буталце за спирачни апарати ате 57

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

буталце за спирачни апарати ате 57

Мнениеот Tipsy » Пон 24 сеп 2012 18:55

Сблъсках се със следния проблем:
Купих апарати ате 57 на старо и взех ремонтен комплект гумички, за да ми е всичко нови и сигурно.
Обаче при разглабянето едното буталце му беше паднало никелираното покритие и беше тръгнала ръжда. Майстора каза, че не е оферта да ги шкурим и да сглобяваме така.
Ровихме в етка, но само буталце не го дава като ремонтен комплект. В една друга програма излезнаха доста неща включително и буталца, но нямаха сериен номер.

Някой имал ли е подобен проблем? Знаете ли дали се продават само буталца? Има ли вариант да се изтърка и никелира/поцинкова или както там му се казва?

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Re: буталце за спирачни апарати ате 57

Мнениеот ivanveltchev » Пон 24 сеп 2012 21:36

Привет колега, Autofren http://www.seinsa.es/ предлагат цели комплекти за ревизиране с и без буталце и даже само буталото. Аз съм си купувал от тях цял комплект гумички и буталце /читави са/. Гледам че си от Свиленград, там незнам къде се предлагат, тук в София съм си ги купувал от Скорпион 13. Но в сайта ще видиш каталожния номер на комплекта, който ти трябва поне и ще знаеш какво да търсиш. Надявам се донякъде да съм помогнал. И аз така мислех да шкуря буталото ама се отказах просто нямаше смисъл при положение че ги има такива комплекти. Поздрави!

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Re: буталце за спирачни апарати ате 57

Мнениеот Tipsy » Пон 24 сеп 2012 21:59

То всъщност ремонтния комплект гумички ми е точно на autofren.
Ако правилно съм се ориентирал в сайта мен ми трябва точно това - http://www.seinsa.es/ref/62345/3 и каталожния номер е D02559 ако не се бъркам.
Доста помогна с този линк, на 50% мислихме, че ги няма като резервна часто.
А да споделиш някаква ориентировъчна цена

Върни се в “Passat”