,ту се залепваше плътно до нашия мотор. Все пак бяхме в Меката на чалгата (Студентски град,София) и въпросният е решил,че Азис му дава още 150 коня отгоре. След около едноминутно криволичене по ширината на двете платна колата просто се вряза в нас, мотора изхвърча... в момента на падането помня,че на въпросната кола задният и номер беше закрит с нещо. Той просто избяга... Явно съм загубила съзнание за около минута, но бързо се освестих и опитах да стана, зави ми се свят, н успях да се задържа. Отидох да видя как е моят приятел, гледката беше стряскаща- седеше на асвалта и просто гледаше в една точка. Успях да го накарам да говори след няколко шамара,явно беше в шок. Виждах няколко драскотини по себе си,но нищо сериозно, а той беше само с 2 ожулени колена.И все пак трябва да се знае,че каската ме предпази от счупване на главата,а недай си Боже и от нещо по-сериозно. Оказах се с тежко комоцио, натъртено коляно (размера му беше двоен,но нямаше счупване) и мноого охлузвания. Нямаше как да намерим въпросния младеж, който реши да измете асвалта с нас.... След преживяното си извадих много изводи и поуки, за това колко е ценен всъщност човешкият живот. Трябва ли обаче да се случи нещо лошо за да разберем какво трябва да правим и какво не? Просто бъдете разумни на пътя, вашето самочувствие НЕ Е по-ценно от човешкия живот !!!

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Вто 30 окт 2012 11:15

Изображение
Toва е от вчера сутринта, новия участък след бившото кръгово на Тракия, младо момче нито пияно нито дявол, ми се виде....заспал е най-вероятно :?
Първия конус е на метри от камиона, а патрулката спряна прилежно встрани на бурканец. :?
Сакън, некой да не я отнесе ако я спрат напреки и отдалече :?
Апропо, около минута време "криволичене" е предостатъчна да отбиеш или спреш далече от психопатен водач на МПС :?:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 30 окт 2012 13:29

На кръговото АМ Струма и Околовръстен Път София имаше една изхвърлена кола днес, бяха и избягали джантите, но не беше кой знае колко ударена... Мързеше ме да я снимам, но явно си стоеше там от вчера.

Върни се в “Пътеводител”