Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот nurv » Пет 28 сеп 2012 15:20

@azrod прочети по-внимателно какво е писала @Aneto
ТЕЛЕФОНИТЕ НА БОБ СА ЗАКЛЮЧЕНИ САМО ЗА КАРТАТА, ЗА КОЯТО СКЛЮЧВАТЕ ДОГОВОР!

Не е на ниво оператор, а на ниво карта!

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 28 сеп 2012 15:55

azrod написа:Всички оператори си заключват почти телефоните,

Да, заключват, но в собствената си мрежа. Тоест един апарат да се ползва само с карти на оператора.
При Боб се оказа, че апарата е заключен само към една единствена карта!
С друга карта, пак на същия оператор, не може да се ползва. Обяснението, което получих е, че за да мога да ползвам апарата с друга карта, трябва да платя 50 лв за да получа код.
Разрових се из нета, и се оказа, че е така за всички телефони на Боб. И други хора са се натъкнали на същото "удобство". Просто Боб никъде не обявяват това - нито в договора, нито в общите условия, никъде.
Интересното е, че карта става на друг апарат, няма проблеми. Но апарата с друга карта - не!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 28 сеп 2012 16:01

е как да става,като е оплетен с тела на ментел :Mr Green Fun
Извинете,ама хич не можах да се сдържа

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Пет 28 сеп 2012 18:06

Ново двайсе!
Не само е заключен за една единствена карта, но при слагане на която и да е друга карта, телефона се блокира тотал!
Ходих днес до Боб и ми искат 50 лв - трябвало да знам, че блокира, те ми били казали че при опит да го ползвам с друга карта ще стане неизползваем! Аз такова нещо не съм чула! Като на изричното ми желание да ми кажат по кой член и къде пише, че телефона блокира при опит за използване с друга карта - не получих отговор нито в магазина на Боб, нито на оператор. От оператора ме държаха 10 минути на линия и накрая ми казаха, че по-късно щели да се свържат с мен за да ми отговорят, защото нямали информация в кой член на договора или на общите условия пише такива неща. Естествено, никой не ми се обади.
Нито са ме предупредили че е заключен, нито че при слагане на друга карта на Боб блокира!Пуснах жалба, защото се оказва, че стоката която купувам е вече практически негодна за ползване.

Купувайки телефон на Боб може да го ползвате само с картата, с която е купен и всеки опит за поставяне на друга карта блокира телефона напълно! :screwy
След това за да го ползвате дори и с картата с която сте го купили ви искат 50 лв!
Това е положението!

Моя току що го занесох на приятел и утре ще е вече годен за ползване / тоест отключен/. :beer

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Пет 28 сеп 2012 18:26

Е това вече е върха!
Само в измислена държава като БГ може да се случи това...

Последна промяна от bread1978 на Пет 28 сеп 2012 18:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vihren1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vihren1 » Пет 28 сеп 2012 18:27

=========== ?

Последна промяна от Pichaga на Пет 28 сеп 2012 22:11, променено общо 1 път.
Причина: научи кирилица...

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 28 сеп 2012 18:45

vihren1 написа:za SAMSUNG 1200 li stawa wypros ?

За който и да е апарат от БОБ.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 28 сеп 2012 20:32

Принципно може нещата да се оправят как е написано - на "приятел" ама защо винаги трябва да се стига до ползването на знанията на хакерите.... Не може ли просто да сме нормална държава ?

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пет 28 сеп 2012 20:36

Много е жалко, че на върха на езика ни е все "държавата"! Все тя ни е виновна, все тя е лошата!

А това, че реално НИЩО извън киселото мляко е измислено в "нашата държава" няма никакво значение :idea:

В чужбина не е (много) по-различно. Просто там хората се примиряват с принципите на пазарната икономика вместо да си псуват все държавите...!
Ако някой смята, че правата са му нарушени - може да си ги потърси по накалния ред! Ако масово потребителите са на същото мнение - даден оператор няма да съществува дълго.

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 28 сеп 2012 20:43

Е добре де, няма коментирам може да не е точно държавата но по-горе се споменават и редица нарушения, а относно самите апарати, е евала на хакерите - всичко се оправя, все ми е тая за тъпия оператор и без тва съм с 3 отключени телефона ? И ся ко ?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 28 сеп 2012 21:45

Интересно е дали пак би ревал по адрес на държавата ако отключването на телефони стане толкова ограничено, както и в "нормалните" държави както ги наричаш ти!? Щото те са заключени по определена причина... и по тоя повод оператора си казва "еми такава ни е държавата... за това другия път ще ги заключим така, че да стават неизползваеми още при опит да се ползват с друга карта и нека плащат пак да им ги отключват" :idea: :idea: :idea:

Разбираш ли как това е двупосочна улица!?

:arrow: Няма как да сме "нормална" държава само когато и за каквото ни изнася!
Това в отговор на въпроса ти.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 28 сеп 2012 22:29

Aneto написа:ВНИМАВАЙТЕ С БОБ И техните телефони!

Тук няма никаква измама, а пазарна политика. Като искаш телефон на символична цена, трябва да си готов/а да понесеш неудобствата, които произтичат от това. Ако искаш да няма проблеми, отиваш в кой да е магазин за телефони, купуваш един на нормалната му цена и гарантирано ще работи с всички наши и чужди оператори.
Както е казано - безплатен обяд няма. :012:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 28 сеп 2012 22:34

Няма такъв обяд, ама в менюто пише и цената...харесва ти- ядешм не ти харесва- не ядеш...а в договора не пише, че при поставяне на друга сим карта, апарата ще блокира нали? Все пак трябва да си уведомен.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пет 28 сеп 2012 22:42

Но не съм сигурен, дали това трябва задължително да бъде в договора... Не знам какво представлява той, но вероятно е договор за ползване на мобилни услуги. Обикновено в договорите не пише какво е противопоказно за апаратите :) Не пише и дали са заключени и как.
И да - това важи и за "нормалните държави" :idea:

Единствения начин да разбереш дали апарата е заключен (предплатените са заключени така или иначе, но договорните...) е да питаш в магазина преди да го купиш или да помолиш за проба ако не знаят и те.

Когато си взимах настоящия телефон (с тарифен договор) продавачът ми каза, че принципно операторът ги води заключени, но реално не са. И наистина не е, но това не е офиц. информация от оператора, точно обратното.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 28 сеп 2012 22:46

Значи тъпо е да бъде заключен и то дори да сложиш друга карта, но на същия оператор. И според мен е задължително това нещо да ми се каже, а не след това да ми искат 50лева....Мой познат например си взе Айфон 4ка преди година и 9 месеца, уловката беше, че не е абонат на глобул и му трябваше човек за да му го вземе... но телефона вървеше със карта...неква гадна с 13лв на месец такса плюс разговорите....почти никакви минути...е естествено тая карта не е активирана дори.... просто си направи договор избра си тарифния план....направиха му я за Айфон и историята приключи....ама това на БОБ насира отвсякъде...

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”