Проблем със паленето на 1.6 двигател АЕА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Проблем със паленето на 1.6 двигател АЕА

Мнениеот cheatereye » Пет 28 сеп 2012 18:16

Здравейте на всички.
От доста време, карам само на газ, понеже помпата пак издаде багажа... Проблема е в паленето, пали от първият път поне за сега, на по хладно време... Лятото винаги от вторият път палеше. Сега обаче, като се опитам да паля тръгва със звука, от рода "Вът, вът, вът, въъъъът, вът и пали" това въъъът ме плаши... другото, което ми направи впечатление е, че като запали почва от 500-600 оборора и ги вдига до 1100 след което падат на 900 и си ги държи. Обаче при паленето и първите 2 3 мин ако ми е отворена вратата от тресене имам чувството, че ще се откачи scare След това няма мощност, на четвърта с 80 км едвам набира.
Някакви съвети, бобила ли е датчик ли е ? Делкото и палеца са сменяни преди 2 месеца. Бобина ?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Проблем със паленето на 1.6 двигател АЕА

Мнениеот Iezekil » Пет 28 сеп 2012 19:00

такова палене напомня на прецакан температурен датчик.С игоряла бобина също имах такива проблеми-ще кажеш работи на 2 цилиндъра и няма мощност,като дам газ колата спира.Ама то бобината един път го направи и се скапа тотално....

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Проблем със паленето на 1.6 двигател АЕА

Мнениеот cheatereye » Пет 28 сеп 2012 19:58

мойта го прави от 2, 3 месеца на топло не пали веднага,а витаги на 2-рият път... а сега от първият ама с тва въъъът вът...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”