Лагери за първично вграждане на Голф 3?
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Лагери за първично вграждане на Голф 3?
Здравейте колеги, искам да попитам някой знае ли каква марка са лагерите за първично вграждане от VW в модела Голф 3 и по-специално ABU мотора- Glyco или Kolbenschmidt? Става въпрос за основни, биелни,както и аксиалните лагери на средната пета на коляновия вал.
-
Re: Лагери за първично вграждане на Голф 3?
Аксиалните лагери(полумесеци)на коляновия вал се оказаха марка Glyco. Продължавам обаче да издирвам марката на основните и биелните лагери.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
който производител е дал най добра цена за съответната година-неговите лагери са вътре.
не се заблуждавай-дори и да установиш марката-няма да можеш да си сложиш такива лагери в колата.
те просто са специална серия за съответния автопроизводител и въпреки че ги намираш на пазара от същата фирма-повярвай ми-нямат нищо общо!
не се заблуждавай-дори и да установиш марката-няма да можеш да си сложиш такива лагери в колата.
те просто са специална серия за съответния автопроизводител и въпреки че ги намираш на пазара от същата фирма-повярвай ми-нямат нищо общо!

-
vaskoto1 написа:който производител е дал най добра цена за съответната година-неговите лагери са вътре.
Мерси колега

- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
аз обикновено ги гледам на око...
тъпо звучи, ама който вид ми хареса повече (качество на изработка)-той печели.
в крайна сметка няма как да знаеш какво слагаш там-някой, някъде го е произвел и ти го купуваш на юнашко доверие, че става за нещо... а дали/или...един господ знае и стари баби...
гледай вала да е ОК, петите да са ОК и да нямаш механични проблеми. после, ако всичко е наред с налягането на маслото-тия лагери теоритично са вечни, защото при нормална работа нямат контакт метал в метал. износването им се получава от сух старт и недостатъчно масло за масления клин (както и неподходящи вискозитети).
различни марки-не виждам проблеми, лагерите са различни и работят в различни условия (биелни/основни).
гледай, мери, мисли и събирай.
и всичко ще е наред.

тъпо звучи, ама който вид ми хареса повече (качество на изработка)-той печели.
в крайна сметка няма как да знаеш какво слагаш там-някой, някъде го е произвел и ти го купуваш на юнашко доверие, че става за нещо... а дали/или...един господ знае и стари баби...

гледай вала да е ОК, петите да са ОК и да нямаш механични проблеми. после, ако всичко е наред с налягането на маслото-тия лагери теоритично са вечни, защото при нормална работа нямат контакт метал в метал. износването им се получава от сух старт и недостатъчно масло за масления клин (както и неподходящи вискозитети).
различни марки-не виждам проблеми, лагерите са различни и работят в различни условия (биелни/основни).
гледай, мери, мисли и събирай.
и всичко ще е наред.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”