Смяна на двигател с по мощен ???помощ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Смяна на двигател с по мощен ???помощ

Мнениеот zografski » Пон 24 сеп 2012 9:37

djshomi написа:С тези пари можех да вземеш половит мотор 1,4 16 101 коня влиза почти без главоболия.После ша се сетиш че трябва и магаре или усилване на предницата да правиш че става някаква лудница.Но може и така да се кара .На туи поло не режи по роговете нищо че ще изпадне някои носач заедно с шенкела и макферсона.А и не виждам за какво са ти повече коне то е леко и неще да тръгва на стартове както трябва с 101 коня камо ли повече , в този ред на мисли с 200 неможеш да го караш не е стабилно.

Аз съм съгласен с djshumi че за това купе не ти трябват много к.с., повече от 130-150коня ще береш ядове на това купе 800-900кила. Да не говорим че тия кошници с повече от 120-140км/ч аз лично не бих ги карал, ше те отвеееееееее някой тир по магистралата! Не че на моето поло не съм му вдигал 200км, но 2ри път не бих пробвал :lol: до 160км се държи отлично, но нагоре вече не смея все пак това е кола малолитражка, а и не е пригодена за такива скорости. За мен отличният мотор за теб е 1.4 16в от Поло AFH както спомена вече колегата. Този двигател спокойно без много влогове и усилия можеш да го направиш към 115к.с., а това ти е напълно и предостатъчно. Поздрави и успех с упдейта :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 сеп 2012 9:37

Хубаво е да си сметнеш добре нещата, защото 700лв.могат да се окажат малко, а резултатът да не е като за 700лв... Предполагам твоите приятели в сервиза няма да работят по колата ти съвсем безплатно, освен ако не се учат на нея mhihi
В тоя ред на мисли, ако бях на твое място, бих профилактирал мотора си, ако има нужда, бих сменил де-що има за смяна части по колата - ходова част, охл.система и т.н., бих й оправил ламарините, салона (ако има забележки), бих й взел дори едни нови гуми с или без джанти и т.н. Струва ми се, че тоя начин да похарчиш вече спестените 700лв. е доста по-рентабилен във времето, отколкото да слагаш двигатели, че да ги ремонтираш (ако разбира се не са перфектни, което е малко трудно) и да се занимаваш с куп щуротии, които водят само до олекване на портфейла. Казвам ти личното си мнение де, да не помислиш, че ти давам наклон. Колегата над мен спомена доста на място, че тая кола и 200 коня мотор да й сложиш... тя си остава Поло. Респ. си е доволно нестабилна при по-високи скорости, тъй като идеята на конструкторите не е тази кола да се гони с АМГ-тата по магистралите.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 24 сеп 2012 9:41

stefan4o написа:Колегата над мен спомена доста на място, че тая кола и 200 коня мотор да й сложиш... тя си остава Поло.

Да не говорим че смисъл НЯМА. Тя с тия 200коня мислиш ли че ще зацепи, само с предно и 800-900кила, най-много да литнеш някъде и да се утрепеш с тая малолитражка!!! Ако мен питаш само се вкарваш в излишни филми! Като искаш по бърза кола пускай твоята за продажба и чакаш пари за нова по бърза. Не случайно на това купе са сложили този мотор, замисли се и не се прави на самоубиец.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 24 сеп 2012 9:44

Няма как да ти оцветя картинката но под тръбата за топлият въздух ти е тампона.А по въпроса на колегата за падане на главини,макферсони,макарони и спагети е няма такова нещо.Роговете си стоят единствено се орязва часта точно където е захванат тампона и за захващането се прави нова част а самата реактивна щанга си ляга около картера точно все едно е напасната от завода :deal
Лично сме го тествали на моята кочина и всичко е наред,но да за повечето коне се иска укрепване и малко подобряване на захващането на шенкелите.Но щом имаш куража да почнеш може и другото да направиш.Не виждам нищо сложно,само играчка ,нерви и средства :beer
Отделно и не виждам от къде ще измъкне 200 коня от едно 112коня или 139.Ако се слага тези ще трябва и хубави спирачки.Примерно главини и шенкели от Г40 :deal Дали няма да е добре mhihi

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 24 сеп 2012 9:49

enigma79 написа:Няма как да ти оцветя картинката но под тръбата за топлият въздух ти е тампона.А по въпроса на колегата за падане на главини,макферсони,макарони и спагети е няма такова нещо.Роговете си стоят единствено се орязва часта точно където е захванат тампона и за захващането се прави нова част а самата реактивна щанга си ляга около картера точно все едно е напасната от завода :deal
Лично сме го тествали на моята кочина и всичко е наред,но да за повечето коне се иска укрепване и малко подобряване на захващането на шенкелите.Но щом имаш куража да почнеш може и другото да направиш.Не виждам нищо сложно,само играчка ,нерви и средства :beer
Отделно и не виждам от къде ще измъкне 200 коня от едно 112коня или 139.Ако се слага тези ще трябва и хубави спирачки.Примерно главини и шенкели от Г40 :deal Дали няма да е добре mhihi

То всичко хувабо ама мислиш ли че 700лв ще му стигнат? Аз мисля че няма, по скоро 2*700лв. (като в тази цена влиза и закупуване на мотор със скорости и пълния комплект бумаги).

Потребителски аватар
elian_87
Автомобил: subaru impreza
Двигател: 2.2

Мнениеот elian_87 » Пон 24 сеп 2012 9:57

добре разбрах много главоболи и средства ще са ми необходими за да монтирам какъвто и да е двигател във моето купе,идеята беше не колата да я правя 200 коня или повече а да е около 100/115/120 коня мисля,че ще са ми достатъчни иначе колегата беше написал по на зад във темата:
-един добър вариант
за повече мощност
трябва ти само блок от 1.6 абу и бутала от 1.4
колко ще се подобри мощността на двигателя и конете ?
и във краен случай продажба и още малко пари е някой голф гти :(

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 24 сеп 2012 10:00

elian_87 написа:добре разбрах много главоболи и средства ще са ми необходими за да монтирам какъвто и да е двигател във моето купе,идеята беше не колата да я правя 200 коня или повече а да е около 100/115/120 коня мисля,че ще са ми достатъчни иначе колегата беше написал по на зад във темата:
-един добър вариант
за повече мощност

Щом "100/115/120 коня" това искаш да постигнеш взимай си двигател от поло AFH, 1 спортен филтър, чип + тръби на 50мм и си свиркай със 105-110-кончета, както каза djshumi няма да ти трябва да преправяш и купето.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 сеп 2012 10:18

elian_87 написа:добре разбрах много главоболи и средства ще са ми необходими за да монтирам какъвто и да е двигател във моето купе,идеята беше не колата да я правя 200 коня или повече а да е около 100/115/120 коня мисля,че ще са ми достатъчни иначе колегата беше написал по на зад във темата:
-един добър вариант
за повече мощност

Общо взето тези два варианта са най-удачните:
1. АБУ блок с бутала от 1.4 и твоята глава
2. AFH 16 волтов

С другите ще паднат едни харчове... :roll:

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пон 24 сеп 2012 14:01

С AFH също ще има харчове. И ако не се лъжа пак се режеше някаъде, макар и малко. Инсталацията трябва да се преправя, не е плъг енд плей, като на Г40 примерно. А и самият мотор не се продава много евтино и е с по-скъпа поддръжка, спрямо монтираните в това купе.

Според мен, първо си набележи няколко варианта, проучи ги добре, виж кой ти допада най-много от към финансова гледна точка и труд, и чак тогава се хващай да правиш каквото и да било. Да не стане така, да си накупиш една купчина желязо, дето да се чудиш после к'во да я правиш и на кой да я продаваш...

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Пон 24 сеп 2012 14:07

BukTop написа:С AFH също ще има харчове. И ако не се лъжа пак се режеше някаъде, макар и малко. Инсталацията трябва да се преправя, не е плъг енд плей, като на Г40 примерно. А и самият мотор не се продава много евтино и е с по-скъпа поддръжка, спрямо монтираните в това купе.

Според мен, първо си набележи няколко варианта, проучи ги добре, виж кой ти допада най-много от към финансова гледна точка и труд, и чак тогава се хващай да правиш каквото и да било. Да не стане така, да си накупиш една купчина желязо, дето да се чудиш после к'во да я правиш и на кой да я продаваш...

То без харчове няма как да се мине :lol: , но за 2рата част от поста ти съм много съгласен с теб, първо трябва всичко да се проучи и тогава да се премине към действие. А и е нормално при по мощен мотор да има по-скъпа поддръжка :) :beer

Потребителски аватар
elian_87
Автомобил: subaru impreza
Двигател: 2.2

Мнениеот elian_87 » Пон 24 сеп 2012 14:30

аз както казах във началото на темата мисля на пролет да я почвам за сега само събирам инфо и след това ще действам или ще видим,нещо много положителни отзиви няма само ''по добре си вземи друга по мощна''и може и така да излезе на края,че е по добрия вариант и да си свиркам ! за сега мерси на колегите който се отзоваха .

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 24 сеп 2012 14:35

Преди човек в твоето положение да подхване нещо за 700лв. по тая кола е редно да си зададе следните въпроси:
1. Заслужава ли кола преко сили струваща 800-900 лева да се инвестират в нея още толкова пари, да не говорим, ако всичко се окаже напразно и резултатът не те задоволи.
2. Да приемем, че си направил ъпгрейда, кефиш се и всичко е супер. Но какъв план имаш за колата? Колко време ще я караш? Ами ако утре те ухапе някое болно магаре и решиш да я продадеш и вземеш друга? Тогава тая инвестиция се обезсмисля.

За да хвърлиш толкоз пари за подобно нещо най-малкото трябва да си убеден, че ще я караш едва ли не докато не се саморазпадне или й се случи нещо непоправимо (не го желая никому, но стават греди понякога, такъв е животът).

От друга гледна точка:
3. Човек е хубаво понякога да извърви даден път (както се казва да си "начешеш крастата"), за да може след това сам да направи своите изводи с цел след време да взема по-правилните решения. Ако си млад, неженен, нямаш ангажимент към дете/деца и си харчиш парите сам, може би това е като за теб :да:

Ако приемем, че парите са нещо, което постоянно се върти в джобовете ни - идват, свършват, после пак идват... то нещото, което няма как да си върнеш е времето, което си похабил (което пък ЕВЕНТУАЛНО е можело да вложиш в нещо по-стойностно за самия теб - усвояване на знания, занаят, трупане на опит в някоя сфера и т.н.)
Сам си избери, както се вика mhihi

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Пон 24 сеп 2012 14:46

И само да добавя нещо...
Златното правило на "тунера": Определения бюджет се умножава по 2, за да се знае реалния нужен. :D
Та, имай предвид и горното. ;)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 24 сеп 2012 16:19

BukTop написа:И само да добавя нещо...
Златното правило на "тунера": Определения бюджет се умножава по 2, за да се знае реалния нужен. :D
Та, имай предвид и горното. ;)

По 2 на квадрат,че не се знае накрая какъв катър вместо кон ще излезе и колко доработки ще трябват mhihi :063:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пон 24 сеп 2012 21:49

полото на касапина се продава да добра цена,предвит това че е направено от - до

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”