Съвети за приспособления против замръзване на нафтата
- kompresor
- Автомобил: Audi 8D Avant
- Двигател: AEB 1996
- Контакти:
Съвети за приспособления против замръзване на нафтата
Колеги, идва зима. ЗНаете ли някакви приспособления против замръзване на нафтата горе покрай ГНП или горивния филтър през големите студове? Освен добавките, нещо като подгряване или второ филтърче в което ако замръзне да се махне и да остане само горивния.
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Re: Съвети за приспособления против замръзване на нафтата
ми то ..нали нормално филтрите минава обратната нафта и го топли... ако нямаш много вода и си сложил от оная чудесия на лики моли ..навреме, преди големия студ трябва да е чудовищен студ за да замръзне "ей така"... а ако слагаш някакво скапано лятно гориво и други такива... сложно 

Тепърва ще поскъпва щото ще стават "зимни горива", т.е. скъпа. Слагай по малко бенц(по-евтино е спрямо газта за лампи). После лятото ще скочат заради повишено потреблемние. Догодина зимата пак ще скочат, щото ще става "зимни" и така.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
11 години с дизелови автомобили - не ми е замръзвало гориво досега ..... слагам само добавка на Лики Моли .... и то си пише на тубичката - добавя се в резервоара при температура на горивото над 0 градуса!!!
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
веселин написа:... добавя се в резервоара при температура на горивото над 0 градуса!!!
Което иначе казано го разбирам като да не мога да заредя от началото на януари до края на февруари защото все е минус. Най-силният ефект на тия добавки май е психологическият.
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Имам и фиат брава обикновен турбо дизел.Замръзвала ми е точно веднъж на -22 градуса, без да съм добавял нищо.На 20 литра сложих литър бензин и запали.Чувал съм от колеги тираджии, че някой слагат на колите си спирт за горене.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
зима няма да има
евентуално чак февруари

евентуално чак февруари
- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
веселин написа:11 години с дизелови автомобили - не ми е замръзвало гориво досега ..... слагам само добавка на Лики Моли .... и то си пише на тубичката - добавя се в резервоара при температура на горивото над 0 градуса!!!
5 години карам дизел, нито веднъж не ми е замръзвала нафтата. Ако не е от тировете е от OMV обикновената. Колата спи на пътя и в Габрово е падало до -25. ПРОБЛЕМИ- НИКОГА!!!
- FELIPE
- Автомобил: VW Bora 2002
- Двигател: ASZ
Явно сте големи късметлии,миналата зима началото на февруари в Асеновград за пръв път откакто се помня(около 40 г.
) в къщи замръзна водопроводна тръба,при работещо денонощно парно на газ+лира на 6 в банята,та за дизела,точно тогава за няколко дни спрях колата,бях напълнил едно пластмасово шише с нафта(от Лукоил,без добавка)и го бях оставил на прозореца на гаража отвън,2/3 от него бе станала гъста желеподобна бяла смес, а 1/3 отгоре нямаше нищо общо с дизел,
та зарежи тази работа "проблеми никога".

зима няма да има
евентуално чак февруари

- bkunev
- Автомобил:
- Двигател:
FELIPE написа:Явно сте големи късметлии,миналата зима началото на февруари в Асеновград за пръв път откакто се помня(около 40 г.) в къщи замръзна водопроводна тръба,при работещо денонощно парно на газ+лира на 6 в банята,та за дизела,точно тогава за няколко дни спрях колата,бях напълнил едно пластмасово шише с нафта(от Лукоил,без добавка)и го бях оставил на прозореца на гаража отвън,2/3 от него бе станала гъста желеподобна бяла смес, а 1/3 отгоре нямаше нищо общо с дизел,
та зарежи тази работа "проблеми никога".
зима няма да има
евентуално чак февруари
Аз немога да разбера защо да лъжа?!?!? Никога, ама никога не съм имал проблем с нафтата. Скъпа нафта не е виждала. Камо ли Алпин Дизел. Има друго нещо... при мене резервоара е винаги минимум на средата, ако по-голямото количество спомага за запазване на течното и състояние, значи това е разковничето. Туй с шишето на прозореца, няма как да не замръзне. Ти к'во очакваше, че няма да замръзне?
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
сега се сетих.... колеги са разказвали, как навремето като са карали тировете из Русия са си приспособявали подвижна лампа, която са пускали в резервоарите, за да грее нафтата и да не замръзва. 

- Geleto
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 1.8 MI 1994
- Контакти:
dimovip написа:сега се сетих.... колеги са разказвали, как навремето като са карали тировете из Русия са си приспособявали подвижна лампа, която са пускали в резервоарите, за да грее нафтата и да не замръзва.
Точно така

- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
При нас шофьорите ползват 4-5 крушки за фар от жигула пуснати в резервоарите на камионите.Миналата година ми донесоха за ремонт и казаха че от кокто ги ползват нафтата не е замръзвала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ulipet написа:зима няма да има![]()
евентуално чак февруари
Тази "прогноза" ми хареса!Щото..аз ..такова...хм-парно плащам!Иначе нафта карам от 2006г.,ако е имало проблем с палене-то е било от друга причина,но не и от замръзване на нафта от читава бензиностанция.А,правил съм "къстъм" подгрев на филтъра-с едни стартови резистори от стар флекс+термо обвивка...пак не палеше пустият Нисан,ами като има вода в цилиндъра...на "бучки"!
Иначе синоптиците разчитат на.."късата памет у някои хора..."

- Presli82
- Автомобил: Volkswagen Passat b2
- Двигател: diesel
- Контакти:
Разработка на мой приятел.Нафтата се сипва в прозрачни туби и се оставя
навън.На другия ден се сипва чистата нафта,а замръзналата вода остава
на дъното на тубата.
навън.На другия ден се сипва чистата нафта,а замръзналата вода остава
на дъното на тубата.
Върни се в “Дизелови агрегати”