Няма интервал на задната чистачка г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vin_d
Автомобил:
Двигател:

Няма интервал на задната чистачка г3

Мнениеот vin_d » Пон 24 сеп 2012 15:53

Здравейте,много четох не не намерих подобен проблем и решение.Колата е Г3 комби 95г.Не прави цял замах а само като подадеш напред лоста движи се малко и спира,но го прави на интервали и като задържиш прави 3 пълни цикъла.Сменях реле 72 пак така.Помагайте,че ме дразни.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: Няма интервал на задната чистачка г3

Мнениеот vladovelin » Пон 24 сеп 2012 17:21

Само веднъж съм отварял задната чистачка. До нея отиват постоянни плюс и минус и един плюс,който идва от релето,когато се натисне лостчето напред.Моторчето тръгва и една пластина в предавателния механизъм допира и постоянния плюс захранва моторчето,докато направи пълния цикъл.Тръгването на моторчето става с + от релето.При теб колега, по всяка вероятност,пластината не контактува добре и чистачката не може да направи пълен цикъл.Необходимо е да свалиш кората на задната врата,да отвориш предавката и провериш състоянието на контактната пластина.

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Пон 24 сеп 2012 19:39

Доста по-вероятно е в маншона на вратата да е прекъснат кабела за обратната връзка.

Потребителски аватар
vin_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vin_d » Вто 25 сеп 2012 8:19

Проблема се появи малко след като смених кабелите на маншона задна врата,тръгнаха май нормално изгоре бушона смених го и тръгнала на пресекулки.Връзката на кабелите маншона сам ги проследил 4пъти и са добре.Съмнява ме моторетка или механизма както писа колегата.

Потребителски аватар
vin_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vin_d » Вто 25 сеп 2012 13:14

vladovelin написа:Само веднъж съм отварял задната чистачка. До нея отиват постоянни плюс и минус и един плюс,който идва от релето,когато се натисне лостчето напред.Моторчето тръгва и една пластина в предавателния механизъм допира и постоянния плюс захранва моторчето,докато направи пълния цикъл.Тръгването на моторчето става с + от релето.При теб колега, по всяка вероятност,пластината не контактува добре и чистачката не може да направи пълен цикъл.Необходимо е да свалиш кората на задната врата,да отвориш предавката и провериш състоянието на контактната пластина.

Тя кората ми е смъкната а тази контактна пластина в редуктора ли някаде е.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 25 сеп 2012 17:52

Да в редуктора е. Голямото зъбно колело, когато не е в крайно положение на чистачката този контакт трябва да е затворен.Когато достигне в крайно полжение изключва + към моторчето.

Потребителски аватар
vin_d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vin_d » Съб 15 дек 2012 20:44

Оправено.
Оказа се,че при смяна на кабелите на задната врата каде се згъват съм разменил 2ва черни кабели и сеа като ги върнах се оправи.Забелязах го от тва,че ми се вкл.и задния подгрев докат работят чистачките на пресекулки и от там доде,че сам разменил 2та кабела.
Друго оправих си изобщо чистачите смъкнах разглобих и почистих ключа на чистачки,сеа са ок.Вкл.се сами немаше преден интервал и тем подобни обарквации.
Благодарение на вас.Пише го хора само треа да се чете.

Но сеа др.ме тормози.
Чистачките спират на не крайно положение,тръгват като правят малко движение на долу.На интервал са пак така.Спират малко нагоре и при тръгване 1шо надолу и после нагоре.Тва да не е от факта,че ми е сменян предното стакло и са смъквани рамената на чистачките.Щангите.моторчето или ................?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”