Съвети за приспособления против замръзване на нафтата
Re: Съвети за приспособления против замръзване на нафтата
Вземате си подгряваща основа за филтъра от някоя морга, отделно мисля тази зима да сложа изолация на тръбата за обратната нафта към резервоара да се топли в движение да не замръзне и това е
- fena_vd
- Автомобил:
- Двигател:
Аз от 2 години съм дизелджия честно казано не съм очарован, но зимите проблем с палене и замръзване не съм имал. Гараж нямам миналата година падна не - 24 и нямаше проблем. Решението е поне половин резервоар нафта и няма проблем.
- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
Колеги не се успокоявайте с това, че имате половин резервоар нафта. Нека не забравяме , че първо и основно замръзват филтъра и нафтата в тръбичките, после и резервоара.
- ел.техника
- Автомобил: GOLF4 TDI
- Двигател: AGR
Колеги,нека кажа и аз...От северозапада съм,а тук зимите са сериозни.От 9 години съм с дизели/първо джета сега голф4/,та най сигурното нещо е на 20_30 литра нафта,литър бензин.Най ефтино и бързо.На мотора нищо му няма.Само на мицубишитата замръзва при _25,_30,Защото са с метални тръбички и им трябва подгрев.И фордовете спират да работят,но там вече е друго. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам въпрос - коя добавка на лики моли ползвате,гледам че на Кастрол ТДА я хвалят доста,помогнете ми с избора каква добавка да си купя?
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
lucata написа:Аз имам въпрос - коя добавка на лики моли ползвате,гледам че на Кастрол ТДА я хвалят доста,помогнете ми с избора каква добавка да си купя?
Ами то е важно каква "подправка" искаш - специално против замръзване - каквато е темата

Депресор - антигел

TDA е за обща употреба, нещо като "пенкилер" за всичко ( много е интересно от къде идва термина пенкилер"

и супер дизел добавката на "молито" - и тя така всичко в едно, ама какво е всичко....

- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
Сега ще ми е 4-та зима с голф3 1Z и дори и миналата зима на -25 градоса на вън не ми замръзна нафтата.
Имам обаче наблюдение за колите с филтър без клапан за обратната нафта,че станели -10 че и по малко и замръзват веднага.
Един приятел с джета 1.6 JR намаше проблеми но премахна клапана за обратната нафта и го направи да ходи директно в резервоара и на първата зима филтъра постоянно замръзваше.
Друг приятел с ровър дискавъри 2,5 тди фабрично обратната нафта е директно в резервоара и стане ли студено забравя,че има кола.
Явно тоя клапан си върши добре работата.
Имам обаче наблюдение за колите с филтър без клапан за обратната нафта,че станели -10 че и по малко и замръзват веднага.
Един приятел с джета 1.6 JR намаше проблеми но премахна клапана за обратната нафта и го направи да ходи директно в резервоара и на първата зима филтъра постоянно замръзваше.
Друг приятел с ровър дискавъри 2,5 тди фабрично обратната нафта е директно в резервоара и стане ли студено забравя,че има кола.
Явно тоя клапан си върши добре работата.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
VAg са решили и този проблем. При б5.5 върти антифризА през филтъра и ще замръзне ама друг път. Цяло лято и аз се каня д сложа ама все време няма
Върни се в “Дизелови агрегати”