Софт за работа с дискови дялове
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Софт за работа с дискови дялове
Каква програма трябва да си намеря за работа с логически и физически дялове на хардовете? На времето имаше една Norton PartitionMagic, ама не съм сигурен дали върви на Win7. Идеята ми е да "прекрепя" още малко дисково пространство към С:>
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Re: Софт за работа с дискови дялове
Аз ползвам тази Acronis Disk Director.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Партишън меджик, парагон, акронис...
Лично аз предпочитам партишън меджика за ресайзването на "живи" дялове. Миналата седмица рязах така една кочина с XP. Не знам как стои въпроса със седмицата.
Ето тук намерих малко инфо по въпроса:
http://www.partition-tool.com/resource/ ... dows-7.htm
Лично аз предпочитам партишън меджика за ресайзването на "живи" дялове. Миналата седмица рязах така една кочина с XP. Не знам как стои въпроса със седмицата.
Ето тук намерих малко инфо по въпроса:
http://www.partition-tool.com/resource/ ... dows-7.htm
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Easeus partition
В никакъв случай не ползвай партишън меджика под седмица. Работи, ноооооо в доста случаи създава сериозни проблеми със загуба на файлове и дялове
Имай предвид, че за да добавиш място на С, можеш да го направиш само от началото на дял Д, не можеш примерно от края на хард диска да го добавиш и ако имаш много информация на дял Д преместването и ще отнеме време, т.е процедурата може да трае няколко часа
В никакъв случай не ползвай партишън меджика под седмица. Работи, ноооооо в доста случаи създава сериозни проблеми със загуба на файлове и дялове
Имай предвид, че за да добавиш място на С, можеш да го направиш само от началото на дял Д, не можеш примерно от края на хард диска да го добавиш и ако имаш много информация на дял Д преместването и ще отнеме време, т.е процедурата може да трае няколко часа
- К.Одаджийски
- VW експерт
Акрониса, няма проблеми, партишън меджика ги създава
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
К.Одаджийски написа:Easeus partition ..
Tва се справи с всички идиотии на които го подложих.
1. Обединяване на 2 логически дяла (190 + 40)
2. Разделяне на новия дял на две различни части (100+130)
3. Обединяване на ТРЕТИЯ дял с втория от новите
Препоръчвам го! Работи много добре! Нямам НИКАКВА загуба на инфо и файлове
- Танков
- Автомобил: Golf MK1
- Двигател:
А вградения в седмицата не ти ли върши работа?
- К.Одаджийски
- VW експерт
Вградения в седмицата не позволява пипане по размера на системния дял
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Защо въобще работите под OS, с DOS версията на PartitionMagic работя от години, правил съм корекция на дялове с инсталирана OS и не съм имал проблеми. Освен това като се работи под OS, защо си мисля, че самите операции се правят под ДОС, т.е. предполагам че няма значение XP,WIN7...
- К.Одаджийски
- VW експерт
Хиренса няма нищо общо с дос освен инсталираните вътре дос програми за нещо /не съм ги ползвал/
Въпреки всичко инсталираната ОС има значение, програмите от диска се инсталират в РАМ паметта и от там се работи с тях. Щом обаче се заиграеш с хард диска, всичките програми чегъртат по него, без значение, дялове ли ще променяш по размер, файлови системи или каквото и да е там, а ОС е инсталирана на харда.
Специално партишън меджик беше силна програма 2000 година и малко след нея и предимно при използването на фат32. Има проблеми с разбирането на нтфс и никакво разбиране с ехт и производните файлови таблици.
Проблеми с уиндоус 7 и виста прави заради буут лоудъра предполагам или заради нтфс-а. Не съм специалист и не знам точно от какво се появяват, но 2 пъти ми се е случвало да даде някаква грешка по време на извършване на задачите, които доведоха до преинсталиране на ОС. С всяка друга програма може да се възстанови положението след някаква грешка, след нея никак. Акронис, парагон, еасеус - все доста по-модерен софтуер за работа с дялове и дискове.
Въпреки всичко инсталираната ОС има значение, програмите от диска се инсталират в РАМ паметта и от там се работи с тях. Щом обаче се заиграеш с хард диска, всичките програми чегъртат по него, без значение, дялове ли ще променяш по размер, файлови системи или каквото и да е там, а ОС е инсталирана на харда.
Специално партишън меджик беше силна програма 2000 година и малко след нея и предимно при използването на фат32. Има проблеми с разбирането на нтфс и никакво разбиране с ехт и производните файлови таблици.
Проблеми с уиндоус 7 и виста прави заради буут лоудъра предполагам или заради нтфс-а. Не съм специалист и не знам точно от какво се появяват, но 2 пъти ми се е случвало да даде някаква грешка по време на извършване на задачите, които доведоха до преинсталиране на ОС. С всяка друга програма може да се възстанови положението след някаква грешка, след нея никак. Акронис, парагон, еасеус - все доста по-модерен софтуер за работа с дялове и дискове.
предложете ми софт за клониране на дискове, дялове, правене и разпъване на имидж файлове. Преди около 10 години ползвах много успешно NC Ghost под ДОС. Сега как стоят нещата ?
Иначе преди години аз също съм ползвал PQMagic за дялове по диска и бях много доволен.
Иначе преди години аз също съм ползвал PQMagic за дялове по диска и бях много доволен.
- К.Одаджийски
- VW експерт
За имидж на активен дял с ОС, пак си е духчето от хиренс буут сд, прави хубави имиджи. За клониране и работа с дялове от същото СД, само че акрониса май се справя по- добре от това което съм чел по форумите, не съм клонирал лично
Има една GParted. Тя е за Линукс, но я има и като самостоятелно boot-ващо CD.
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
http://gparted.sourceforge.net/livecd.php
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”