Здравейте колеги, имам един въпрос който много ме учуди днес. Някой чувал ли е за смяна на масло на газова уредба??? На мои приятели са им казали, че трябвало да се сменя маслото на газовата. Колата не е Фолксваген, а Тойота Ярис. Обяснили им майсторите, че на малолитражните автомобили сме сменяло масло, за да смазва двигателя. Според мен нещо не са се разбрали, но пък ако случайно, което не ми се вярва, някои е чувал такова нещо -нека сподели.
Поздрви:)
Смяна на масло на газова уредба???
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Смяна на масло на газова уредба???
това е за газови който имат системи за смазване.Там не се сменява а се долива ,защото системата впръсква масло с газта.
- eurogas
- Автомобил: Jeep
- Двигател: 4.7 V8
- Контакти:
На Ярис се монтира омаслител за клапани, предпазва ги от прегаряне, на него му се налива специално масло, един литър от него е достатъчен за 10 000км. пробег. 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Омаслителите за клапани са най-излишното нещо в колата. Полза има единствено този, който ти го продава и после ти продава и вълшебното масло.http://www.flashlube.bg/bg/prices
Старичките гумички на клапаните вършат по-добра работа!
Старичките гумички на клапаните вършат по-добра работа!

Благодаря за всички за отговорите! Не бях чувал подобно нещо, но явно го има. Моите познати ще си доливат тази седмица.
А за другите автомобили не се ли използва? С какво двигателя на Ярис-а е по-различен от другите?
А за другите автомобили не се ли използва? С какво двигателя на Ярис-а е по-различен от другите?
Върни се в “Автогазови уредби”