Прекъсване на 1.8т
- marchq
- Автомобил:
- Двигател:
Прекъсване на 1.8т
Колеги от доста време колата ми прави едно не толкова приятно придърпване в ниските обороти. Усеща се много на 2ра и 3та предавка. Когато педала на газта се натиска умерено за ускоряване (буустметъра не минава нулата) от 1600-2100 оборота има едно леко клатушкане на колата. Днеска си правих експеримент на 2ра предавка с 1800 заковани оборота и колата се движи, но на пресекулки. Днеска си проверявах бубините в какво състояние са. Преди 1 месец сменях гарнитура на капака на клапаните. И забелязах, че 3та и 4та бубина са омаслени, но не отгоре а отдолу откъм свещите. Има ли вероятност да пропуска гарнитурата на главата и да дави свещите. И от там да бъдат всичките тези мизерийки.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Re: Прекъсване на 1.8т
Не е от това че ти пуска гарнитурата, то маслото трябва да напълни ваната та да стигне до върха на свещта и тогава да направи проблема. Един приятел с мазда двувалка му палнеше яко тия вани на свещите а колата си вървеше на 6.

-
- Автомобил: VW golf 4 GTI
- Двигател: AGU 1999
Re: Прекъсване на 1.8т
Колега, аз имам абсолютно сащия проблем, само че и оборотите на празен ход не са стабилни. Тези дни ще я карам на диагностика. Пиши ако откриеш нещо.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”