Проблем с чистачките Голф 4 1.6 16в

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Проблем с чистачките Голф 4 1.6 16в

Мнениеот BsLek » Нед 30 сеп 2012 23:27

Колата е Голф 4 1.6 16в 2001г април месец.Един ден като бях на село си почиствах стъклата и бях вдигнал чистачките ,реших да налея течност за чистачки но забравих да ги прибера и ги чукнах със капака,прибрах ги сипах течност и така нататък.На другия ден реших да пръсна малко стъклото и чистачките почнаха да чистят но със каква скорост,те едвам се движеха и даже не бяха направили 1 оборот и спряха по средата на стъклото.Казаха ми първо да пробвам да ги вдигна за около 1-2 мин и пак да пробвам.Получи се в интерес на истината но не знам дали скоростта им беше нормална,но не бяха проблем.Днес отново ми се случи същия проблем(минали са около 2 седмици),но разликата е там че направих същата процедура и не се оправят .Чудя се дали е от това че съм ги закачил с капака на колата или проблема е другаде.Какво може да е и какво мога да направя ,някой ако има някаква представа моля да сподели?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с чистачките Голф 4 1.6 16в

Мнениеот joromnt » Пон 01 окт 2012 0:05

Търси с търсачката. Проблема е травиален, клеясват осите на самите чистачки. Налага се разглобяване, зачистване, смазване и послване години наред... Имаше доста подробна тема по тоя въпрос.

Потребителски аватар
Erazer
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 2000

Мнениеот Erazer » Пон 01 окт 2012 1:34

Да на повечето 4-ки така спичат от време на време и е доста неприятно. Аз лично пръскам осите с wd-40 като видя че почват да се движат по-бавно и след време се оправят, за сега работи тоя метод :Д . Иначе има тема във форума как се разглобяват и смазват, но ако не разбираш много едва ли сам може да го направиш :)

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Пон 01 окт 2012 6:56

Четох ги тези теми за клеясването но работата е там че при ме чистачките спират и при тях се движат само бавнп и дори се раздвижват като поработят а моите ако не исключа и включа колата на ново дори няма да се опитат да е приберат ами си остават посредата на стъклото

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Пон 01 окт 2012 7:01

Ще пробвам да ги почистя дано се получи

Biscuit_Monster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biscuit_Monster » Чет 04 окт 2012 12:40

Проблема ти е в осите. Моите бяха същите и дори преди 2 дни им правих профилактика. Зачистих ги и леко ги изшкурих, смених също и малките гумени уплътнения намиращи се над самите оси под една пружинна скоба. Разглобяването е сравнително лесно и иска само две отверки, ключ 10 и 13 , и около час работа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”