поло 1.9д 96г AEF Спря да пали?
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Re: поло 1.9д 96г AEF Спря да пали?
пали колега но като стигне кам 80/85 градуса и я остава да стои 5мин. вартя и много зор пали.Друг път пък пак така стой въртя и пали от раз.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Май с новият датчик ще се оправи.
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
тоз датчик чак пък толкова да е от значение за чист дизел.....и друго ако е прехварлило зъб какво ще прави?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Малко ме съмнява,защото няма да върви...
Едва ли е прескочило зъб.
На моето поло така беше прескочило зъб или два на нафтовата помпа само и не искаше да пали.
На дърпане припалваше на около 2100 оборота,а отзад беше димна завеса... (не съветвам никого да го прави... да тегли дизел и така да се пробва да го запали на скорост.Това е голяма глупост!)
Едва ли е прескочило зъб.
На моето поло така беше прескочило зъб или два на нафтовата помпа само и не искаше да пали.
На дърпане припалваше на около 2100 оборота,а отзад беше димна завеса... (не съветвам никого да го прави... да тегли дизел и така да се пробва да го запали на скорост.Това е голяма глупост!)

- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
не то си варти и като запали черен пушек и мирис на сурова нафта!Отивам да надуем сондата и да сменим горивниа филтер и да сложим датчика но вчера забелязах че има и въздух по системата смисал в прозрачната траба от фитлтара към помпата която е!
Може и от горивен филтър да е, въпреки, че при мен си палеше с яко въздух по маркучето за помпата.
Смени ли темп. датчик?
Може и стартера да върти по-бавно и да нямаш нужните милиграми гориво!
Смени ли темп. датчик?
Може и стартера да върти по-бавно и да нямаш нужните милиграми гориво!
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
датчика не го сменихме защото патката която приема поръчките нее разбрала че трябва да го пусне.Но направихме друго дадохме малко предварение (центровката)и за сега пали добре но маисторчето се самнява да нее нещо от помпата!Та сега си търся помпа ако може да е бош ако не лукас!!!!
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
И друго се сетих акумолатора ми е от 2г с него я купих и цяла зима седи на вън почти пали си няма пр но да нее здал багажа и заради това да варти мудно и да пали зор 64А.Че това го четох в друга тема и колегата там е писал че с смяна на аку... се е оправило

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Проверката за датчика е лесна- откачате куплунга от него и мотора си " мисли" че е студен и "пуска" свещите. А за това ,че не пали топъл мотора - да не би причината да е от износване на самото ГНП ? Не може да създаде нужното налягане и оттам много влошен топъл старт 

Да, така се проверява темп. датчик, но пак не се знае дали е от него или от стартера.
Без датчих ще запали винаги, дори и при муден стартер.
Вземи от познат акумулатор и пробвай, но да е читав!
При мен голфа палеше трудно загрял - стартера си въртеше слабо и с нов акумулатор.
Сложих чип и сега вместо 0 милиграма подава повече при палене и няма проблеми.
Но ти не си за чип така че пробвай първо с читав акумулатор и ако пак неще да пали може би е темп. датчик или стартер по-вероятно.
Трябва профилактика - 60лв някъде
Без датчих ще запали винаги, дори и при муден стартер.
Вземи от познат акумулатор и пробвай, но да е читав!
При мен голфа палеше трудно загрял - стартера си въртеше слабо и с нов акумулатор.
Сложих чип и сега вместо 0 милиграма подава повече при палене и няма проблеми.
Но ти не си за чип така че пробвай първо с читав акумулатор и ако пак неще да пали може би е темп. датчик или стартер по-вероятно.
Трябва профилактика - 60лв някъде
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Има резон в това , да се окаже в акумулатора (или стартер) проблема , да не върти достатъчно бързо кол.вал. Тези Поло-та им трябва як акумулатор , ако искаш да палиш, капризни са 

- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и аз си мисля така да пробвам с друг акумолатор когато е топла релето не подгрява когато откачим куплонга с кабелите и светва веднага подгрева може би не само с предварението ами и самия датчика е прееб а тук няма такъв уред да го замерим... стартера е с нов бендикс четките бяха читави какво друго има да се преглежда? Ако знам че тоз германец е жив който е измислил това поло бих го искривил от еб....
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Значи колеги с предварение пали безотказно сега няма пр. с това смених горивен филтер и сложихме клапан за да не връща гориво уш има въздох в системата и не може да разберем от каде е!
- martin_2003
- Автомобил: POLO
- Двигател: AGR
Здр.колега на тези мотори и коли това им е проблем че вкарват въздух,аз за това сложих BOSCH и проблема с паленето се реши,но пак вкарва въздух сменил съм маркучите всички и последно остана кошницата в резервоара,четох една тема на колегата stivenj как се справил с този проблем.А лукас имали въздух в системата прави проблем.Успех дано се оправи.
- analplanet
- Автомобил:
- Двигател:
Да но виж че казват за тези мотори че неее много убаво да се слага БОШ.За въздуха ме самнява да нее от този клапан за топла нафта ли какъв е дето стои от горе на филтара и ме навява на мисалта да го скупя...
Върни се в “Дизелови агрегати”