След 6 октомври глоба за стикер „Автокаско”

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: След 6 октомври глоба за стикер „Автокаско”

Мнениеот parno » Пет 28 сеп 2012 8:36

т.е. трябва да свалим стикерите "гражданска отговорност" + тези на които пише "автомобилът е маркиран" :roll: ?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 28 сеп 2012 8:51

parno написа:т.е. трябва да свалим стикерите "гражданска отговорност" + тези на които пише "автомобилът е маркиран" :roll: ?

И къде пише за ГО - напротив - пише, че "освен стикерите, които се изискват по закон", а стикерите за ГО са точно такива.

П.П. Сега проверих - от вчера от Армеец са излезли с официално писмо, че вече няма да лепят стикери "Автомобилът е маркиран" и такива стикери трябва да се отлепят от колите, защото глобата е 50 лв.

Става въпрос за тези:

kristianatanasov написа:Добре де,аз имам и такива стикери, мисля да си ги оставя-
Изображение
Тези с датите ги махнах,но за тези мисля че не би трябвало да има проблем?!?!?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Пет 28 сеп 2012 9:38

този триъгълник ако ти харесва можеш да си го оставиш, ще мине като рекламен знак. Закона засяга само маркировката и обвързването и с настъпване на застрахователни събития и последствия.

следва да се остранят разновидностите на тези лепенки:

Изображение

Друг е въпросът дали ще глобяват и за лепенки с изтекъл срок, или дори такива на ВИС и СИК, които са си направо с колекционерска стойност вече, имам познат с такава и се чуди какво да прави :)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 28 сеп 2012 9:47

Ето какво пишат в указателното писмо от Армеец точно за стикерите, за които съм писал в предното мнение:
... с цел да се избегнат недоразумения с контролните органи, молим да предприемете съответните действия за уведомяване и напомняне на застрахованите лица, че следва да се премахнат стикерите от пасивно маркиране.

ivanveltchev
Автомобил: VW Cross Touran
Двигател: BMY 2009

Мнениеот ivanveltchev » Съб 29 сеп 2012 12:18

Колегата Vlad777, правилно е написал, че стикера Stop на Армеец, трябва да бъде махнат. Имам едн приятел който работи в Армеец на Интерпред и му звъннах снощи да го питам дали трябва да махна този стикер, защото другия не ми го сложиха изобщо, като правих каското и той ми каза, че се маха този стикер. Информацията е потвърдена и от вътрешен човек в Армеец.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Нед 30 сеп 2012 6:27

Някой дали има вътрешна информация дали и стикерите на Бул инс трябва да се махнат.
Става въпрос за тези
Прикачени файлове
Image_771518_126.jpg
Image_1304363_126.jpg

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 30 сеп 2012 9:22

по същата логика би трябвало да се махнат. Четейки промените все си мисля, че триъгълния знак би могло да се счете като реклама, ама няма да споря, щото попринцип съм ЗА тази промяна :) Вчера изтъргах всичко.

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Нед 30 сеп 2012 16:50

Това което трябва да остане по колата като указващ стикер,е:зелен стикер за ГО,стикер за ГТП,и който има Винетен стикер.
Всичко останало може да се счете за "тайна" маркировка от някоя застрахователна компания!

Който се притеснява за колата си,да си слага копието от Каското на седалката,както каза някой по рано,или по таблото....
Колкото да разни други рекламни лепенки,ароматизатори,или други "тайни" знаци не доказват нищо пред злонамерени лица,че вашият автомобил е застрахован реално!
Рекламни лепенки,или ароматизатори,на застрахователни фирми могат да се вземат отвсякъде,или да бъдат поръчани да се направят в най-близката рекламна агенция и сам да си "застраховаш" колата-самоекзепляр от валидна застрахователна полица доказва че вашият автомобил е застрахован!

Аз съм Твърдо "ЗА" този закон,защото ми писна да ми дерат кожата с 20-30лв за някви безмислени лепенки със себестойност 3 стотинки.
Застрахователните компании трябва да се откъснат от миналото си на "мутри" " силови групировки" и " рекетьори"!
Защото тези лепенки не бяха нищо друго освен чист РЕКЕТ!

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Нед 30 сеп 2012 17:38

pkaramitev написа:...

Аз съм Твърдо "ЗА" този закон,защото ми писна да ми дерат кожата с 20-30лв за някви безмислени лепенки със себестойност 3 стотинки.
Застрахователните компании трябва да се откъснат от миналото си на "мутри" " силови групировки" и " рекетьори"!
Защото тези лепенки не бяха нищо друго освен чист РЕКЕТ!

Извинявай, но примерно секюри марк продължават да събират 20 лева за подновяване на информационното обслужване (при каско в булинс). Така че защо реши че рекета е спрял? Така и така се дават тези пари, предпочитам да имам лепенка срещу тях

Потребителски аватар
pkaramitev
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pkaramitev » Нед 30 сеп 2012 17:45

Къде прочете че рекета е спрял!Казвам че е време да спре!

С чл. 186а, ал. 1 от КЗ е въведена забрана за поставянето на знаци, белези или други индикации върху или на видимо място в моторното превозно средство, които пряко или косвено указват наличието на сключен застрахователен договор във връзка с това моторно превозно средство. Забраната не се отнася за знаците, белезите или другите индикации, чието поставяне е изрично уредено с нормативен акт, в това число и за стикерът, указващ наличието на валидна застраховка гражданска отговорност на автомобилистите.

Забраната не попада и върху знаци, белези или други индикации, които рекламират физическо или юридическо лице, негов търговски знак или марка, негов продукт, стока, услуга, търговска марка или други подобни и те не са обвързани със сключването на застрахователния договор когато:

- Моторното превозно средство е собственост на същото лице или е взето от него под наем, на лизинг или на друго правно основание, за което има сключен договор;

- Тяхното поставяне е в изпълнение на писмен договор за реклама, сключен с физическо или юридическо лице, което е собственик, ползвател, наемател или лизингополучател на моторното превозно средство, върху което са поставени съответните знаци, белези или други индикации.

В чл. 315а от КЗ е определена глоба в размер на 50 лева на лица, които управляват моторни превозни средства с поставени знаци, белези или други индикации в нарушение на забраната по чл. 186а, ал. 1, с изключение на тези по чл. 186а, ал. 3, или на такива, които представляват микрогравировка, когато тя пряко или косвено не указва наличието на сключен застрахователен договор. При констатиране на нарушения ще се съставят актове.

TURBOMASTER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TURBOMASTER » Пон 01 окт 2012 17:19

Всичките стикери поставени от застрахователя трябва да се махнат, включително и stop, bas, bg и.т.н. :!:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 01 окт 2012 17:58

Днес минах през офис на Бул инс и ми махнаха и двете лепенки.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Вто 02 окт 2012 9:55

Аз имам едно до уточняващо питане, моята кола пристигна от Австрия с два стикера подобни на знак Стоп на стъклата на предните врати, но без обозначение на която и да било застрахователна компания, също така в горният десен ъгъл (гледано то вътре) на предното стъкло, от външната страна има залепен стикер с неясно за мен предназначение (бял, с нещо като кръгъл календар за 2010 г.), въпросът ми е, трябвали да ги махам, не че ми трябват, но те така са се спекли със стъклата, че изобщо не знам как ще ги махна без да ги надраскам.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Пет 05 окт 2012 22:05

Имам въпрос - стикерите на клуба и стикерите от съборите подлежат ли на санкция???

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Пет 05 окт 2012 22:20

Колега,joromnt, Въпреки лошото Ви и заядливо поведение и изпращайки ме в гората,аз ще Ви Копирам,вашия текст,който ви накарах не само да копирате и да поставяте,ами и да прочетете

От октомври и шофьорите, и застрахователите ще плащат глоби, ако върху автомобилите има стикери за сключена полица автокаско.
Промените в Кодекса за застраховане бяха приети още миналото лято, но влизат в сила от 6-ти октомври. Ако не свалим стикера от колата си - ни грози глоба от 50 лева. Представителите на застрахователните дружества няма да имат право да поставят белези - т.нар. „пасивни маркировки”, върху автомобилите, като собствениците им ще могат да ги застраховат, без да е необходимо да отбелязват това на видно място по колите си.
Липсата на такива маркировки не може да бъде основание за изключване от покритие на един или повече рискове по застрахователния договор, пише още в гласуваните от депутатите текстове.

За компанията, която ни е застраховател, глобите са драстични - от 30 хиляди до 50 хиляди лева при първо нарушение и до 120 хиляди при второ.

МВР от години настоява за тази забрана, заради подозренията, че някои застрахователи работят съвместно с автокрадци.

И тук идва въпросът за клубния стикер,това стикер за каско ли е?Форума застрахова ли ви? Какво Ви притеснява,че да Ви глобяват за него? :screwy

Върни се в “ОФФ-Топик - други”