джета 1 1983г.1,6 бензин карбуратор двигателя прекъсва

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
analitika00
Автомобил:
Двигател:

джета 1 1983г.1,6 бензин карбуратор двигателя прекъсва

Мнениеот analitika00 » Нед 30 сеп 2012 10:20

Здравейте на всички,нов съм в този форум,имам фолксваген джета 1 1983г.1,6 бензин карбуратор.карам от две години направил съм и ремонт на двигателя - подмяна сегменти и гумички на клапаните.Оттогава двигателя работи доста прилично.Но от няколко месеца имам проблем с работата на двигателя при ускорение и постоянни обороти,подмених свещите,кабелите , палец, дистрибутор,кондезатор.Смених 3 разлиични модела свещи два ,от който за модела и един за опел,но работи най-добре с едни стари,които ми попаднаха от един комшия.Центровката на делкото е по белези направена,пали от четвърт както има една дума,но при ускорение се получава леко придърпване,а при постоянни обороти притриса все едно при скорост от 20 км. да включиш на 4-та и да даде6 рязко газ,поне на мен така прилича.Моля помогнете ъс съвет ходя по разни майстори,едни ме съветват да сменя делкото с такова с датчик на Хол,други правят центровка пипат тук там и айде готов си.Малко след това пак се започва.Дали пък центровката не се измества от самосебе си,вазможно ли е?

Потребителски аватар
kr86
Автомобил: Golf mk2
Двигател: 1.6 automatic 1984 year

Re: джета 1 1983г.1,6 бензин карбуратор двигателя прекъсва

Мнениеот kr86 » Нед 30 сеп 2012 12:00

Случвало ми се е да се размества центровката от делкото. Като го извадиш от блока отдолу има зъбно колело с шплент , който се размества. Хвани колелцето и палеца на делкото и пробвай да въртиш в противоположни посоки . Ако се върти от там е.

analitika00
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analitika00 » Вто 02 окт 2012 18:59

ами да , има лека хлабавина,но явно не е само това проблема.Понеже колата я ползвам ежедневно и си правя опити на път за работа и обратно.Взех да пробвам да вадя кабелите от свещите един след друг,оказа,че 4-ти цилиндър не работи коректно.Не знам какво да си мисля,но след като пробвах с един куп нови свещи и кабели този цилиндър все едно го няма.Явно ремонтът не е довел до завършен резултат.За има няма 11 месеца се съсипа :banghead: .Сега съм пред дилемата,още наливане в ремонти или нова колица

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Вто 02 окт 2012 21:09

Измери му компресията на първи цилиндър и тогава решавай. Винаги съм се чудил как сте запазили тези стари коли от ръждата :roll:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 04 окт 2012 10:00

megatone написа:Измери му компресията на първи цилиндър и тогава решавай. Винаги съм се чудил как сте запазили тези стари коли от ръждата :roll:

с поддръжка колега се запазват тези коли нищо друго.
колега премери компресията на цилиндрите както ти казва колегата може пък и някой клапан да не затваря както трябва и от това да ти идва проблема

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 04 окт 2012 10:36

Мисля че колата ти е с механични повдигачи :idea: Може хлабината на този цилиндър на клапаните да не точна.Проверете с луфтомер на въпросния цилиндър хлабината на клапаните и ако не е точна подменете пула с точната дебелина :wink:

analitika00
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот analitika00 » Нед 07 окт 2012 19:00

повдигачите са хидравлични,поне за такива ги знам аз...ще премеря компресията,която за този мотор я дават 8:1 на такт.поне това мога да направя,все пак наистина колата е стара,карам я всеки ден в продължение на 2 години(нон стоп),явно е дошъл момента да се оттегли.тези дни ще опитам да мерна комреса и ще видим

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”