от rns 210 към rns 510

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
kam4o
Автомобил:
Двигател:

от rns 210 към rns 510

Мнениеот kam4o » Вто 25 сеп 2012 21:04

Здравейте. В момента колата ми е с rns 210. Намерих от една катастрафирала кола rns 510. Може ли някой да ме светне какво ще ми е необходимо за да я вградя в моето туранче. От къде трябва да извадя антената за GPS-а / имам предвид от катастрофиралата/. Има ли нужда от допълнително окабеляване, както и някакви допълнителни букси.Предварително благодаря на всички отзовали се.

pavel_andreev
Автомобил:
Двигател:

Re: от rns 210 към rns 510

Мнениеот pavel_andreev » Сря 26 сеп 2012 23:21

Добре ще е да ни кажеш какъв е модела на катастрофиралата кола.
По принцип антените във VW ги слагат на четири места - 1). "Нарисувани" са на задното стъкло (и разбира се не могат да се свалят в този случай) 2) Антена тип Shark (перка на акула) която се намира на покрива 3) Антена "нарисувана" на страничните стъкла - среща се при по-старите комбита и джипки 4) Антена в страничното огледало - за кабриолетите или AMrock. За навигация, която се поставя допълнително е най-лесно да се сложи продавани самостоятелно gps-антени-модули, които могат да се залепят и на предното табло. Най-ефективни при всички случаи са антените на покрива.

Всъщност аз не съм сигурен, че съществува RNS210 - по-скоро говрим за RCD210. Ако е RNS значи трябва да е навигация и да има GPS антена в колата.

Друг проблем е, че RCD210 най-вероятно има един тунер, докато RNS510 два. Може да се купи кабел който "разклонява" единствената антена до двата FM входа на новото устройство или да се слага втора антена.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”