Здравейте, колеги! Откакто купих колата е с такъв проблем: колата е запалена в покой, натискам съединителя и включвам първа - влиза но изхърква супер неприятно. Колата е в леко движение 5-10км/ч натискам съединителя и включвам първа без хъркане. Ако все пак натисна съединителя ( в покой ) и включа първа бавно, а не толкова рязко - няма хъркане. Ако посегна към втора леко и вкарам първа също няма хъркане. С другите скорости нямам подобни оплаквания, но 3-та и 4-та при загрял автомобил влизат понякога по-трудно. Не вярвам да е съединител, защото при натискане на спирачка и отпускане на съединителя колата изгасва.
Маслото не е сменяно. Гореспоменатите симптоми навеждат ли ви на някаква причина?
Проблем първа скорост голф 3
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Проблем първа скорост голф 3
Да, навеждат ни на мисълта за свършил синхронизатор
Но не бих го твърдял със сигурност

Но не бих го твърдял със сигурност
Е то не са много причините , синхронизатро , муфа , вилка .Но за да видиш за какво иде реч все трябва да отвориш скоростите.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Цъ! Няма да стане
С малко повече самовнушение можеш да намалиш евентуално виене на кутията с присадки, но хъркане на предавка - не.

С малко повече самовнушение можеш да намалиш евентуално виене на кутията с присадки, но хъркане на предавка - не.
- mytko731
- Автомобил:
- Двигател:
Залагам 99% на включвателя.Намира се втора употреба,а има и ремонтен комплект.
При мен беше същото.По късно ще спрат да включват трета и пета.Смяната е за пет минути.Пиши на лични ако не си разбрал нещо.
При мен беше същото.По късно ще спрат да включват трета и пета.Смяната е за пет минути.Пиши на лични ако не си разбрал нещо.

- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
извинявам се че се намесвам в темата на колегата,но въпроса е по темата,скоростите(някои)понякога влизат трудно,без хъркане,и скоростният лост има голям луфт,синхронизатор ли е,имаше някакви пластмасови неща,които насочват лоста,това ли е
Това сигорно за миг 29.Ако е 1,4 1,6 ти е счупена прожината в кутията за това имаш луфт.Ако е 1,8 и на горе лостов механизъм.
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
извинявам се колеги,за 1,8 АБС става въпрос,под маншона на лоста ли се намира лостовия механизъм
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
yordannnnnn написа:извинявам се колеги,за 1,8 АБС става въпрос,под маншона на лоста ли се намира лостовия механизъм
Първо си оправяш луфтовете със смяна на консумативите по лостовата система и после реглаж с "пеперудата" под маншона на лоста.
- itso2222
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах подобен проблем, 1 и 5 скорост трудно влизаха, същия двигател, смених си лостовия механизъм, едно желязо с една топка зад двигателя, също така има една оранжева гумена джуджавка с дупка, която е в едно занитено нещо, за да се смени разбихме нитовете и го направихме с болтове. А това оранжевото е в няколко версии, виж точно кое ще ти свърши работа, всички печени майстори и продавачи на части ги знаят тия работи. От друга страна може и да трябва да се отваря кутията,
Sorry за техническия ми език. Успех

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не знам откъде,но съм останал с убеждение,че 1-ва и задна са без синхронизатор.Приятно изненадан,обаче, останах след "частична" подмяна на маслото(имах само литър ново).Ама и някакви ядове-не съм имал,просто източих,гледах умно,взех половинчато решение...скоростите станаха много "мазни".
Същият симптом,трудна 1-ва съм наблюдавал и на почти нова кола (VW-Caddy),просто си иска повече нежност.При леко движение напред-песен.А двигателят и скоростите ми (на Венто) са същите като неговите и се държат значително по-интелигентно,въпреки 10-годишна разлика.
Същият симптом,трудна 1-ва съм наблюдавал и на почти нова кола (VW-Caddy),просто си иска повече нежност.При леко движение напред-песен.А двигателят и скоростите ми (на Венто) са същите като неговите и се държат значително по-интелигентно,въпреки 10-годишна разлика.
Колеги, май е работата е за съединител. Днес ходих при един приятел (стар майстор). Гледа нещо което се мести от жилата и каза, че е ОК. После се качи в колата, дръпна ръчната, включи пета, даде газ пусна съединителя и колата остана на място без да изгасне. Категоричен е, че е съединител.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като става дума за скоростни кутии искам да попитам нещо и аз ако може. Скоро си купих Golf3 1.6 101к.с. , всички скорости ми влизат перфектно, но когато тръгна назад се чува едно доста силно тракане някъде отпред. Ако някой си има на представа от какво може да е,ще съм благодарен на всяка идея или съвет.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”